Добавил:
Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
лекції.docx
Скачиваний:
187
Добавлен:
20.11.2017
Размер:
384.86 Кб
Скачать

Витрат, що відносяться до статті

«Загальновиробничі витрати»

1. Витрати на керування й обслуговування будівельного виробництва:

1. Витрати на основну, додаткову заробітну плату, будь-які інші грошові виплати працівників апарата керування відособлених виробничих структурних підрозділів будівельної організації (керівників, фахівців, службовців), лінійного персоналу (начальників ділянок, виконавців робіт, майстрів, механіків ділянок і т.п.), крім тих, котрі включені до складу виробничих бригад, обчислену по посадових окладах, тарифним ставкам відповідно до форм і системами оплати праці, установленими будівельною організацією.

  1. Витрати на службові відрядження персоналу, зазначеного в пункті 1 даного розділу, у межах норм, передбачених законодавством.

  2. Амортизація основних засобів призначених для обслуговування апарата керування відособлених структурних підрозділів і лінійного персоналу.

  3. Амортизація нематеріальних активів, призначених для обслуговування апарата керування відособлених структурних підроділів і лінійного персоналу.

  4. Витрати на зміст, експлуатацію і ремонт, страхування, операційну оренду основних засобів, інших необоротних активів загальновиробничого призначення.

  5. Витрати на опалення, водопостачання, водовідведення й інший зміст виробничих приміщень.

  6. Витрати на дотримання правил охорони праці, протипожежної і сторожової охорони, санітарно-гігієнічних і інших спеціальних вимог, передбачених правилами виробництва будівельно-монтажних робіт або законодавством, а саме:

7.1- Амортизація, витрати на проведення поточного ремонту і на переміщення нетитульних тимчасових споруджень і приміщень санітарно-побутового призначення, що входять до складу основних засобів.

  1. Витрати на устаткування і зміст огороджень для машин і їхніх рухливих частин, люків, отворів, сигналізації й інших пристроїв некапітального характеру, що забезпечують охорону праці.

  2. Витрати на забезпечення працівників спеціальним одягом, взуттям і іншими засобами індивідуального захисту і лікувально-профілактичним харчуванням, а також матеріально-технічне забезпечення дотримання санітарно-гігієнічних вимог у встановленому­ законодавством порядку.

  3. Витрати на придбання необхідних довідників, плакатів і діапозитивів по охороні праці, попередження нещасних випадків і захворювань на будівництві, а також поліпшення умов праці; устаткування кабінетів по охороні праці; витрати на організацію доповідей і лекцій по охороні праці.

7.5. Витрати на зміст протипожежної і сторожової охороні будівельних майданчиків, виробничих приміщень і приміщень, де розміщається апарат керування відособлених структурних підрозділів і лінійний персонал:

витрати на оплату праці робітників, що знаходяться в штаті відособленого структурного підрозділу;

оплата послуг, зроблених сторонніми організаціями по протипожежній і сторожовій охороні у встановленому законодавством порядку;

придбання, зміст і знос протипожежного інвентарю й устаткування.

8. Витрати на аварійно-рятувальне обслуговування об'єктів підземного будівництва й об'єктів спеціального призначення при наявності відповідних договорів.

9. Витрати на транспортне обслуговування будівельного виробництва, включаючи апарат керування відособлених структурних підрозділів, лінійний персонал (начальників ділянок, виконавців робіт, майстрів, механіків ділянок і т.п.) будівельної організації, у тому числі:

основна, додаткова заробітна плата і будь-які інші грошові виплати водіїв і інших робітників, що обслуговують автомобілі;

зміст і експлуатація власних і орендованих автомобілів, використовуваних для обслуговування будівельного виробництва;

зміст гаражів і місць стоянки (паркування) автомобілів (енергопостачання, водопостачання, каналізація і т.п.).

вартість паливних, мастильних і інших експлуатаційних матеріалів, знос і ремонт автомобільної гуми.

  1. Витрати, зв'язані з оплатою послуг комерційних банків і інших кредитно-фінансових установ за розрахунково-касове обслуговування (у частині виплат заробітної плати персоналові, зазначеному в пунктах 1, 9 даного розділу і пунктах 3, 4 розділи IV Методичних рекомендацій}, і витрати на поштово-телеграфні послуги, зв'язані з обслуговуванням будівельного виробництва.

  2. Витрати за користування лічильно-обчислювальною, машинописною, множною й іншою оргтехнікою персоналом, зазначеним у пункті 1 даного розділу.

  3. Оплата послуг, що робляться (по замовленнях персоналу, вказаного в пункті 1 даного розділу) сторонніми організаціями, якщо в будівельній організації не передбачені відповідні функціональні служби, включаючи витрати на друковані, множні, копіювальні, обчислювальні та інші роботи.

  4. Відрахування по встановленим законодавством нормам на соціальні заходи, передбачені пунктом 4 роздягнула 111 Методичних рекомендацій, від витрат на оплату праці працівників, зазначених у даному розділі.

Соседние файлы в предмете Экономика в строительстве