Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
маркетинг у банку.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
08.11.2018
Размер:
223.74 Кб
Скачать

7.3.1. Контроль за здійсненням планів.

Порядок конролю за здійс-м планів вписується в зага-у схему процесу контролю. Контроль за здійс-м планів йде за 4-ма основними напрямками, які дозволяють проаналізувати хід здійс-ня плану: 1. Аналіз можливостей надання банк-х послуг. 2. Аналіз конкурентного положення. 3. Аналіз відносин з клієнтами. 4. Ан-з спів-ня витрат на здійснення послуг і засобу , які виділяються на мар-г.

Можливості надання банк-х послуг визначаються на основі аналізу здійс-ня плану за ряд попередніх періодів. Ця інформація важлива з точки зору перевірки обоснованості встановлення планових завдань. Якщо завдання реалістичні, а фактичні показники дія-ті Б-у не відповідають певному рівню, то си-ма контролю повинна вияити основні причини відхилень.

Кон-ль за здійс-м планів повинен спиратися на ан-з конкурентоспроможності Б-у, оскільки здійс-ня планових завдань за б-яку ціну не може розглядатися мар-м як приємний варіант рішення банк-х задач. Ан-з конкурен-го становища передбачає оцінку впливу ходу виконання плану на зміну позицій Б-у відносно основних конкурентів, якщо цей вплив буде негативним то сис-ма кон-лю повина запропонувати інші міроприємства. .

Б-який план повине виконуватися, але не припутстимо вважати, що для досягнення значних успіхів можна забути о першооснові банк-ї дія-ті. Тому конт-ль здійс-ня планів пропонує вивчення спів-нь між плануємим показником і хара-м взаємовідносин з клієнтом у поточний період.

Оцінка ходу здійс-ня плану передбачає ан-з витарат на мар-г, а точніше визначення їх долі у загальномі обсязі витрат Б-у. Для того щоб ход здійс-ня плнанових завдань був признаний нормальним, ця доля не повинна бути дуже великою, інакше необхідна переоцінка діял-ті Б-у в цілому і мар-х міроприємств також.

Проаналізував хід виконання плану за вказаними 4-ма основними напрямками сис-ма кон-лю розробляє відповідні міри за покрашенням діял-ті.

7.3.3. Маркетинг - аудит.

Ма-г - аудит - це сукупність міроприємств по систематичному і всебічного вивченя мар-го середовища, в якому він діє, а також поставлених перед організацією завдань.

Метою мар-г -аудиту є визначення проблем в організації мар-ї дія-ті і розробка відповідних рішень по їх подоланню.

У рамках аудит-мар-гу проводиться детальний ан-з завдань і цілей Б-у, які повині відображати загальну націленість діял-ті Б-у. Потім перевіряється правильністьоцінки внутр-х можливостей учреждения, а також ринкових можливостей.

На наступному етапі аудит-мар-гу перевіряється якість відбора цільових ринків, в ході якого знов вивчається попит на банківськи продукти, проводиться ан-з сгментування ринку, здійс-ся оцінка відбора цільових сегментів і правильність позиціювання окремих продуктів на ринку.

Подальшим кроком аудит-ма-гу є ан-з якості сис-ми планування, яка націлена на перевірку у відповідності з обраною генеральною стратегії Б-у його цілям і ринкової ситуації яка склался.

Головний акцент у ході аудит-мар-гу повинен бути зроблений на оцінці якості планування окремих складових комплексу Ма-гу. Результатом ан-зу продуктової стратегії Б-у повинна бути відпрацювання міроприємств по оптимізації ряду пропонуємих послуг, рішень в галузі створення продуктів-новинок.. Аудит цінової стратегії дозволяє об'єктивно дивитись на політику Б-а в області ціноутворення, виявити ступінь його відповідності заг-й стратегії мар-гу. Ан-з стратегії в області систем доставки повиненн вирішувати проблему вибору оптимальног методу доведення послуг до споживача. Оцінка комплексу стимулювання дає можливість проконтролювати стратегію Б-а у відносинах окремих його елементів, в тому числі і з точки зору оптимальності їх бюджетів.

Заключним етапом аудит-мар-гу є ан-з ефективності усіх допоміжних сис-м які залишилися: сис-ми ма-ї інф-ції, контролю та організаційної стр-ри.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]