Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
сертифік.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
07.12.2018
Размер:
246.27 Кб
Скачать

52. Порядок митного оформлення імпортних товарів, що підлягають обовязковій с

Порядок не пошир-ся на товари, що ввозяться: як подарунки; у режимі тимчасового ввезення (вивезення); як гуманітарна та технічна допомога; як інвестиції до статутного фонду; для проведення виставок; у режимі реімпорту; на мит лі ценз склади; у реж імпорту для подільшого реекспорту.

Дія СВ (свід-ва про визнан) пошир-ся на: 1)товари, що надсил-ся на адресу 1 одержувача за одним товаро-трансп докум-м 2)т-ри, що надходять на станцію приз-ня одночасно в 1 напрямку, на адресу 1 вантажоодержувача, від 1 вантажовідправника, з 1 станції 3)т-ри, що постач-ся трубопровід трансп-м за 1 актом приймання-передачі

Підстави мит оформ-ня т-ру: 1)СВ т-ру або його копія, видані Держсп-м або уповноваженим ним органом 2)свід-во про визн та його копія 3)наявність тру в Єдин6ому реєстрі сер тиф-ї в У пр-ї

Підстави мит форм т-ру, що ввоз-ся незібраним, який для здій-ня С потребує монтажних робіт: 1)договір на провед-ня робіт із С т-ру між власником та органом з С 2)довідка органу з С про уклад-ня договору із зазнач-м № та дати підписання.

Якщо власник т-ру, що імпорт-ся, не отримав СВ (свід про виз), то т-р повинен бути ввезений на мит ліцен склад або вивез-й за межі мит терит У

53. Порядок апеляції за результатами с

Рішення стосовно поданої заявки може вміщувати такі рекомендації щодо с-та відп-ті: 1)видати чи визнати 2)відмовити у видачі чи визнанні 3)підтвердити зупинення дії 4)поновити дію

У разі незгоди з рішенням заявник має право оскаржити його. Він може звернутись у 10-денний термін з дня одержання рішення до Дерспож-ту У, суду або арбітражного суду.

До заяви додаються: 1)листув-ня щодо спірного питання між вироб-м, випроб лаб-ю, те ритор-м органом Держсп-ту 2)відповідні матеріали випробувань, перевірки, нагляду 3)зразок-свідок пр-ї 4)техн. докум-ція на пр-ю (при необх-ті)

54.Осн поняття щодо сертифікації продовольчих товарів

Терміни та визначення (що використовуються при сертифікації прод товарів в УкрСЕПРО) встановлені керівними вказівками ІS0/ІЕС2 і на європейському рівні закріплені в стандарті ЕN 45020.

Сертифікація — контрольні випробування, на основі яких встановлюються відповідність продукції чи послуг вимогам нормативного документа, за яким здійснювалось виготовлення продукції чи надання послуг, і що проводять­ся третьою незалежною стороною.

Сертифікація відповідності — дія третьої сторони, яка доводить, що належним чином ідентифікована продукція, процес, послуги відповідають конкретному стандарту чи нормативному документу. Метою цієї роботи є забезпечен­ня відповідності продукції чи послуг прийнятим вимогам на основі результатів випробувань, проведених третьою стороною.

Система сертифікації — це система, яка має власні правила, процедури й управління для проведення сертифі­кації відповідності і функціонує на міжнародному чи на­ціональному рівні.

Орган із сертифікації — орган, який проводить серти­фікацію відповідності самостійно або ж здійснює нагляд за цією діяльністю, яку проводить інша організація за його дорученням.

Сертифікат відповідності — документ, який вказує на те, що певні продукція, процеси і послуги належним чи­ном відповідають конкретному стандарту чи нормативно­му документу. Документ видається з правилами системи сертифікації.

Знак відповідності — знак, який гарантує, що дана продукція, процеси чи послуги відповідають конкретному стандарту або ж нормативному документу. Знак видаєть­ся відповідно до правил системи сертифікації.

Третя сторона — особа або орган, які визнаються не­залежними від сторін (виробника і споживача), що беруть участь у питанні, яке розглядається чи обговорюється.

Випробування — технічна операція, яка полягає у вста­новленні однієї або декількох характеристик даної про­дукції, процесів чи послуг відповідно до встановленої про­цедури.

Метод випробувань — встановлений порядок прове­дення випробувань.

Випробувальна лабораторія — лабораторія, яка про­водить випробування продукції та її характеристик.

Акредитація (лабораторії). Офіціальне визнання того, що випробувальна лабораторія є правочинною здійснюва­ти конкретні випробування чи конкретні типи випробувань.

Орган з акредитації (лабораторій). Орган, який керує системою акредитації лабораторій і проводить акредитацію.