Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Ровенський Комбікормовий завод.doc
Скачиваний:
30
Добавлен:
10.11.2018
Размер:
4.86 Mб
Скачать

Зміст розрахунково-пояснювальної записки

Вступ.

  1. Вихідні дані для проектування електромеханізації виробничих процесів.

    1. Виробничо-господарська характеристика підприємства.

    2. Технічна характеристика об’єкта електромеханізації.

    3. Мета і завдання проектування.

  2. Вибір технологічного та електротехнічного обладнання.

    1. Обґрунтування технологічної схеми виробництва комбікормів.

    2. Вибір технологічного обладнання та електродвигунів.

    3. Розробка принципіальної електричної схеми керування ПВЛ комбікормів.

    4. Вибір електричних апаратів розподільчих пристроїв і електропроводок.

    5. Розрахунок освітлення виробничих приміщень.

  3. Вибір електропривода, схеми автоматизації та розробка міроприємств по підвищенню надійності електропривода дробарки.

  4. Заходи по раціональному використанню електроенергії та економії енергоресурсів на підприємстві.

  5. Охорона праці.

  6. Охорона навколишнього середовища.

  7. Заходи з експлуатації електрообладнання комбікормового заводу.

  8. Техніко-економічне обґрунтування проекту.

  9. Висновки і пропозиції.

Література.

ВСТУП

Склад комплексів виробничих процесів тваринницьких і птахівницьких господарств визначається їх спеціалізацією, ступенем концентрації виробництва, способом утримання і годівлі тварин або птахів тощо.

На сучасному етапі розвитку сільського господарства широко впроваджується внутрішньогосподарська та міжгосподарська спеціалізація. Вона сприяє підвищенню продуктивності праці, дає можливість більш повно використовувати сприятливі грунтово-кліматичні умови окремих районів країни для збільшення виробництва сільськогосподарської продукції. Одночасно з спеціалізацією господарств здійснюється концентрація виробництва. У тваринництві і птахівництві вона виявляється у тому, що на фермах і промислових комплексах зосереджують таку кількість тварин і птахів, при якій забезпечуються найбільш висока продуктивність праці і найкраще використання засобів електромеханізації, автоматизації та всіх основних фондів.

Способи утримання тварин і птахів залежить від їх виду, віку і господарського призначення, грунтово-кліматичних умов району, в якому розташоване господарство, характеристики кормової бази тощо.

Основними технологічними та допоміжними процесами у тваринницьких і птахівницьких господарствах є приготування і роздача кормів, транспортування вантажів, водопостачання, вентиляція та обігрівання тваринницьких і птахівницьких приміщень, прибирання гною і посліду, доїння корів, обробка, зберігання та часткова переробка молока, стрижка овець, тощо.

Під технологією кормоприготування розуміють сукупність способів та процесів фізичної, хімічної та біологічної обробки чи переробки різних видів кормів з метою поліпшення їх смакових якостей, підвищення поживності та поїдання тваринами і птахами.

Технологію кормоприготування вибирають залежно від виду, властивостей та якості корму, виду, віку та господарського призначення тварин і птахів, рівня електромеханізації та автоматизації господарства тощо.

Для годівлі сільськогосподарських тварин і птахів використовують корми рослинного, тваринного і мінерального походження. Найбільше господарське значення мають рослинні корми. За складом і фізичними властивостями їх умовно можна розділити на три групи – соковиті (коренебульбоплоди, бульбоплоди, силос, жом), грубі (сіно, солома, стебла кукурудзи) та концентровані (зерно, макуха).