Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
новейша методичка КП основи.docx
Скачиваний:
31
Добавлен:
04.12.2018
Размер:
1.69 Mб
Скачать

Висновки

В ході курсового проекту було розглянуто методи перевезень об’єднаних партій вантажу борошна. З урахуванням наявного обсягу вантажу і коефіцієнта використання вантажопідйомності, що відповідає його класу, обрано найбільш ефективний транспортний засіб – фургон загального призначення Dong Feng “Богдан DF-20” вантажопідйомністю 2,5 т. на основі цього організовано два розвізних маршрути довжиною 31,2 та 23,4 км. Для кожного з них розраховано загальний розмір партії вантажу (2,41 т – для першого маршруту; 2,18 – для другого), а також інші показники роботи автомобілів. Так, годинна продуктивність автомобіля на першому маршруті становить 0,64 т/год, на другому – 0,68 т/год; собівартість перевезеня 1 т вантажу – 41,1 та 33,8 грн/год відповідно.

Розглядаючи спільну роботу автотранспортних та навантажувальних (розвантажувальних) засобів, визначено кількість постів (n=3), необхідних для обслуговування 13 автомобілів, а також розрахунковий коефіцієнт (а = 0,1983), який є відношенням інтенсивності потоку вимог до інтенсивності обслуговування.

На основі даних коефіцієнтів і інших показників було визначено ймовірність простою всіх постів (2-3 дні в місяць), коефіцієнт простою автомобілів в очікуванні (), коефіцієнт простою постів (

Отже, ефективність транспортного процесу залежить від технологічного узгодження роботи автотранспортних засобів з засобами їх обслуговування. Структура парку автомобілів повинна найбільш повно відповідати розподілу вимог на перевезення вантажів партіями різного розміру.

Приклад графічної частини

Аркуш №1

Аркуш №2

ЛІТЕРАТУРА

  1. Дмитриченко М.Ф., Яцьківський Л.Ю., Ширяєва С.В., Докуніхін В.З. Основи теорії транспортних процесів і систем. – К.: «Видавницький дім «Слово», 2009 р. – 336 с.

  2. Воркут А.И. Грузовые автомобильные перевозки. – К.: Вища шк.. Головное узд-во, 1986. – 447 с.

  3. Краткий автомобильный справочник. – М.: - НИИАТ, 1998.

  4. Справочник инженера-экономиста автомобильного транспорта. / Под общей ред. С.Л. Голованенко. – М.: Транспорт, 1984. – 320 с.

7