Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ВЛ_метод.практикум.doc
Скачиваний:
9
Добавлен:
26.11.2018
Размер:
303.62 Кб
Скачать

Віце-президенти

Зап.

Зап.

Тр.

Пр.

Пр.

Пр.

По

постачанню

По

виробництву

По

продажу

Торговельне представництво в Києві

Скл. г. пр.

Скл. сир.

Зап.

Тр.

Тр.

Пр.

Пр.

Торговельне представництво в Росії (Москва)

Пр.

Регіональна дистриб'юторська мережа

Західний регіон (Львів)

Кримський регіон (Сімферополь)

Центральний регіон

(Київ)

Пр.

Пр.

Пр.

Пр.

Р. скл. г. пр.

Р. скл. г. пр.

Р. скл. г. пр.

Пр.

Належність функції управління готовою продукцією (прогнозування,виробництво, розподіл).

Зап.

Належність функції управління матеріальними запасами.

Тр.

Належність функції управління траспортуванням.

Скл. г. пр.

Належність функції централізованого управління зберіганням сировини та матеріалів.

Скл. сир.

Належність функції централізованого управління зберіганням готової продукції.

Належність функції управління зберіганням готової продукції на регіональному рівні.

Р. скл. г. пр.

Існуюча організаційна схема ат “Тарасервіс”

5. Логістика підприємства підпорядкована відділу маркетингу. Одночасно з цим, питаннями управління запасами, зберіганням сировини і готової продукції, прогнозуванням, виробництвом та збутом готової продукції, транспортуванням займаються інші функціональні підрозділи.

6. Транспортним господарством, яке нараховує більше 20 одиниць автомобілів різної вантажопідйомності (від 3 до 20 т) керує віце-президент по постачанню. Частина з них взята у довгострокову оренду для перевезення великих партій сировини та матеріалів.

7. Інформацію для прогнозування продажу надає відділ маркетингу. Але поряд з цим, один раз у квартал її корегують відділ продажу та фінансовий відділ. Комп'ютерні операції знаходяться під контролем технічного відділу. Пріоритети у формуванні інформаційних потоків та інформаційної мережі визначає генеральний директор.

8. Прийомом працівників на роботу, їх переміщенням та перепідготовкою займається відділ кадрів, але кадрову політику ат формує безпосередньо генеральний директор.

Завдання.

1. Скласти нову організаційну схему АТ “ТС”, яка, на вашу думку, краще б відповідала його цілям. Вказати графічно найбільш важливі функціональні зв'язки, та операції, які забезпечили б удосконалення виробничо-господарської діяльності.

2. Підприємство може обрати схему своєї реорганізації, орієнтованої на ринок споживача. Це має забезпечити найбільш ефективне забезпечення виробництва сировиною. При цьому робиться наголос на визначення стратегічних постачальників та формування ефективних ділових відносин. Яка може бути найбільш оптимальна організаційна схема підприємства? Де необхідно удосконалити (чи створити вперше) функціональні зв'язки, визначити “зв'язкові ланки”?

3. Підприємство може обрати схему реорганізації, орієнтовану на ринок споживача. При цьому робиться наголос на формування найбільш ефективних стосунків з дистриб'юторами та кінцевими споживачами. Яка може бути найбільш оптимальна організаційна схема підприємства? Де необхідно удосконалити (чи створити вперше) функціональні зв'язки, визначити “зв'язкові ланки” (канали розподілу)?

4. Як необхідно реорганізувати АТ “СТ”, щоб найбільш повніше задіяти всі ці концепції? Опишіть та поясніть.

5. Якщо вважати, що масштабна реорганізація підприємства не перспективна, сформуйте основні положення плану впровадження в життя концепції “підприємство – зв'язкова ланка в ланцюгу поставок”.

6. Які заходи, на вашу думку, необхідно реалізувати керівництву АТ для забезпечення його ринкової стійкості, підвищення конкурентоспроможності?