Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ShPORA п-во.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
27.10.2018
Размер:
150.02 Кб
Скачать

13.Інвестиційний проект.

Інвестиційний проект — це викладення цілей та особливостей конкретного інвестування й обгрунтування його доцільності. Під інвестиційним проектом розуміється письмовий документ, де викладено мету, методи реалізації, опис об'єкта інвестування, фінансову доцільність інвестиції. Структура бізнес-плану інвестиційного проекту досить стандартна, не залежить від обсягу необхідних інвестицій.Як правило, прогнозування розвитку звичайно здійснюється на 2—5 років, причому для першого року розбивка всіх показників робиться найбільш докладно (щомісячно), для другого — за кварталами, а на третій — п'ятий роки — у цілому за рік.

14.Оцінка ефективності капітальних вкладень підприємства.

У практиці господарювання підприємства приймаються різноманітні рішення, пов'язані з інвестуванням виробництва і соціальної інфраструктури. З огляду на це заведено розрізняти загальну (абсолютну) і порівняльну (відносну) ефективність капіталовкладень. Вони взаємопов'язані. Визначення найбільш доцільного проекту капіталовкладень базується на зіставленні показників їх абсолютної ефективності, а аналіз останньої здійснюється шляхом порівняння нормативних, запланованих та фактично досягнутих показників, їх динаміки за певний період. Абсолютна ефективність капіталовкладень відбиває загальну величину їх віддачі на підприємстві. Її розрахунки потрібні для оцінки очікуваного або фактичного ефекту від реальних інвестицій за певний період. Для визначення абсолютної ефективності застосовують два взаємозв'язані показники: 1) коефіцієнт економічної ефективності капіталовкладень;

2) період окупності капіталовкладень. Він є оберненим до коефіцієнта абсолютної економічної ефективності.

15.Сутність та методологічні основи планування .

Спланувати діяльність підприємства - це значить сформувати і впровадити план його функціонування й розвитку. Тобто планування - це процес розробки й реалізації плану, а також його коректування відповідно до умов середовища, що змінюється. Планування включає встановлення цілей підприємства на визначену перспективу, аналіз способів їхньої реалізації й ресурсного забезпечення. Плануванням на підприємстві поетапно охоплюється робота людей і рух ресурсів (матеріальних і фінансових), націлених на одержання заданого кінцевого результату.Методологічна сторона планування являє собою сукупність принципів і методів планування, систему планів, їхній взаємозв'язок, систему показників планування й методики визначення показників плану.Планування діяльності підприємства повинне здійснюватися відповідно до наступних основних принципів:конкретність і вимірність планів,гнучкість,безперервність планування,оптимальність,комплексність і погодженість,ефективність.Таким чином, основні принципи планування орієнтують підприємство на досягнення найкращих економічних показників. На основі принципів розвиваються й формуються в процесі практичної діяльності й всі діючі загальнонаукові методи планування, які представляють процес пошуку, обґрунтування й вибору необхідних планових показників і результатів. Залежно від головних цілей або основних підходів, інформації що використовується, нормативної бази розрізняють:

науковий метод експериментальний нормативний балансовий економіко-математичні методи статистичні;

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]