Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
сертифік.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
07.12.2018
Размер:
246.27 Кб
Скачать

46. С електротехнічних виробів побутового призначення.

УКРСЕРТЕЛЕК – Державний випробувальний центр побутових електричних машин та приладів – є органом з С електротехнічних виробів.

Схеми С:

Схема Т - первісні типові випробування зразків продукції та наступний технічний нагляд за відповідністю сертифікованої продукції шляхом проведення періодичних контрольних випробувань зразків, вилучених у виробника (не більше двох перевірок на рік). Сертифікат видається терміном на один рік.

Схема 1 - первісні типові випробуваная зразків продукції та передліцензійна інспекція виробництва з наступним технічним наглядом за відповідністю сертифікованої продукції шляхом періодичних контрольних випробувань зразків, вилучених у виробника, та поточних періодичних Інспекцій виробництва (не більше двох перевірок на рік). Термін дії сертифіката - три роки.

Схема АС - первісні типові випробування зразків продукції та атестація виробництва або сертифікація системи якості з наступним технічним наглядом за відповідністю сертифікованої продукції шляхом проведення періодичних контрольних випробувань зразків, вилучених у виробника, та контрольних перевірок атестованого виробництва або сертифікованої системи якості (не більше двох перевірок на рік). Термін дії сертифіката збігається з терміном дії атестата виробництва або сертифіката системи якості.

Схема П - випробування партії продукції. Ця схемі використовується, як правило, для сертифікації партій продукції, що імпортується в Україну.

Схема С - випробування кожної одиниці продукції (100%-випробування).

Електромагнітна сумісність – можливість одночасного функціонування великої кількості радіоелектронних та електротехнічних засобів на обмеженій території без створювання перешкод.

С електрообладнання в У здійснюється за пок-ми безпеки та ЕМС такими центрами: державним випробувальним центром «Магіс», науково-технічним центром ст.-ї та С електронної техніки «ЕЛСІ».

47. Основні етапи сся

ССЯ – перевірка, оцінка та посвідчення акредитованим органом з С СЯ того, що СЯ п-тва, яке перевіряється відповідає вимогам державного або між нар ст.-ту з СЯ.

Порядок ССЯ.

Виробник подає до акредитованого в

С-мі Органу з С заяву.

Орган з С розглядає заяву і надсилає заявнику:

  • Опитувальну анкету для проведення попереднього обстеження с-ми якості;

  • Перелік вихідних матеріалів, які має подати п-тво до органу з С.

Загальна схема ССЯ:

  1. попередня (заочна) оцінка СЯ

  2. остаточна перевірка та оцінка СЯ

  3. оформлення результатів перевірки

  4. технічний нагляд за сертифікованою СЯ протягом дії сертифіката.

48. С косметичних засобів

КЗ, які підлягають обов’язковій С в Україні: шампуні, засоби барвні, засоби для укладання та завивки волосся, засоби дерматологічні захисні, мила рідкі.

Аспекти проблеми безпеки КЗ

Науково-методичний – межа між фізіологічною активністю (косметичний ефект) та побічним ефектом залежить від методичного рівня біології та медицини.

Нормативно-правовий – межа між косметичним та побічним ефектом встановлює критерії та норми безпеки КЗ для здоров’я людини та обов’язки і відповідальність виробника за якість та безпеку продукції.

Показники безпеки КЗ, що враховуються в ЄС: хімічна структура інгредієнтів, рівень впливу інгредієнтів на організм, мікробіологічні х-ки сировини, мікробіологічні х-ки готової пр-ї, токсикологічні вл-сті інгредієнтів.

Безпека КЗ.

Відсутність несприятливої дії на здоров’я: токсичної, подразнюючої, сенсибілізуючої, фітотоксичної, фіто сенсибілізуючої, дисхромічної.

Обмеження рівня забруднення мікроорганізмами: патогенними, умовно патогенними, санітарно показовими.