Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
diplom (1).docx
Скачиваний:
12
Добавлен:
14.11.2018
Размер:
96.87 Кб
Скачать

3.3. Характеристика образу.

Загальні правила ділового стилю жінки

У принципі, це стосується не тільки жінок, а й чоловіків. Ось загальні рекомендації для всіх:

1. Чисте, класичне взуття.

2. Акуратно укладене волосся.

3. Акуратні руки.

4. Нейтральний, ледь вловимий аромат парфуму.

5. Мінімальна кількість прикрас.

6. Скроєна по фігурі, чиста, що підходить до нагоди одяг.

Жінкам доводиться набагато ретельніше обирати одяг, але при цьому надано набагато більший вибір щодо фасону, тканини і кольору.

Діловий стиль (стиль одягу) - один із стилів одягу, призначений для ділової сфери життя суспільства і характеризується строгістю, стриманістю і консерватизмом у виборі тканини, кольору, крою і аксесуарів. Близький до консервативного стилю (наприклад, стиль англійської королеви). Дуже скупо підпорядковується віянням моди, тому практично не змінився з початку XX століття.

Діловий стиль одягу - це одяг для роботи і важливих зустрічей. Діловий костюм відрізняється об'ємністю, тобто він не сковує рухів, але також діловий костюм дозволяє виглядати строго. Діловий стиль одягу або бізнес-стиль - це елегантність класичного стилю і зручність спортивного. Діловий стиль одягу - це настрій на серйозне ставлення до справи, яку виконує ділова людина.

Діловий одяг: діловий костюм, жакет з брюками або спідницею, сюртук. Сюртук - це модний подовжений жакет до колін. Діловий костюм може бути доповнений водолазкой, спортивним джемпером, блузони. Жіночі сорочки або блузони повинні бути тільки білого кольору.

Діловий стиль одягу відповідає положенню людини в суспільстві і тій області, в якій він зайнятий. Отже, жінкам, які працюють у фінансовій сфері і в органах влади, слід одягатися суворо.

Ділова людина має дотримуватися класичного поєднання «чорний низ - білий верх» - біла блузка, довга (або трохи нижче коліна) чорна спідниця або жіночі брюки та чорні туфлі на низькому каблуці. Може бути що, це абсолютно не ваш стиль одягу. Але пам'ятаєте що вам потрібно подати себе найкращим чином, створити враження справжнього професіонала і ідеального кандидата на заповітну посаду, а не продемонструвати свій смак, яким би тонким він не був.

Ділова людина має виробити власний діловий стиль одягу, що може виявитися заняттям з протяжністю на все життя. Чим вище ви піднімаєтеся по службових сходах, тим більшу свободу ви отримуєте для затвердження своїх індивідуальних смаків. До тих же пір - і у випадках сумнівів - дотримуйтеся класики.

Діловий одяг це необхідний атрибут, який повинен мати кожен ділова людина, діловий одяг повинен підкреслювати ваші достоїнства, як достоїнства зовнішності, так і достоїнства професійного характеру - стриманість, розум і вміння вирішувати складні завдання.

Одяг для ділової жінки один з важливих чинників престижу, спосіб показати свою ділову значимість. Правильно підібраний діловий костюм може надати сприятливе враження, підкреслити Ваш професіоналізм і особисті якості: організованість, зібраність, підтягнутість, охайність, доглянутість і тим самим вплинути на ділового партнера. Для адміністратор, головні такі якості, як уважність, чуйність, акуратність, вимогливість, людяність. Рекомендації з формування ділового іміджу «бізнес-леді», найбільш устоялися в американській і європейській культурі. У Росії є деякі відмінності, але вони не принципові.

Для даного образу було обрану клієнтку стиль котрий буде співпадати з стилем її робочого місця, тобто адміністратора діагностичного центру.

Обрано спідницю, блузу, піджак та туфлі.

Силует в даному образі зручний та прилягаючий, щоб підкреслити фігуру.

Колір відіграє важливу роль у створенні стилю та підбору, адже людина має свій колорит та свої кольори котрі будуть підходити краще.

В кінці результату потрібно, щоб образ для Вікторії був підібраний з її колоритом, професією, робочим місцем. Так як образ був розроблений для ділового призначення обрано ахроматичні (нейтральні) кольори. Обидва кольори підібрані так, що добре співпадають між собою.

Обрані ці кольори, того, що чорний та білий- це кольори стримані та відносяться для ділового стилю.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]