Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Попередження нещасних випадк_в.doc
Скачиваний:
151
Добавлен:
25.11.2018
Размер:
1.13 Mб
Скачать

Вправа «я - в променях сонця»

Для виконання цієї вправи знадобиться аркуш ватману, на якому зображене сонце. Кожен виготовляє таке зображення самостійно. У середині сонця буде вклеєна ваша фотографія. Промені сонця повинні бути довгими. Кожен із учасників повинен мати свій «сонячний портрет». Сонце, як відомо, це початок нового дня, це щось чисте і світле, гаряче і добре. Таке, як ваші серця. На сьогоднішньому занятті ми розвісимо «сонячні портрети» по кабінету. Кожен із учасників повинен підійти до кожного з портретів та написати на променях щось гарне та приємне. Наприклад: «Андрію, я такий щасливий, що ми з тобою познайомилися! Ти найкращий друг». І так на кожному портреті. Слова мають бути щирими, добрими, приємними. Для того, щоб вони могли зігріти ваших товаришів у будь-який час. Таким чином, ми з вами власноруч створимо сонячні портрети, осяяні променями ваших чистих, щирих і добрих душ.

Вправа «Дзеркало»

Цю вправу кожен може виконувати вдома самостійно. Для цього, просинаючись кожного ранку, підходьте до дзеркала, погладжуйте себе та приговорюйте: «Яка я гарна, яка добра, розумна, у мене все завжди так добре виходить. Я дуже люблю себе та оточуючих мене людей, сьогодні, коли я побачу своїх друзів та знайомих, я зустріну їх доброзичливою посмішкою. Сьогодні найкращий день моєму житті. У мене не буде жодних проблем, переді мною відкриються всі двері і я буду щасливою, сьогодні, завтра і кожен день!».

Завдяки такій вправі підвищується настрій, життєвий тонус, покращується самопочуття, емоційний заряд на наступний день.

Вправа «я впевнений у собі, тому що...»

Сьогодні виконуючи цю вправу кожен з вас повинен написати чому він відчуває впевненість у собі, що йому в цьому допомагає та поділитися своїми думками з оточуючими, допомогти посадою якщо потрібно. Наприклад: «Я впевнений у собі, тому що мене оточують доброзичливі та надійні друзі».

Таких тверджень у кожного повинно бути не по одному. Записуючи їх треба пояснити оточуючим, чому саме цей факт допомагає вам бути впевненим у собі. Наприклад: «Мої друзі зичать мені лише добра і завжди готові прийти мені на допомогу, я можу розраховувати на їх підтримку та добру пораду». По ходу розповіді ви можете ставити запитання про те, що вас цікавить. Кожен з вас повинен розповісти про те, що допомагає йому бути впевненим у собі.

Вправа «Паркан»

Для цього завдання нам знадобиться аркуш ватману, на якому зображено паркан. Початку і краю цього паркану вам не видно. Ви знаходитесь с цього боку паркану, по той бік на вас чекає життя без турбот, без розчарувань, без горя і біди. По той бік паркану живуть усміхнені люди, там немає зла і ворожості, та все завжди добре. Для того, щоб опинитися на тій стороні, вам необхідно написати на маленькому аркуші паперу фразу або висловлювання якоїсь відомої людини або вашу власну, що стосується життя. Це може бути фраза про сенс буття, про реалії життя, це може бути девіз всього вашого життя. Ця фраза повинна мати якесь смислове навантаження, повинна бути зрозумілою для вас та оточуючих. Отже, починаємо. Кожен може записати своє висловлювання на маленьких аркушах паперу. Висловлювання може бути не одне, їх може бути кілька. Приклеївши свою фразу, представте, що ви опинилися там, де і хотіли, тепер у вас все завжди буде добре, все у вас вийде!