Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
diplom (1).docx
Скачиваний:
12
Добавлен:
14.11.2018
Размер:
96.87 Кб
Скачать

3.4. Технологічний аналіз способу

Для створення даного образу знадобилися такі інструменти та матеріали: ножиці, нитка, голка, набір пензілів для візажу, гребінець, фен, утьожок, лак для волосся.

З косметики знадобилося: молочко для де-макіяжу,набір пензлів, тональна основа, пудра, палітра тіней, палітра губних помад, рум'яна, вії накладні, туш.

Макіяж ділової жінки стриманий, але, разом з тим, виразний, що приховує дефекти і підкреслює гідності. Головне завдання ділового макіяжу - відповідати характеру жінки і гармоніювати зі стилем одягу, при цьому вселяючи людям довіру, спокій.

Макіяж повинен підходити до одягу. Не варто вважати, що офісний стиль нудний і незручний. Витратити небагато часу і сил на його формування, і потім виглядати краще за всіх, при мінімальних витратах часу і сил.

Діловий макіяж - це якась «золота середина». Головний його принцип - обличчя має виглядати доглянутим. Але часом цього так важко досягти.

Для доповнення стилістичних навиків потрібен неперевершений діловий макіяж. З невеликою корекцією обличчя.

Перед нанесенням макіяжу підготовимо шкіру, тобто робим де-макіяж, щоб зняти залишки косметики чи будь-який бруд, потім наноситься відповідні до типу шкіри крем, щоб захистити від подальшого забруднення та від проникнення тональної основи чи рум'ян в пори обличчя.

Наноситься тональний крем який підходить до типу шкіри, потім застосовуємо маскуючий олівець, його наносимо поверх тонального крему, щоб затушувати всі недоліки, його треба наносити пензликом. Потім наносимо розсипчасту пудру великим пухнастим пензликом, після робимо пензликом корекцію обличчя пудрою трохи темнішою вид тону обличчя.

Після коректування обличчя необхідно трохи підкреслити брови тінями які підводяться пензликом для брів. Наступним етапом ми наносимо тіні на внутрішній кут ока - наносимо світло бежеві тіні, а на зовнішній кут ока наносяться тіні трохи темніше того ж відтінку, також у кут ока наносимо трохи чорних тіней, всі ризькі переходи розтушовується. Потім наносимо рум'яна під скулу натурального відтінку, потім підводимо контур губ натуральним олівцями, також наноситься помада натурального відтінку. Для завершений макіяж наклеїмо трохи вій пучками, проводимо стрілку, та прокрашуємо вії.

3.5. Додатковий відомость

Силует - найважливіше поняття мистецтва красиво одягатися. З чим, перш за все, пов'язані зміни в моді? З появою нового силуету. Силуети прийнято класифікувати за ступенем прилягання одягу до фігури: прилеглий, полуприлегающий, вільний, розширений і звужений донизу. Для того щоб визначення силуетів звучали більш наочно, їх вирішили порівнювати з геометричними формами. Уважний людина за всіма нашаруваннями обробок і деталей завжди побачить, хоча б приблизно, ту чи іншу геометричну фігуру.

Прямокутна фігура . Власники такої форми тіла мають високий зріст, повну пропорційну фігуру. Якщо подобається відчувати власну монументальність, потрібно відмовитися від вільних силуетів, як розширених, так і звужених донизу. Одяг з більш щільного матеріалу, наприклад змішаного з льоном шовкового полотна або вовняного крепу. Найкраще зупинитися на одязі в сорочкові стилі або стилі сукні-пальто, де не акцентується увага на талії.

Силуети прості і лаконічні. Прямі лінії. Квадратні плечі. Підкреслена талія, якщо вона є. Сужающийся донизу силует. Деталі. Гострі лацкани, загострені нагору або з виїмкою, асиметричні. Жакети без лацканів. Мінімальна кількість виточок і складок на талії. Жорсткі або запрасованою складки. Прямі, запахівающіеся спідниці, спідниці із зустрічними складками, з розрізом, спідниці зі складками.

Округла фігура . Фігура з округлими формами буває з окресленої талією і закругленими формами стегон та нижньої частини спини. Одяг. Моделі з акцентом на талії. Закруглені і хвилясті. М'які натуральні форми. Рукав реглан або злегка, підняті плечі, не дуже квадратні. Вільні спідниці. Деталі. Задрапіровані коміри, коміри-шалі. Жакети без лацканів. М'які лінії шиї. Приталений крій, пояси. М'які складки на талії. Спідниці-рік, спідниці у формі дзвону. Широкі спідниці, прісборенние в талії. ряма фігура з округлими формами. У таких жінок дуже прямі плечі, але добре окреслена лінія талії і округлі сідниці. Силуети і деталі такі ж, як у жінок з незграбною постаттю, У жінок з прямою фігурою і округлими формами одяг повинен сидіти вільно в області талії і нижче. Тому потрібно носити спідниці та брюки з м'яких тканин, які були рекомендовані жінкам з округлими формами.

Повна фігура. При такій фігурі зазвичай буває повна талія. Одяг. Спадаюча пряма лінія плеча відверне увагу від талії. Підійдуть костюми та сукні з тонких вовняних, крепових, полотняних, лляних тканин чорного кольору, а також всіх відтінків коричневого, чорного, зеленого, синього кольорів. Деталі. З аксесуарів найкраще брати напівдовгому рукавички, капелюх-чалму або капелюх з вузькими полями. Сумочки - невеликих розмірів. Взуття - тільки з надто хороший матеріалів.

Худа фігура. Одяг. Така жінка добре буде виглядати в костюмі будь-якої моделі. Щоб візуально округлити форми тіла, потрібно злегка стягнути талію корсетом і носити бюстгальтер з круглими чашечками. Підійдуть сукні і костюми з драпіровками, спідниці в складку, збирання чи кльош, широкі пальто. Небажано носити одяг з тканини чорного кольору. Рекомендуються сукні прямого крою, з великим декольте, без рукавів. Деталі. Підійдуть кишені, великі гудзики, краватки, шарфи, шалі і об'ємні прикраси. Закриті туфлі. Короткі рукавички з тонкою матеріалу. При занадто округлої фігурі бажано носити сукні та костюми з тонких, легких, розлітаються тканин без пояса, пальто прямого крою. Ні в якому разі не можна підкреслювати талію. Вашій фігурі додадуть стрункість спідниці, зшиті з цілісних полотнищ, без бічних швів.

Вузькі плечі і широкі стегна. Одяг. Потрібно носити вільні жакети і топіки і звертати увагу на верхню частину тіла. Купувати жакет краще на розмір більше. Треба звести до мінімуму обсяг нижньої частини костюма: не носити широких спідниць чи спідниць, скроєних по косій. Деталі. Носити бажано більш яскраві кольори, малюнки і деталі на верхній частині тіла. Спробувати задрапірувати шалями або шарфами чи підчепити жилет під жакет, щоб створити необхідний обсяг.

Широкі плечі і вузькі стегна. Одяг. Рукав реглан, а також рукав із завищеною головкою або широкий з цельнокроеной проймою. Літні сукні без рукавів, сарафани і мініатюрні топи. У верхній частині одягу повинні бути вертикальні лінії крою, об'ємні коміри і однотонні тканини. Спідниці, розширені донизу, до колін. Бажано використовувати для спідниць та штанів яскраві тканини, можна в клітку або в косу смужку. Деталі. Аксесуари яскраві, легкі та об'ємні шарфи, косинки та банти. Капелюхи з широкими полями.

Коротка талія. Одяг. Жакети нижче лінії стегон, з вертикальними лініями, з короткими або довгими спідницями. Але треба уникати об'ємних спідниць. Сукня краще у формі сукні-пальто, сукні-сорочки або із заниженою талією. Рекомендуються строкаті забарвлення тканини у верхній частині і однотонні з горизонтальними лініями крою внизу. Деталі. Коміри класичні, з глибоким вирізом горловини або типу Шальке. Пояс одного кольору з блузкою візуально подовжує короткий торс, якщо блузка чорного, темно-синього або нейтрального кольору (тільки не біла). Пояс повинен сидіти на стегнах.

Довга талія. При такій особливості тіла верхня частина зазвичай превалює над нижньою. Жінка часто буває невисокого зросту. Одяг. Короткий жакет. Коротка спідниця, яка ледь визирає з-під жакета, не нижче, ніж до середини ікри. Плаття краще вибирати приталені силуети, в стилі ампір, маленьке чорне плаття або сорочкового покрою. Нижня частина одягу повинна бути з вертикальними лініями - спідниця в складку або спідниця-рік. Деталі. Потрібно використовувати мінімальну кількість деталей на спідницях і брюках. Можна підкреслювати лінію талії, використовуючи пояса, але уникати ременів того ж кольору, що і верх. Краще уникати довгих аксесуарів і прикрас - шарфа, краватки, довгих бус - вони візуально подовжують верхню частину тулуба. Взуття на високих підборах або платформі.

Великий живіт. Одяг. Вертикальні лінії крою особливо гарні, коли вони знаходяться ближче до центральної осі тулуба. Широка блуза, вільний джемпер. Спідниці зі складками і році довжиною нижче колін. Штани розкльошені або прямі. Деталі. Застібка повинна бути майже непомітною, краще блискавка. З аксесуарів - краватка, витончений шарф. V-подібний виріз горловини.

Великі груди. Одяг. Потрібно переносити всі акценти на нижню частину одягу. Можна носити широкі помітні ремені і пояси. Ліф сукні, жакети і блузи повинні мати вертикальні лінії крою. Деталі. Накладні кишені, об'ємні шарфи і хустки роблять груди ще більш опуклою. Виріз сукні має бути досить глибоким, непогано буде виглядати хомутик.

Повні ноги. Одяг. Верхня частина одягу повинна бути з тканини з великим малюнком, контрастною обробкою. Штани широкі і не дуже, розкльошені і типу "банани", джинси та спідниці-штани всіх моделей. Спідниці вузькі, рік, плісировані, в дрібну складку і на вертикальній застібці. Але обов'язково довгі. За вузької талії можна її підкреслити. Деталі. Підійдуть яскраві аксесуари. Панчохи темних тонів, обов'язково зі швом. Відкриті туфлі нейтрального кольору (або кольору, підібраного в тон одягу). Туфлі, що імітують крокодилячу шкіру, підкреслять повноту ніг.

Худі ноги. Бажано носити панчохи світлих тонів, без шва. Не рекомендується важка взуття з товстих матеріалів, з великою кількістю пряжок чи інших деталей.

Коротка шия. Одяг. Не треба акцентувати увагу на лінії плечей, використовуючи підплічники чи блузи з горизонтальними смужками. Рукав для сукні бажано реглан або цельнокроеной. Деталі. Комір повинен бути подовженим, з досить глибоким вирізом. Не можна обмотувати шию шарфом або хусткою. Краще шити одяг з великим вирізом і носити довге намисто.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]