Добавил:
Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:

Курс_МПП / МПП_Лекція_3_2017

.pdf
Скачиваний:
7
Добавлен:
04.04.2017
Размер:
94.87 Кб
Скачать

реєстрації.

4.Мотивовані висновки щодо можливості або неможливості відкриття МБТ разом із доданими документами, митний орган та орган охорони державного кордону подають відповідно до ДФСУ та Адміністрації Держприкордонслужби України.

5.Подані документи розглядаються спільною робочою групою та у разі позитивного висновку, спільним наказом ДФСУ й Адміністрації Держприкордонслужби України заявнику надається дозвіл на відкриття та експлуатацію МБТ (протягом 15 робочих днів після надходження документів до ДФСУ).

6.На підставі цього підприємство включається ДФСУ до реєстру МБТ.

Реєстр МБТ ведеться в електронному вигляді за допомогою програмноінформаційного комплексу ЄАIС ДФСУ та оприлюднюється на офіційному сайті ДФСУ у розділі “Реєстри” (http://sfs.gov.ua/dovidniki—reestri--perelik/reestri).

Витяг з реєстру МБТ видається підприємству Держмитслужбою України протягом трьох робочих днів з дня прийняття рішення про надання дозволу.

Підстави для відмови у наданні Дозволу на відкриття та експлуатацію МБТ:

-у випадку, якщо приміщення МБТ не відповідає вимогам МКУ;

-відсутності документів, що повинні супроводжувати заяву, або коли у них містяться неправдиві відомості;

-у випадку, якщо розташування такого магазину в пункті пропуску через державний кордон України ускладнюватиме забезпечення режиму, установленого у цьому пункті пропуску відповідно до законодавства.

Мотивована відмова в наданні дозволу надсилається ДФСУ заявникові в письмовій формі. Оскарження рішення про відмову у наданні Дозволу можливо у загальному порядку, встановленому МКУ для оскарження дій/бездіяльності митних органів.

ДФСУ в 10-денний строк від дня надання дозволу інформує про це податковий орган за місцем реєстрації заявника як платника податків та відповідний орган державної статистики.

Лекція 3

Митно-посередницьки послуги

11

Переоформлення Дозволу здійснюється безоплатно, у загальному порядку, визначеному Статтями 413 та 414 МКУ, у випадку зміни реєстраційної інформації підприємства.

Зупинення та анулювання дії Дозволу здійснюється митницею у випадках та у порядку, що встановлені Статтею 412 МКУ.

Докладно ці питання розглянуті у першій лекції курсу.

Розпорядження товарами, які зберігаються на МБТ, в разі зупинення дії або анулювання дозволу на відкриття та експлуатацію МБТ (Стаття 423 МКУ):

1.У разі зупинення дії дозволу на відкриття та експлуатацію МБТ продаж (постачання) товарів цим магазином та розміщення у ньому нових партій товарів забороняються.

2.Протягом 30 днів з дня анулювання дозволу на відкриття та експлуатацію МБТ товари, які знаходяться у цьому МБТ та перебувають в митному режимі безмитної торгівлі, підлягають декларуванню утримувачем магазину до іншого митного режиму або розміщенню в іншому МБТ відповідно до положень МКУ.

Адміністративну відповідальність за порушення встановленого МКУ строку розпорядження товарами, які зберігаються на анульованому МБТ, несе утримувач МБТ.

Лекція 3

Митно-посередницьки послуги

12

Соседние файлы в папке Курс_МПП