Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
attachment.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
03.11.2018
Размер:
179.2 Кб
Скачать

3.2 Самостійна робота студентів

Самостійна робота студентів з навчальної практики складається:

  1. написання теоретичної частини звіту на тему "Сучасні проблеми і

перспекти­ви розвитку готельно-ресто­ранного бізнесу в Україні" ;

  1. аналіз закладів готельно-ресторанного господарства, на яких проходили лабораторні заняття;

  2. написання звіту з навчальної практики “Університетська освіта”.

Теоретична частина передбачає роботу зі спеціальною і періодичною літературою галузевого та професійного спрямування, стислий огляд проблемних питань, висвітлених у дослідженій літературі.

Практична частина передбачає дослідження закладів готельно-ресторанного господарства за такою структурою: назва закладу; юридична адреса; асортимент продукції, що надаються споживачам; цінові характеристики продукції; додаткові послуги, інтер’єр торговельних зал; реклама закладу; рівень обслуговування; основний контингент споживачів; склад виробничих та торговельних приміщень; оснащеність виробництва устаткуванням, меблями, посудом тощо.

Написання звіту передбачає складання плану (орієнтовний "зміст" – дод. 2), логічне викладення інформації, отриманої на лекціях та лабораторних заняттях, результатів безпосередніх досліджень у процесі самостійної роботи в закладах готельно-ресторанного господарства, обробки спеціальної та періодичної літератури; інформації з Інтернет згідно з рекомендованим змістом звіту.

4. Вимоги до звіту

По закінченню терміну навчальної практики студенти подають письмовий звіт на кафедру технології та організації ресторанного господарства в день закінчення практики. Керівник практики від вузу перевіряє звіт і робить допуск до захисту.

Звіт має містити конкретну інформацію про виконання студентом усіх розділів програми практики, мати висновки та пропозиції, список використаної літератури та додатки матеріалів з закладу ресторанного господарства.

Обсяг звіту може становити близько 20 - 30 друкованих сторінок. Розділи і окремі питання звіту повинні бути чітко визначені, викладені в логічній послідовності і конкретизовані. Таблиці, ілюстративний матеріал, додатки повинні бути змістовні й оформлені відповідно до стандартів виконання письмових робіт у вищій школі.

Звіт друкується з одного боку аркуша білого паперу формату А4 через півтора міжрядкові інтервали шрифтом Times New Roman, кегль 14 або Arial, кегль 12. За необхідності окремі таблиці та рисунки можна подавати на аркушах формату А3.

Текст має бути таких розмірів: ліве поле – не менше ніж 20 мм, праве – не менше ніж 10 мм, верхнє та нижнє – не менше ніж 20 мм, інтервал 1,5. Нумерація сторінок повинна бути наскрізною.

Текст звіту поділяють на розділи, підрозділи і пункти відповідно до структури програми практики.

Нумерацію сторінок, розділів, підрозділів, пунктів, рисунків, таблиць, формул і т.п. подають арабськими цифрами. Таблиці та ілюстративний матеріал, які розміщені на окремих сторінках, включають до загальної нумерації сторінок безпосередньо після тексту, де вони згадуються вперше. Ілюстрації (графіки, діаграми тощо) позначають словом «Рис.» і нумерують послідовно у межах розділу. Посилання на ілюстрації вказують порядковим номером ілюстрації, наприклад, «рис. 2.1.».

Кожна таблиця повинна мати назву, яка пишеться над таблицею симетрично до тексту. Слово «Таблиця» розміщується з правої частини тексту, далі іде її порядковий номер. Слово «Таблиця» та безпосередньо її назва починається з великої літери. У кожній таблиці заголовки граф повинні починатися з великих літер, підзаголовки – з маленьких, якщо вони складають одне ціле.

Таблицю розміщують після першого згадування про неї в тексті. Таблицю з великою кількістю рядків можна перенести на іншу сторінку, при цьому не повторюючи назву, а вказуючи «Продовження таблиці 1.1.»

На всі таблиці мають бути посилання в тексті, при цьому слово «Таблиця» пишуть скорочено, наприклад, «табл. 2.3.». У повторних посиланнях за текстом на таблиці треба зазначити «див. табл. 2.3.».

Зразок титульної сторінки звіту наведено у додатку 1. Оформлений за всіма вказаними вимогами і прорецензований звіт з практики приймається викладачем-керівником практики від кафедри в університеті протягом 2 після її закінчення, за результатами захисту звіту виставляється диференційований залік.

Студент, який без поважних причин не виконав програму практики, відраховується з університету. В окремих випадках йому може бути надано право проходження практики повторно під час канікул. Студент, який повторно отримав негативну оцінку з практики в комісії, також відраховується з університету. Нумерація сторінок повинна бути наскрізною.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]