Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Ctsenariy_prezentatsiyi_Volin_ZVUKOOPERATORU_1.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
29.08.2019
Размер:
175.62 Кб
Скачать

Сценарій презентації 10-а класу «Люблю та вивчаю тебе, рідний краю. Волинь.»

Трек№1 Фанфари /На сцену виходить Уч1 і виносить прикордонний стовп/

Уч 1: (дивлячись на годинник) Волинський час 15:00. І хоча ФК «Волинь» участі у чемпіонаті «Євро2012» не бере, Волинська митна служба вже готова до приїзду фанатів, туристів та гостей Волині! Чи не готова? Трек№2 (на вихід голосно, на тексті фоном) Мелодія пісні «А на митниці у нас» /на сцену виходять Інспектори та Заступник начальника Волинської митниці/

Заступник начальника митниці: Ну що, орли, до зустрічі з зірками світового футболу готові?

Інспектори митниці (разом): Так, шеф!

Інспектор 1: Парадні кітелі начистили, руки вимили!

Заступник: Бійці!

Інспектор 2: Обличчя умили, парфумами набризкались!

Заступник: Молодці!

Інспектор 3: /дістаючи фотоапарат, блокноти з ручками/ Фотоапарати, блокноти і ручки готові! Трек№3 (голосно) Мелодія пісні «а на митниці у нас» / заходить Начальник митниці/

Начальник митниці: Відставити фотосесії !!!

/Інспектори шикуються і підносять руки до кашкетів./

Заступник: Так, шеф!

Начальник: І автографи взагалі відставити!

Інспектори: Ми ж дітям пообіцяли!

Начальник: А державі – заприсяглися!

Заступник: Але ж, шеф , такі зірки не кожен день заїжджають….

Начальник: /показуючи лист-розпорядження/ І ось такі накази з центрального штабу теж не кожен день надсилають!

Заступник: Слухаємо уважно, шеф!

Начальник: Центральний апарат Державної митної служби України оголошує конкурс на кращу митницю України (країни), точніше на кращу готовність митно-пропускних пунктів до проведення в нашій державі чемпіонату «Євро2012»! Тож я вас і запитую, чи ми готові приймати туристів і гостей Волині на найвищому рівні?!

Інспектор 1: Не знаю!

Інспектор 2: Не певний!

Інспектор 3: Можливо…

Заступник: Ні.

Начальник: Не чую!?

Інспектори і Заступник разом: НІ, шеф!!!

Начальник: От бачите, а ви про автографи мрієте.

Заступник: Готові діяти!

Начальник: Це добре, бо відсьогодні для всіх нас починається «пекельна кухня». Відставити балачки, всім розпочати приготування до конкурсу!

Інспектори і Заступник разом: Є, розпочати приготування !!!

Заступник: І з чого розпочнемо?

Начальник: А з того, що ви дасте відповідь на мої три питання. Ви – працівники Волинської митниці, корінні волиняни, про Волинську землю , хоч щось знаєте?

Інспектор 1: Ну Волинь? – це Волинь…

Начальник: І тільки не кажіть , що Волинь походить від музичного інструменту волинка і всі мешканці Волині грають на волинках. Так знаєте, чи ні?

Всі Інспектори: Ні, шеф!

Начальник: А англійську мову для спілкування з іноземцями знаєте?

Інспектор 1: Yes, шеф.

Інспектор 2: No, шеф.

Інспектор 3: Goodbye, шеф

Заступник: Sorry, шеф

Начальник: Отже, не знаєте?

Всі Інспектори: Ні, шеф!!!

Начальник: І дивлячись на ваші похмурі обличчя, щиро посміхатися, як привітні європейці, ви теж не вмієте.

Всі Інспектори: Ні, шеф!

Начальник: Так і знав, що доведеться застосувати кардинальні менеджерські кроки - і на час перевірки всіх вас замінити іншими працівниками!

Всі: Не зрозуміли!

Начальник: Пояснюю. Сьогодні на нашу електронну пошту прийшов лист від учнів 10-А класу столичної гімназії «ЕкоНад». Гімназисти звертаються з проханням бути волонтерами на митно-пропускних пунктах, аби першими зустріти Зірок Світового футболу та європейських туристів. Вони навіть готові провести для гостей екскурсію визначними місцями та пам’ятками Волинської області.

Заступник: Але , шеф, як можна? Вони ж діти і зовсім не обізнані у нашій справі, та й про Волинь, хіба можуть знати більше ніж ми?

Начальник: Ну нашу митну справу ви будете виконувати самі, а от про Волинь вони дослідили все від А до Я у ході реалізації гімназійного проекту «Люблю та вивчаю тебе, рідний краю». До того ж Англійську мову знають та й привітно посміхатися вміють!

Трек№4(голосно, а після кожного «смаіл» робити трохи тихіше, а на «смаіл» знову голосно) Пісня «Smile» Джамала / На сцену виходять всі учні 10-А класу зі смайликами та посмішками у руках. Виконують пісню/

Вокально-музична мініатюра «SMILE to Europe»

Уч1 + Уч2 Смааааайл Все про Волинь Вам сьогодні розкажем

Уч3 + Уч4 Смааааайл І Луцький замок усім вам покажем

Уч5 + Уч6 Cмааааайл До Берестечка усі завітаєм

Уч7 + Уч8 Смааааайл На Шацьких озерах позасмагаєм

Уч9 + Уч10 Смааааайл Собори, музеї і монастирі

Уч11 + Уч12 Смааааайл Сучасність, історію цієї землі /Виходять Уч 13,14,15/

Уч 13 Смааааааайл Все разом

ВСІ РАЗОМ: Смааааайл Тебе вивчаю, Волинський краю!

Програш:

/Всі йдуть за лаштунки + виносять напис «Welcome to Volun» та герб Волині, емблему чемпіонату Є2012. Виходить група учнів з намальованими співаючими ротами, дівчина в укр. костюмі з намальованим короваєм і рушником., хлопець з намальованою гітарою, і учень або учениця з буклетами, і фотограф з фотоапаратом на фоні екрану з найвидатнішими пам’ятками Волині на згадку./

Приспів (начальник виходить приймати роботу: Учень1 підводить до експонатів)

Смааааайл (Експонат посміхаючись вклоняється) Учениця 1: Гостей зустрінем смачним короваєм

Смааааайл (експонат проспівує намальованими ротами смаіл) Учениця1: Волинський народний хор заспіває

Смааааааайл (інші експонати посміхаються) Все разом!

Смааааайл Тобою пишаюсь, Волинський краю!

На останніх акордах музики

Учениця1 (начальнику) і головне запам’ятайте, що б ви не робили, робіть це з посмішкою!

/Ставлять митників у центр, усі експонати підбігають до них , прикладають до їхніх облич (і до своїх) посмішки, а фотограф фотографує = на екрані якась кумедна фотокартка (наприклад карта Волині вся в смайлах і губках, або з’являється посмішка і щезає)/

Начальник: Яскраво!.... але якось не серйозно! А у нас он яке завдання серйозне – перемога у конкурсі! Трек№5(не дуже голосно) «Отбивка»/експонати з ейфорії і пафосно усміхнених облич знову стають серйозними і займають свої місця і завмирають/

Учениця1: Розумію. Країна починається з митниці. А для того , що б все це виглядало не менш яскраво, але більш серйозно потрібно ці невинні експонати-замальовки замінити справжніми Волинськими принадами. Замінити на реальну сучасність, якою може пишатися Волинь.

Начальник: А конкретніше?

Учениця 1: Ось наприклад, (вказуючи на експонат №1) цю милу дівчину, потрібно замінити на справжню Волинську красуню – фіналістку телепроекту каналу 1+1 «Краса по-Українськи» - Олесю Скабук; /на екрані/, вдягнути у справжній український костюм волинського регіону /на екрані/і звичайно ж у руки дати справжнісінький святковий коровай з унікального Всеукраїнського фестивалю «Український коровай-сузір’я». /екран/. Фестиваль вже вчетверте відбувся в місті Володимир- Волинський. Щороку сюди з’їжджаються кращі господині краю і діляться одна з одною секретами коровайного мистецтва, а головне частують гостей фестивалю смачними короваями. /на екрані/ А фольклорні колективи області влаштовують театралізовані вуличні дійства та облаштовують цікаві етнографічні обійстя з домотканими ряднами і вишиваними рушниками. /екран/ Тож там і знайдете під коровай найкращий український рушник з традиційною волинською вишивкою! /екран/

Начальник: Геніально! (до заступника, який усе конспектує у блокнотик) Записав?

/підходячи до експозиції № 2/А з цією ротатою експозицією, що робити?

Уч 2: Замінити на майстрів справжньої української пісні з фестивалю мистецтв «Пісні Великої Волині», який проходить в місті Луцьк. Таким чином туристи зможуть насолодитися автентичними та сучасними українськими пісенними мотивами.

Трек№6 (голосно, але так щоб було чути співаючих учениць) Пісня «Волинь»(гурт «Чорні Черешні»)

Вокальна композиція «ВОЛИНЬ»

(у виконанні учениць 10 класу)

Начальник: Непогано. Колоритно.

Уч 2: Ну а вуха VIP (віп) персон зможе потішити Волинський народний хор/екран/, який запросити лише у Вашій компетенції, начальнику.

Начальник: А це і справді масштабно. Розпочнемо переговори вже сьогодні. (до заступника) Записав?

Уч 2: А туристи, що змушені довго очікувати перевірку свого багажу, можуть поглянути на вироби народних умільців вашого краю /екран/, стати учасниками майстер-класів з декоративно-прикладного мистецтва, який проведуть найкращі майстри Волині.

Заступник: Записую, записую Трек № 7(голосно))«отбивка для гітариста » /на сцену виходить учень-експонат з гітарою/

Уч 3: /підходячи до експонату №3/ Наступна експозиція в першу чергу зацікавить європейську молодь. Якщо звичайно замість цього юнака з намальованою гітарою будуть запрошені гурти Всеукраїнського фестивалю української альтернативної музики «Бандерштат». Цей фестиваль відбувся в місті Луцьк вже вп’яте і відвідали його близько трьох тисяч осіб із України і навіть Білорусії. Виступили 25 гуртів. Хед-лайнерами на фестивалі стали гурти «Димна Суміш», «Хорта» і «Тартак»,соліст якого Сашко Положинський родом з Волині.

Начальник: Наш земляк!

Уч 3: І Скоріш за все, Вам не відмовить заспівати декілька своїх пісень для іноземних делегацій (або для футбольних команд, або європейських футболістів)

Начальник: Як варіант. (заступнику) Подзвонити і запросити!

Уч 3: На «Бандерштаті» кожен охочий міг зробити безкоштовне патріотичне тату або боді-арт.

Начальник: А ось це ідея! Під час заповнення митних декларацій всім бажаючим малювати національне тату або тематичний боді-арт – ну футбольні м’ячі наприклад?

Заступник: Ноу-хау, начальнику.

Уч 3: Все ж, пропоную розпочати з елементарного: належний вигляд і чистота вбиралень, прибрана територія та встановлення смітників на митно-пропускних пунктах.

Начальник: Це буде зроблено! Записав? (до гімназистів) Проте, юні експерти-радники, хотілося б копнути глибше…

Заступник: Буде зроблено Трек№8 (голосно)Мелодія пісні «А на митниці у нас»/Виходять інспектори митниці з лопатою/

Інспектори 1: Де накажете копати?

Інспектор 2: І на скільки глибоко?

Начальник: Ні, ну ви бачите, з ким доводиться працювати…Я мав на увазі історію краю, його історичні цінності і пам’ятки минувшини. А ви з лопатами…

Уч 4: Доречі, перекопати прилеглу територію митно-пропускних пунктів теж не завадить.

Заступник: Вже копали – скарбів немає.

Уч 4: З метою озеленення і надання естетичного і привабливого вигляду території - висадження клумб.

Начальник: Наказ зрозуміли?

Інспектори: Є, висадити клумби. Трек№9 (голосно)/Ідуть за лаштунки/

Уч 5: А щодо історичного минулого, яке найкраще виражено у видатних пам’ятках Волинського краю, то тут копали довго і серйозно і не тільки ми , а й наші однолітки учні Волинських шкіл. Протягом першого семестру учні нашого класу (або ми) вели з ними електронну переписку і проводили спільну пошукову роботу.

Начальник: Цікаво, що з цього вийшло?

Уч 5: Зверніть увагу на наш наступний експонат – «Учень - волонтер». У його руках рекламні буклети під назвою «Туристе, не зволікай нині – відвідай сім чудес Волині». Цінність експонату полягає не лише в умінні ввічливо (привітно) вручити такий буклет кожному пасажиру, а й доступно, стисло і цікаво розказати про чудеса Волині, так щоб турист не зміг проїхати далі не відвідавши їх. Експонат двомовний - україно -англійський. А також з автоматичною функцією розмноження в залежності від кількості туристів, які перетинають кордон.

Трек№10 (голосно)«Волинь моя»/Музика: Експонат розмножується і спускаються в глядацький зал, де вручають директору та керівникам центрів Буклети «Сім чудес Волині»/

Начальник: Ого! Супер - сучасний робот!

Уч 5: Та ні! Це сучасний учень –киянин та волинянин 21 століття.

Начальник: Оце так піар Волинського краю. А можна поцікавитися змістом буклету детальніше? Ну не те, що я вам не довіряю – просто функцію контролю з мене ніхто не знімав.

Уч 5: Розумію. Без проблем. Слухайте і дивіться уважно.

Трек№11(на вихід голосно, на текст фоном) Мелодія пісні «Волинь» /Виходять учні-еконадці./

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]