Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
6мето. реком. по написанию курсовых работ_001.doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
23.11.2018
Размер:
340.99 Кб
Скачать

Розкриваючи тему курсової роботи зверніть увагу на:

Призначення покарання за сукупністю злочинів (ст.70 КК). Правила призначення покарання за сукупністю злочинів. Призначення покарання за окремі злочини, які входять до сукупності злочинів. Призначення остаточного (загального) пока­рання за сукупністю злочинів шляхом поглинення менш суворого пока­рання більш суворим. Визначення остаточного покарання за сукупністю злочинів шляхом повного чи часткового складання покарань. Правила складання покарань за сукупністю злочинів. Межі призначення покарання за сукупністю злочинів. Особливості призначення остаточного покарання у випадках, якщо один із злочинів є умисним тяжким або таким, за який може бути призначене довічне позбавлення волі. Порядок призначення додаткових покарань за су­купністю злочинів. Особливості призначення основних та додаткових покарань різного виду за сукупністю злочинів. Особливості при­значення покарання за сукупністю злочинів за ч.4 ст.70 КК України.

Виконайте наступне завдання:

1). Назвіть не менш трьох норм Особливої частини КК України, в яких передбачається можливість звільнення від кримінальної відповідальності і покарання.

2). Задача: Під час вітрильної регати з яхти Суворов побачив, що при повороті яхта, що йде попереду, перекинулася і вітрилом накрила яхтсмена, що виявився в небезпечному для життя положенні і явно потребувало допомоги. Однак Суворов, прагнучи виграти гонку, пройшов повз товариша, не оказавши йому допомоги. Яхтсмен потонув.

Ознайомивши зі змістом ст.ст.135 і 136 КК України вирішите питання про об'єктивну сторону злочину. В яких випадках бездіяльність спричиняє кримінальну відповідальність? Чи є причинний зв'язок між бездіяльністю Суворова і смертю яхтсмена?

Нормативні акти та література:

  1. Конституція України (з внесеними змінами та доповнюваннями) - Київ, 2008.

  2. Кримінальний кодекс України / Уклад. В.І.Тютюгін. – Х.: Право, 2009. – 400 с.

  3. Кримінальний кодекс України: Науково-практичний коментар. /Відп. ред.. Є.Л.Стрельцов. – Х.: ТОВ «Одіссей», 2009. – 816 с.

  4. Науково-практичний коментар до Кримінального кодексу України у 2-х т./За загальною редакцією П.П.Андрушеа, В.Г.Гончаренка, Є.В.Фесенка. – К.: КНТ: Центр учбової літератури. – 2009. – т.1 - 964 с., т.2 – 624 с.

  5. Практика судів України з кримінальних справ (2006-2007) / Укладачі: В.В.Сташис, В.І.Тютюгін; За заг.ред. В.В.Сташиса. – К.: Хрінком Інтер, 2008. – 880 с.

  6. П.Л. Фріс - Кримінальне Право України. Загальна частина. Підручник. – К.: Атіка, 2009. – 512 с.

  7. Кримінальне право України. Загальна частина. Підручник. / Відп. Редактор Є.Л.Стрельцов. – Х. : Одіссей, 2009. – 328 с.

Варіант № 26

Т е м а: Призначення покарання по сукупності вироків.

П Л А Н

Вступ.

  1. Підстави призначення покарання по сукупності вироків.

  2. Правила призначення покарання по сукупності вироків.

  3. Особливості призначення по сукупності різнорідних основних і додаткових покарань.

  4. Проблеми удосконалення кримінального законодавства, що регламентує призначення покарання по сукупності вироків.

Висновок.