Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Ровенський Комбікормовий завод.doc
Скачиваний:
30
Добавлен:
10.11.2018
Размер:
4.86 Mб
Скачать

1.3. Мета і завдання проектування

На основі матеріального обстеження заводу та його економічно виробничих показників можна зробити наступні висновки: ЗАТ “Хлібінвест” є підприємством, що динамічно розвивається. Систематично провидиться модернізація виробничого обладнання із застосуванням як вітчизняної так і зарубіжної техніки.

Технологічні лінії працюють за принципом потокових виробничих ліній із застосуванням блокувальних зв’язків. Запуск лінії проводиться з кінця і при виході з ладу любої виробничої машини завантажуючі машини до місця поломки зупиняються, а розвантажувальні машини продовжують працювати.

Силове електрообладнання має максимально струмів і тепловий захист.

На заводі працює укомплектована енергетична служба відповідно до чотирьох змін режиму роботи підприємства.

Основні функції енергетичної служби є оперативна робота, в основу якої покладено чергування електромонтерів по змінах, при цьому вони виконують оперативно налагоджувальні роботи при виході електрообладнання з ладу.

Але слід відзначити, що на заводі слабка ремонтна база, тобто є неповністю укомплектований один пункт електромонтера.

Виходячи з цього метою дипломного проекту є розробка наступних заходів:

  1. Розробка методів та інструкцій по діагностуванню систем автоматизованого електроприводу;

  2. Обґрунтування заходів по економії енергоресурсів та електроенергії;

  3. Вибір технологічного обладнання;

  4. Розробка заходів щодо охорони праці і навколишнього середовища.

2. Вибір технологічного та елктротехнічного обладнання

2.1. Обгрунтування технологічної схеми виробництва комбікормів

Для виробництва повноцінних кормів з фуражного зерна, мінеральних і білково-вітамінних добавок використовують обладнання ОКЦ трьох типорозмірів продуктивністю 15, 30 і 50 т комбікормів за зміну. Агрегати працюють за однаковою технологічною схемою (рис. 1), яка має три потокові лінії. До лінії приймання вихідних продуктів і підготовки суміші входять решітний стан 1, змішувач 3, норія 4, магнітна колонка 5, розподільний шнек 6, який направляє зернофураж до двох секцій зернового бункера 15.

Рис. 1. Технологічна схема виробництва комбікормів:

1 – решітний стан; 2 – горловина; 3 – змішувач; 4 – норія; 5 – магнітна колонка; 6 – розподільний шнек; 7 – циклон; 8 і 12 – шнеки; 9 – щітковий барабан; 10 – вивантажувальний шнек; 11, 14 і 15 – бункери; 13 – дозатори; 16 – дозувальний шнек; 17 – дробарка.

Лінія подрібнювання кормів складається з дозувального шнека 16, дробарки 17, з якої повітропроводом дерть надходить у циклон 7 і шнека 8. Шнек має щітковий барабан 9, а в нижній частині решето, через яке борошно розділяється на дві фракції.

Білково-вітамінні добавки через горловину 2 завантажують у змішувач 3, а далі вони потрапляють у бункер 14. Лінія дозування, змішування й видачі готової продукції складається з дозаторів 13, розміщених у нижній частині бункерів, які видають компоненти заданої рецептурної пропорції в шнек 12. у ньому продукти змішуються, а потім вивантажувальним шнеком 10 надходять у транспортні засоби.