Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Пособие для самостоятельной работы.doc
Скачиваний:
38
Добавлен:
24.11.2018
Размер:
4.58 Mб
Скачать

Пошук у мережі з Excel

Однією з найпоширеніших операцій при роботі з мережею є пошук інформації в ній. Якщо, переходячи по посиланнях, ви так і не знайшли потрібну інформацію, скористайтеся системою пошуку. Пошукові сервери призначені для того, щоб зберігати каталоги Web-сторінок і постійно обновляти цю інформацію. Коли ви вводите ключове слово або фразу, пошуковий сервер переглядає свій каталог і повертає список URL, де було знайдене задане вами ключове слово. Тепер ви можете переглянути кожну із запропонованих сторінок і, можливо, звузити границі пошуку.

Для того, щоб звернутися до пошукового сервера з Excel, натисніть по кнопці Знайти в Web (Search the Web) на інструментальній панелі Web. З'явиться вікно браузера зі списком пошукових серверів. Щоб відкрити вікно Пошук, натисніть по тому з пошукових серверів, що бажаєте використати. У вікні Пошук з'явиться сервер, що ви обрали, і текстове поле для введення ключового слова або слів. Натисніть усередині текстового поля й введіть слово або фразу, що ви маєте намір шукати, а потім натисніть на кнопці Знайти (Search). У залежності від того, який пошуковий сервер ви використали, кнопка може називатися по-іншому (наприклад, Шукати або Старт).

Через кілька секунд з'явиться сторінка з результатами пошуку. Залежно від того, який текст ви ввели, сервер може знайти всього кілька збігів, а може й тисячі. Щоб перейти по посиланню, просто натисніть на ньому. Залежно від введеного вами тексту, пошук може й не дати бажаних результатів.

Виконання запиту в мережі

Це дійсно дуже зручна особливість. Ви можете захоплювати інформацію з Web-сторінки й поміщати її у ваш лист Excel. Наприклад, ви можете завантажити котирування або фінансову звітність компанії й розмістити це на вашому листі. Все це ви зможете зробити, використовуючи такий інструмент Excel, як Web-запит (Web Query).

Коли ви встановили Excel на свій ПК, кілька варіантів запитів уже додані для вас. Вони перераховані в діалоговому вікні «Выполнить запрос» (Run Query). Це статичні запити - щораз, коли ви запускаєте їх, вони повертають ті самі дані. Однак ви можете створювати й динамічні запити, у яких ви вказуєте, які дані потрібно знайти. Ми зупинимося на статичних запитах.

Щоб запустити статичний запит, виконайте наступні дії:

1. Відкрийте новий лист - клацніть по кнопці «Создать» (New) на інструментальній панелі Стандартная (Standard).

2. Клацніть по першій клітинці, відкрийте меню «Данные» (Data), виберіть «Внешние данные» (Get External Data) і потім «Выполнить сохраненный запрос» (Run Saved Query). З'явиться діалогове вікно «Выполнить запрос» (Run Query), показане на наступному малюнку.

  1. Виберіть зі списку запит (наприклад, Біржові індекси Microsoft Investor) і потім натисніть «Получить данные» (Get Data).

  2. З'явиться діалогове вікно «Возврат данных в Microsoft Excel» (Returning External Data to Microsoft Excel). Щоб продовжити, клацніть по кнопці ОК.

  3. . Якщо ви ще не ввійшли в Інтернет, з'явиться діалогове вікно «Установка связи» (Dial-Up Connection), щоб ви могли зробити це натисныть по кнопці Підключення (Connect).

  4. Через деякий час на вашому листы з'явиться інформація, що ви запитували. Тепер ви можете використати ці дані у своїй роботі або зберегти їх як файл.

Щоб запустити динамічний запит, перейдіть на наступний лист у книзі, потім відкрийте меню «Данные» (Data) і виберіть «Внешние данные» (Get External Data)→ «Выполнить сохраненный запрос» (Run Saved Query). З'явиться діалогове вікно «Выполнить запрос» (Run Query). Цього разу виберіть Detailed Stock Quote by PC Quote і натисніть по кнопці «Получить данные» (Get Data). У діалоговому вікні «Возврат данных в Microsoft Excel» (Returning External Data to Microsoft Excel) клацніть ОК. З'явиться діалогове вікно «Введите значение параметра»(Enter Parameter Value) та натисніть ОК, щоб знову підключитись до Інтернету.