Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
6мето. реком. по написанию курсовых работ_001.doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
23.11.2018
Размер:
340.99 Кб
Скачать

Розкриваючи тему курсової роботи зверніть увагу на:

Призначення покарання за сукупністю вироків (ст.71 КК). Правила призначення покарання за сукупністю вироків. Межі застосування повного чи часткового складання покарань за сукупністю вироків. Правила складання покарань за сукупністю вироків. Порядок призначення за сукупністю вироків додаткових покарань. Можливість використання поглинення покарань за сукупністю вироків. Особливості (порядок) призначення основних та додаткових покарань різного виду за сукупністю вироків.

Порядок призначення покарань при одночасному збігу сукупності злочинів та сукупності вироків.

Відмінність між правилами призначення покарання за сукупністю злочинів та за сукупністю вироків. Правила складання покарань та зарахування строку попереднього ув‘язнення (ст.72 КК).

Обчислення строків покарання (ст.73 КК).

Виконайте наступне завдання:

1). Назвіть не менш п'яти статей Особливої частини КК України, в яких передбачена відповідальність за складні (складені) – двох об’єктні злочини.

2). Задача: міліціонер, що знаходився на посту, Семин почув крики про допомогу, і побачив жінку, що тікає від чоловіка. В руках у чоловіка був ніж. Коли нападник наздогнав жінку і замахнувся на неї ножем, міліціонер без всякого попередження вистрілив і вбив його. Вбитим виявився Єрмаков, що втік з психіатричної лікарні.

Визначите, в стані якої обставини, що виключає злочинність діяння діяв міліціонер. В чому складається розходження між крайньою необхідністю і необхідною обороною? Чи правомірні діяння міліціонера Семина?

Нормативні акти та література:

  1. Конституція України (з внесеними змінами та доповнюваннями) - Київ, 2008.

  2. Кримінальний кодекс України / Уклад. В.І.Тютюгін. – Х.: Право, 2009. – 400 с.

  3. Кримінальний кодекс України: Науково-практичний коментар. /Відп. ред.. Є.Л.Стрельцов. – Х.: ТОВ «Одіссей», 2009. – 816 с.

  4. Науково-практичний коментар до Кримінального кодексу України у 2-х т./За загальною редакцією П.П.Андрушеа, В.Г.Гончаренка, Є.В.Фесенка. – К.: КНТ: Центр учбової літератури. – 2009. – т.1 - 964 с., т.2 – 624 с.

  5. Практика судів України з кримінальних справ (2006-2007) / Укладачі: В.В.Сташис, В.І.Тютюгін; За заг.ред. В.В.Сташиса. – К.: Хрінком Інтер, 2008. – 880 с.

  6. П.Л. Фріс - Кримінальне Право України. Загальна частина. Підручник. – К.: Атіка, 2009. – 512 с.

  7. Кримінальне право України. Загальна частина. Підручник. / Відп. Редактор Є.Л.Стрельцов. – Х. : Одіссей, 2009. – 328 с.

Варіант № 27

Т е м а: Загальна характеристика обставин, що виключають злочинність діяння.

П Л А Н

Вступ.

  1. Поняття обставин, що виключають злочинність діяння.

  2. Класифікація обставин, що виключають злочинність діяння.

  3. Характеристика обставин, що виключають злочинність діяння, передбачених КК України.

  4. Значення обставин, що виключають злочинність діяння.

Висновок.

Розкриваючи тему курсової роботи зверніть увагу на:

Поняття обставин, що виключають злочинність діяння. Види обставин, які передбачені новим Кримінальним кодексом України. Загальні ознаки обставин, що виключають злочинність діяння. Проблеми класифікації цих обставин у науці кримінального права.