Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
6мето. реком. по написанию курсовых работ_001.doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
23.11.2018
Размер:
340.99 Кб
Скачать

Розкриваючи тему курсової роботи зверніть увагу на:

Причинний зв’язок між діянням (дією або бездіяльністю) і суспільно небезпечними наслідками. Основні філософські концепції причинового зв’язку та їх використання в різних кримінально-правових теоріях (conditio sine gua non, необхідного спричинення, адекватної причинності, фінальна теорія та ін). Поділ причинного зв’язку на необхідний та випадковий, безпосередній та опосередкований. Прийоми законодавчого опису злочинних наслідків. Склади злочинів з ознаками злочинних наслідків (так звані “матеріальні ” склади або злочини з “матеріальним” складом) і склади злочинів без ознак злочинних наслідків (так звані “формальні ” склади або злочини з “формаль­ним” складом). Значення суспільно небезпечних наслідків.

Виконайте наступне завдання:

1). До яких видів варто віднести диспозиції статей розділу 1 Особливої частини КК України?

2). Задача: Неодноразово суджений 30-літній Новиков втяг у здійснення крадіжок 13-літнього Кийко, у якого була 1-ша стадія слабоумства (дебільність). Кийко проникав через кватирки до квартир громадян і робив крадіжки коштовних речей. Вирішити питання про відповідальність Новикова і Кийко.

НОРМАТИВНІ АКТИ ТА ЛІТЕРАТУРА:

  1. Конституція України (з внесеними змінами та доповнюваннями) - Київ, 2008.

  2. Кримінальний кодекс України / Уклад. В.І.Тютюгін. – Х.: Право, 2009. – 400 с.

  3. Кримінальний кодекс України: Науково-практичний коментар. /Відп. ред.. Є.Л.Стрельцов. – Х.: ТОВ «Одіссей», 2009. – 816 с.

  4. Науково-практичний коментар до Кримінального кодексу України у 2-х т./За загальною редакцією П.П.Андрушеа, В.Г.Гончаренка, Є.В.Фесенка. – К.: КНТ: Центр учбової літератури. – 2009. – т.1 - 964 с., т.2 – 624 с.

  5. Практика судів України з кримінальних справ (2006-2007) / Укладачі: В.В.Сташис, В.І.Тютюгін; За заг.ред. В.В.Сташиса. – К.: Хрінком Інтер, 2008. – 880 с.

  6. П.Л. Фріс - Кримінальне Право України. Загальна частина. Підручник. – К.: Атіка, 2009. – 512 с.

  7. Кримінальне право України. Загальна частина. Підручник. / Відп. Редактор Є.Л.Стрельцов. – Х. : Одіссей, 2009. – 328 с.

Варіант № 13

Т е м а: Факультативні ознаки об'єктивної сторони злочину.

П Л А Н

Вступ.

  1. Загальна характеристика факультативних ознак об'єктивної сторони злочину.

  2. Поняття місця, часу й обстановки здійснення злочину.

  3. Поняття способу, знарядь і засобів здійснення злочину.

  4. Кримінально-правове значення факультативних ознак об'єктивної сторони злочинів.

Висновок.

Розкриваючи тему курсової роботи зверніть увагу на:

Види та особливість факультативніх ознак об'єктивної сторони злочину.

Суспільно небезпечні наслідки злочину: поняття, види, кримінально-правове значення. Причинний зв'язок між діянням і наслідками як один із видів зв’язку між елементами складу злочину. Місце, час, обстановка, спосіб, засоби та знаряддя вчинення злочину, їх значення для характеристики об’єктивної сторони злочину та об’єктивної сторони складу злочину.

Виконайте наступне завдання:

1). Перелічите статті розділу 14 Особливої частини КК України з бланкетними диспозиціями.

2). Задача: Дружина Борисова, одержавши запрошення на вечірку і знаючи, що виконання цього бажання зустріне перешкоду з боку її хворого чоловіка, вирішила дати йому снотворне в більшій дозі, чим прописано лікарем. Лікар неодноразово неї попереджав, що зі снотворним необхідно звертатися обережно, тому що при хворому серці її чоловіка зайва доза може викликати смерть. Бажання потрапити на вечірку було настільки велике, що Борисова, не бажаючи смерті чоловіка, все-таки дала йому посилену дозу снотворного, сподіваючись, що усе обійдеться благополучно. Чоловік помер.

Визначите форму провини Борисовой.