Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Диплом Матвеева.doc
Скачиваний:
34
Добавлен:
25.11.2018
Размер:
947.71 Кб
Скачать

Розділ 2 аналіз банківського кредитування населення пат «правекс-банк»

2.1. Загальна характеристика пат «Правекс-банк»

ПАТ «Правекс-Банк» був заснований 2 липня 1992 року згідно з законодавством України. Реєстраційний номер 120. Основними напрямками банка були кредитування, внесення коштів клієнтів, вкладення в акції українських компаній, а також торгові операції з іноземної валютою і банківськими металами.

Головний офіс банку знаходиться в місті Києві за адресою вул. Зоологічна, 5. Банк має філії , які знаходяться в різних містах України: Київ, Львів, Дніпропетровськ, Миколаїв, Одеса, Харків, та Івано – Франковськ; небанківські відділення в різних регіонах України, 3 представництва і 9 представників в обласних центах України. Після 31 грудня 2004 року банк отримав 2 нові філії в Сумах та Черкасах.

ПАТКБ «ПРАВЕКС-БАНК» - універсальна фінансова організація, яка надає весь спектр банківських послуг по всій території України. Завдяки широкій мережі, що складається з 427.

2008 рік став знаковим для ПРАВЕКС-БАНКУ - наприкінці червня була завершена угода з продажу 100% акцій банку одній із провідних банківських груп Європи - італійській групі Intesa Sanpaolo. Міжнародна банківська група Intesa Sanpaolo входить до числа провідних банківських груп Єврозони і є лідером в Італії в усіх сферах бізнесу.

ПАТ «Правекс-Банк» майже однолітка молодої незалежної України. Всі ці роки банк не тільки розвивав нові продукти, допомагаючи становлення в країні ринкової економіки, але і підтримував традиції міценацтва, допомагаючи зберегти культурну спадщину України.

Позиції банку на українському фінансовому ринку з кожним роком існування банку стають все міцніше. На сьогодні банк кредитує реальний сектор економіки, послуги банку для населення стали більш різноманітними, якісними та доступними.

З метою досягнення стратегічних цілей, котрі для ПАТ «Правекс-Банк» спрямовані на збільшення до 2011 року, майже в п’ять разів частки ринку за розміром чистих активів і входженню в групу найбільших банків України. Банк на протязі 2010 року приділяє увагу вирішенню наступних питань:

  • забезпечення позитивної динаміки основних економічних показників діяльності (активи, капітал, прибуток);

  • розвиток технологій, удосконалення систем зв`язку й комунікацій;

  • розвиток регіональної сітки;

  • реформування організаційної структури;

  • розвиток персоналу;

  • удосконалення системи управління ризиками.

Для банку цільовими клієнтськими сегментами є:

  1. Стабільно працюючі підприємства середнього й крупного бізнесу в пріоритетних галузях економіки;

  2. Підприємства малого та середнього бізнесу з потенціалом зростання;

  3. Представники середнього класу й більше;

  4. Перспективні клієнти аудитори в сегменті доходів нижче середнього (студенти, молоді спеціалісти, пенсіонери – в рамках пенсійної програми).

У своїй майбутній діяльності банк планує зробити акцент на:

  • активне співробітництво з міжнародними фінансовими організаціями;

  • розвиток роздрібного бізнесу;

  • розвиток інвестиційного бізнесу;

  • розвиток проектного фінансування;

  • розширення обсягів кредитування малого бізнесу;

  • розвиток іпотечного кредитування;

  • нарощування обсягів споживчого кредитування;

  • активізації роботи на ринку цінних паперів;

  • збільшення темпів емісії міжнародних платіжних карток, розвиток кредитних програм, програм лояльності на основі карткових продуктів;

  • збільшення обсягу перехресних продаж з участю страхових компаній і недержавного корпоративного пенсійного фонду.

Органами управління банку є загальне зібрання учасників правління банку. Органом контролю банку є ревізійна комісія і внутрішній аудит банку. Головним органом правління банку виступає спільне зібрання учасників. До компетенції загального зібрання банку належить прийняття наступних рішень:

1) основних напрямків діяльності банку і затвердження звітів про їх виконання;

2) внесення змін і доповнень в статут банку

3) зміна розміру статутного капіталу банку;

4) призначення і звільнення голів і членів ревізійної комісії;

5) затвердження річних резервів діяльності банку, включаючи його дочірні підприємства, затвердження звітів і висновки в резервній комісії і зовнішнього аудитора;

6) розподілення прибутку;

7) покращення діяльності банку, призначення ліквідатора, затвердження ліквідаційного балансу.

Так, капітал банку за десять місяців збільшився на 7,6% та станом на 1 січня 2010 року склав 32,44 млн. грн., або 6,76 млн. євро. Фінансовий результат склав 3,17 млн. грн. Згідно з даними Асоціації українських банків ПАТ «Правекс-Банк» займає лідируючі позиції серед Харківських банків за показниками прибутковості чистих активів – 3,02% та прибутковості статутного капіталу – 14,47%.

Динаміка і структура капіталу Банку за 3 роки показана в табл. 2.1.

Таблиця 2.1

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]