Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
курсова здача.docx
Скачиваний:
31
Добавлен:
24.11.2018
Размер:
171.55 Кб
Скачать

РОЗДІЛ 1. ХАРАКТЕРИСТИКА, АНАЛІЗ АКТИВІВ ТА ПАСИВІВ ПП «БІЛОЦЕРКІВСЬКА АГРОПРОСМИСЛОВА ГРУПА »

1.1.Характеристика діяльності підприємтсва

Підприємство засноване в 1960р. як виробнича дільниця Миргородського сирзаводу. З 1964 р. - це виробнича дільниця Решетилівського маслозаводу. З 1968 - 1975 рр. завод перебував на самостійному балансі. З 1975 - 1992 рр. підприємство підпорядковане Миргородському сиркомбінату. З 1992 р. по червень 2008 р. підприємство працювало як ВАТ «Білоцерківський молочний завод». З липня 2008 р. підприємство реорганізовано в ПП «Білоцерківська агропромислова група».

Засновник: Громадянин України - Кордубан Віктор Володимирович, паспорт серії КН № 652073, виданий 29 травня 1998 року Великобагачанським РВ УМВС України в Полтавській обл.; що м ешкає за адресою - 38340, Полтавська область, Великобагачанський район, с.Білоцерківка; ідентифікаційний номер:2558709877

Найменування Підприємства:

Повне: Приватне підприємство "Білоцерківська агропромислова група"; Скорочене: ПП "БіАГр".

Місце знаходження Підприємства: 38340, Полтавська область, Великобагачанський район, с.Білоцерківка.

Офіційна робоча мова Підприємства: українська

Пріоритетним напрямком роботи ПП «Білоцерківська агропромислова група» було і є виробництво масла вершкового та казеїну та плавленого сиру і творогу. Масло та спреди під торговою маркою «Білоцерківське масло» користується підвищеним попитом в багатьох куточках України.

В 2010р. побудовано нову адмінбудівлю. Завершено будівництво високотоварної молочної ферми європейського зразка на 2.5тис. голів , що значною мірою вирішить питання забезпечення підприємства сировиною. Побудовано цех з виробництва плавлених та твердих сирів, і липні 2011р. розпочато їх виробництво. З метою підвищення якості випускаємої продукції на підприємстві впроваджена система менеджменту якості згідно стандарту ІБО 9001-2001, та системи якості харчових продуктів НА8РР. З допомогою даних стандартів якості, продукція ПП «Білоцерківська агропромислова група» зможе вийти на міжнародний ринок.

За даний період підприємство освоїло випуск спредів солодковершкових та масла «Екстра» жирністю 82,5%. Спеціалістам підприємства вдалось успішно вирішити головне завдання - зберегти технологію виробництва традиційних видів масла і створити новий якісний продукт зі споживчими властивостями, які виводять його на рівень елітного масла, зберігаючи при цьому середньоринкові ціни та стабільну якість. Підприємство освоїло випуск сиру кисломолочного 0% ж.о.. 5% ж.о.. 9% ж.о., розфасованого в батони та баночки.

Наданий час на підприємстві працює 360 чоловік. ПП «Білоцерківська агропромислова група» не має заборгованості по виплаті заробітної плати, податках та відрахуваннях до соціальних фондів.

Для забезпечення виробництва енергетичними ресурсами підприємство має власну котельну, теплогенераторну, трансформаторні підстанції, компресорну.

Для доставки сировини завод має свій автотранспорт.

Продуктивність виробництва на добу:

Масла -8т

Сиру - 0,25 т

Казеїну технічного - 2,8т Напівфабрикату білкового- 0,75 т

Вся продукція відповідає медико-біологічними вимогам і за показниками безпеки має висновок санітарно-епідеміологічної експертизи Міністерства охорони здоров'я України. Продукція має сертифікати відповідності

Об'єм плануємого виробництва на рік: Заготівля молока - 3000 т Виробництво: Масла - 1870 т. Спредів - 800 т. Сиру сичужного - 20 т. Сиру нежирного - 300 т. Казеїну - 400 т. Творог - 80 т

Основною проблемою на даному етапі є недостатня сировинна база. Зараз 80 % молока заготовлюється в приватному секторі. Але відмічається тенденція до зменшення поголів'я худоби в населення. Для вирішення даної проблеми на підприємстві створено відділ капітального будівництва, планується будівництво другої черги молочнотоварної ферми на 2,5 тис. голів.