Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
diplom (1).docx
Скачиваний:
12
Добавлен:
14.11.2018
Размер:
96.87 Кб
Скачать

59

Київська академія перукарського мистецтв

Професійний ліцей моди

Дипломна робота

"Стиль.Візаж"

Зотова Валерія Ігорівна

Кваліфікаційна робота на здобуття спеціальності

5141.2 "Візажист-стиліст"

Керівникам:

Осович Оксана Сергiєвна

Київ 2011

Зміст

ВСТУП …………………………………………………………………………….3

Розділ 1. Сучасний Святковий образ…………………………………………...

1.1. Назва, призначення, вихідні вимоги …………………………………………

1.2. Малюнок або ескіз кінцевого вигляду образу……………………………….

1.3. Характеристика образу………………………………………………………..

1.4. Технологічний аналіз образу…………………………………………………

1.5. Додаткові відомость …………………………………………………………..

Розділ 2. Арт-образ (фантазійний) ……………………………………………...

2.1. Назва, призначення, вихідні вимоги …………………………………………

2.2. Малюнок або ескіз кінцевого вигляду образу………………………………

2.3. Характеристика образу……………………………………………………….

2.4. Технологічний аналіз образу………………………………………………….

2.5. Додаткові відомость…………………………………………………………..

Розділ 3.Образ на замовника…………………………………………………….

3.1. Назва, призначення, вихідні вимоги …………………………………………

3.2. Малюнок або ескіз кінцевого вигляду образу………………………………

3.3. Характеристика образу……………………………………………………….

3.4. Технологічний аналіз образу………………………………………………….

3.5. Додаткові відомость…………………………………………………………...

ВИСНОВОК……………………………………………………………………….

СПИСОК ВИКОРИСТАНИХ ДЖЕРЕЛ………………………………………… ДОДАТКИ…………………………………………………………………………..

Вступ

Метою дипломної роботи полягає в тому, щоб здобути навики в розробці стильових рішеннях, аксесуарів, макіяжу, зачісок,представлені в даному образі.Мета дипломної роботи проявлення свого стилю, своєї думки, прагнення, щоб в подальшому ці моделі були актуальні в сфері та індустрії моди.

Мода (фр. mode, від лат. Modus - міра, образ, спосіб, правило, припис) - тимчасове панування певного стилю в якій-небудь сфері життя або культури. Визначає стиль або тип одягу, ідей, поведінки, етикету, способу життя, мистецтв, літератури, кухні, архітектури, розваг і т. д., який популярний у суспільстві в певний період часу. Поняття моди часто позначає саме неміцну і швидко проходить популярність. Невід'ємний атрибут моди - пізнання новизною. Якщо явище чи предмет, будучи модним якої-небудь відрізок часу, втрачає новизну в очах оточуючих, то стає старомодним.

Два мотиви рухають модою. Перший - наслідування з метою перейняти досвід або гарний смак, другий - страх опинитися поза суспільством, бути осміяним (страх ізоляції).Визначено місце, роль і значення феномену моди в соціокультурних процесах ХХ ст. Простежено історичну еволюцію змістового наповнення поняття "мода", розроблено основні теоретичні підходи щодо осмислення даного феномену. Досліджено її природу, характерні особливості та функції. Одяг і костюм розглянуто як історичні форми буття моди. Наведено визначення соціокультурних процесів, установлено їх структуру та функції, виявлено характерні особливості соціокультурних процесів ХХ ст., охарактеризовано вплив ідеології та політики як структурних елементів цілісної соціокультурної системи на розвиток моди. Визначено техніко-технологічні та економічні детермінанти розвитку моди в даний період. Детально вивчено феномен моди в контексті художніх практик і стилістичних течій у мистецтві ХХ ст. (від модерну до постмодерну). Здійснено аналіз сучасного стану моди та спрогнозовано тенденції розвитку індустрії моди в Україні.

Індустрія моди - це певний сектор економіки, що включає в себе виробництво та збут товарів (у тому числі і послуг як товару), поєднані сектори і споживчу аудиторію. Нещодавно Верховна Рада України прийняла Постанову про Державну

програму розвитку інноваційних напрямів індустрії моди до 2010 року (у сфері перукарського мистецтва та декоративної косметики). Така програма забезпечить конкурентоздатність нашої країни на світовому ринку фешн-бізнесу, розвиток інноваційних напрямів індустрії моди, підготовку національних кадрів на рівні світових вимог, вважає народний депутат України.Мода в одязі - це зміна форм і зразків одягу, яка відбувається протягом порівняно коротких проміжків часу. Це слововживання (бути одягненим «по моді», фр. À la mode) сходить до XVII століття, коли французька придворна мода стала зразком для всіх європейських країн. З точки зору мистецтва мода близька до концептуального мистецтва, оскільки вона полягає в поєднанні різних елементів (зачіска, матеріал одягу, фасон, колір, аксесуари), що створюють образ.

Макіяж (фр. maquillage) - нанесення на шкіру обличчя різних видів декоративної косметики з метою прикраси, а також камуфлювання існуючих вад.

Макіяж - це не тільки малювання, а також моделювання, подправка (коригування) форми і кольору обличчя. За допомогою застосування декоративних препаратів ставиться мета підкреслити привабливі риси обличчя. Найбільш важливо - це вміти використовувати ці препарати. Хороший макіяж повинен бути ніжним і підкреслювати всю тонкість самого макіяжу, він повинен бути природним, майже непомітно. При правильному нанесенні і своєчасному усуненні він не порушує звичних процесів в шкірі. Вдень він виконує роль тонкого захисного шару, що забезпечує ефективний захист шкіри від несприятливого впливу факторів навколишнього середовища. У декоративних препаратах, що виробляються

сучасної косметичної індустрією, міститься величезна кількість корисних для шкіри інгредієнтів.Макіяж залежить від пори року, часу доби (ранок, день, вечір), а головне - від свого призначення, вимагає повної гармонії зі всім зовнішнім виглядом, з одягом, аксесуарами, біжутерією, манікюром. Найчастіше виділяють денний (повсякденний) і вечірній (урочистий) макіяж.

Макіяж пов'язаний з модними художніми напрямами, - саме вони задають колірну гаму, форму брів, губ, очей. Сьогодні макіяж підкоряється трьом напрямам в моді: класичному, романтичному і авангардному. Більш спокійні тони і відтінки властиві класичному і романтичному макіяжу, контрастність, химерність і зухвала гамма кольорів - авангардному.

За кольоровою гамою прийнято розділяти макіяж на «теплий» (переважання жовтих, зелених, коричневих і бежевих відтінків) і «холодний» (рожеві, сірі, сині і фіолетові відтінки). Тональність в основному визначається формою обличчя, кольором волосся і шкіри.

У Київській Академії Перукарського Мистецтва проводять щороку Кришталевий Янгол, а також установлюють рекорд України.Такі рекорди як: стрижку з виголюванням на голові малюнка, перебуваючи в підвішеному стані вниз головою впоравшся за десять хвилин; шахова дошка площею понад 64 кв. метра на якій моделі в образах шахових фігур переміщалися відповідно до ходів гравців; найвища зачіска висота 3,53 м; рекорд на найбільшу кількість арт-образів на одній сцені (388); студенти та викладачі КАПМ презентували унікальну зачіску з найдовших у світі афро-косичок довжина зачіски склала 10 метрів 20 сантиметрів.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]