Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Попередження нещасних випадк_в.doc
Скачиваний:
151
Добавлен:
25.11.2018
Размер:
1.13 Mб
Скачать

Вправа «я досягну, я досяг...»

«Кожен із вас чогось уже встиг досягти в своєму житті, чогось ще ні. Але кожен сподівається, що йому буде підвласне все, чого він прагне досягти. Зараз ми з вами виконаємо таку вправу, що допоможе нам побудувати та систематизувати плани на майбутнє та порівняти їх з тим, що вже відбулося у вашому житті. Розділіть свій аркуш паперу на дві половинки. На одній половинці напишіть: «Я вже досяг у цьому житті...» і далі перелік ваших досягнень. Не хвилюйтеся, якщо ваші досягнення комусь здаються мізерними, це ваші особисті здобутки і вони варті того, щоб їх відзначили. На іншій половинці вашого аркуша напишіть слова «Я досягну...» і ваші майбутні досягнення. І нехай те, чого ви хочете досягти у житті здається комусь смішним та не вартим уваги, але пам'ятайте, що це ваше життя і ви маєте право будувати його так, як вважаєте за потрібне. Отже, почали. Не хвилюйтеся, не поспішайте - часу достатньо. Виконуйте цю вправу і розмірковуйте про те, що ви обов'язково все зможете, все у вас вийде, адже ви вже чогось досягли у цьому житті. На останок, хотілося б дати вам кілька порад:

Досягти чогось у житті здатні абсолютно всі при бажанні і визначених зусиллях. Що ж потрібно для цього робити?

  1. Намагайтеся концентрувати увагу на ваших перевагах, а не на слабких рисах треба зациклюватися на ваших вадах. Пам'ятайте про те, що думки матеріальні, отже, й оточуючі будуть бачити лише одні ваші вади. Звідки тоді узятися впевненості в собі? Навчіться хвалити самого себе за ті чи інші досягнення, хвалити себе за те гарне, що маєте.

  2. Щодня повторюйте собі кілька разів фразу «я впевнений/впевнена у собі, у мене все виходить». Промовляючи цю фразу щодня, ви тим самим закладаєте в собі програму впевненості. Повірте, що вже через деякий час ви відчуєте себе впевненіше при прийнятті будь-яких рішень.

  3. Самовдосконалюйтеся. Працюйте над власними слабкостями, підвищуйте свій освітній рівень. Іншими словами, ростіть над собою в гарному змісті слова.

  4. Створіть у своїй уяві образ впевненої в собі людини і прокручувайте його хоча б двічі на день. При цьому подумки уявляйте, що ви з кожним разом стаєте все ближче і ближче до створеного вами образу впевненої людини і щиро радійте через те, що набли­жаєтеся до цього образу.

  5. Візьміть собі за правило погоджуватися тільки на те, чого вам, дійсно хотілося б. Наша непевність часом змушує нас погоджуватися на ті дії, на які в нас, на нашу думку, вистачає знань, навичок, але не на ті, що дійсно хочеться одержати (у силу того, ідо ми вважаємо себе невартими такої роботи, ми не упевнені що справимося з обов'язками). Знайомтеся і зустрічайтеся з ти ми людьми, які вам дійсно цікаві.

  6. Визначайте мету і досягайте її. Ніщо так не додає впевненості як досягнення поставлених цілей і отримання відповідного результату. Для того щоб розвити впевненість у собі, почніть з досить легко досяжних цілей, далі рухаючись до більш важких. На закінчення хотілося сказати про те, що все у ваших руках. Хочете бути впевненими в собі - так будьте ними!