Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
302484_44377_shahray_v_m_tehnologi_socialno_rob....doc
Скачиваний:
5
Добавлен:
03.11.2018
Размер:
3.13 Mб
Скачать

2. Розвиток трудової і соціальної активності молоді, забез­печення зайнятості молодих людей

  1. Забезпечувати бронювання робочих місць на підприє­мствах, в установах, організаціях міста для працевлаштування молоді, якій надається перше робоче місце.

  2. Передбачити 5% квоту робочих місць на підприємствах, установах, організаціях для працевлаштування неповнолітніх.

  3. Здійснювати організацію навчання безробітної молоді, у тому числі основам підприємницької діяльності.

  4. Розширити практику організації оплачуваних сезонних та громадських робіт, сприяти залученню до них старшоклас­ників, учнів профтехучилищ, студентів вищих навчальних зак­ладів 1-4 рівнів акредитації, а також молодих білоцерківців з числа безробітних, з числа підлітків, які опинилися в кризово­му стані та схильні до антигромадської поведінки.

  5. Залучати студентську та учнівську молодь до виконан­ня програм соціально-економічного розвитку м.Білої Церкви, програм збереження і відтворення довкілля, об'єктів культур­ної спадщини. Забезпечити проведення щорічних молодіжних екологічних акцій "Це моє місто".

379

  1. Розглянути питання створення мережі таборів праці та відпочинку, спортивно-оздоровчих таборів для учнів загально­освітніх навчальних закладів, професійно-технічних училищ, студентів вищих навчальних закладів, створювати умови для їх працевлаштування в установленому порядку під час канікул.

  2. Організувати у міжшкільному навчально-виробничому комбінаті, професійно-технічних навчальних закладах роботу учнівських кооперативів з випуску товарів народного спожи­вання і надання послуг з метою організації праці дітей та мо­лоді у вільний від навчання час.

  3. Щорічно проводити міський конкурс бізнес-планів мо­лодих підприємців та студентів вищих навчальних закладів міста, забезпечити впровадження кращих проектів в економі­ку міста. Проводити організаційну роботу щодо участі молоді міста у обласному конкурсі бізнес-планів.

  4. Забезпечити організацію профорієнтаційної роботи у за­гальноосвітніх навчальних закладах. Проводити Дні профорієн­тації, Дні інформації, Ярмарки професій, Молодіжні ярмарки вакансій за участю представників професійно-технічних учи­лищ та вищих навчальних закладів, підприємств та організацій різних форм власності.

  1. Забезпечити надання бізнес-центрам та агентству з розвитку підприємництва підтримки при організації підприє­мницької діяльності та залучення до неї молоді.

  2. Вивчити питання щодо можливості створення молоді­жного Центру праці.

  3. Провести організаційну роботу щодо організації діяль­ності волонтерського трудового загону при ЦССМ, а також молодіжних трудових загонів на базі дитячо-юнацьких клубів, у вищих навчальних закладах міста тощо.

  4. Сприяти першочерговому працевлаштуванню молоді на новостворені робочі місця за рахунок надання дотації ро­ботодавцям.

3. Захист соціально вразливих верств молоді

3.1. Забезпечити розвиток у місті сімейних форм вихован­ня дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківськох опіки та піклу-

380

вання, через розвиток мережі дитячих будинків сімейного типу, створення прийомних сімей.

3.2. Сприяти створенню міського осередку Всеукраїнської громадської організації "Всеукраїнський батьківський комітет "Батьки проти наркотиків" з метою організації спільної роботи по створенню міського центру ресоціалізації наркозалежної молоді.

  1. Продовжувати діяльність спеціалізованих соціальних служб для молоді з надання соціальної допомоги дітям та мо­лоді кризових категорій.

  2. Організувати соціально-профілактичну роботу, соціаль­ний супровід та соціальну реабілітацію кризових категорій сімей, дітей та молоді. Організувати надання безкоштовної кон­сультативної допомоги дітям, молоді, сім'ям.

  3. Продовжити роботу мобільних консультаційних пунктів з надання консультативної соціально-педагогічної, психологіч­ної, соціально-медичної, юридичної та інформаційної допомо­ги дітям та молоді "Громадська приймальня для молоді" на базі дитячо-юнацьких клубів, центру соціально-психологічної реабілітації неповнолітніх, дитячого будинку змішаного типу "Материнка" та студентських гуртожитків.

  4. Забезпечити здійснення соціального супроводу дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківської опіки, які перебувають у дитячому будинку сімейного типу родини Бондар та дитячо­му будинку змішаного типу "Материнка".