Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
vitmark.doc
Скачиваний:
67
Добавлен:
30.03.2016
Размер:
1.25 Mб
Скачать

Політика просування

Для просування продукції слід розробити рекламну компанію, яка включала б у себе рекламу на телебаченні, радіо, транспорті, в періодичних виданнях, листівках та виставках. Вважають, що в жодній іншій галузі інвестицій немає таких складнощів з оцінкою результатів та контролем, як у сфері рекламної діяльності.

Позитивними економічними наслідками реклами підприємства вважають такі: оборот (збільшення обсягу продажу в натуральному та грошовому виразі), прибуток, а також збільшення частки ринку. Невід'ємним моментом у рекламному підприємстві є її планування. На підприємстві його проводять у грудні місяці кожного року на весь наступний рік, і так само, у міру необхідності, наприкінці місяця.

Також підприємство має договори з найбільшими супермаркетами м. Києва та інших міст України, в яких магазини беруть участь у рекламних акціях, а також рекомендують продукцію «Вітмарк» своїм покупцям.

План реклами на 2011 рік має наступний вид:

Зима

Часта реклама по радіо, оголошення в місцеві

газети, поширення листівок.

Весна

Реклама по радіо, ролик по телебаченню, участь у виставках, поширення листівок, оголошення в місцеві газети, проведення дегустацій.

Літо, осінь.

Реклама по радіо, оголошення в місцеві газети , поширення листівок

Після проведення рекламної кампанії обсяги продажу соків за прогнозами повинні збільшитися.

Розглянемо більш докладно деякі види проведення рекламної кампанії.

Участь у виставках – засіб реклами, що практикується підприємством вже багато років. Ціль участі у виставках – продемонструвати свою продукцію, залучити на сторону як найбільше покупців.

Витрати на телевізійну рекламу займають одне з перших місць по питомій вазі серед інших витрат на рекламну компанію.

Витрати на радіо рекламу складають 4 тис. грн. Підрахунок проводили в такий спосіб:

Витрати на радіо рекламу = 10438*10*4 + 2 000 =20000 грн.

Де 10438– число запуску роликів у плині року,

10 - тривалість ролика, сек.

4 - ціна 1 сек. прокручування реклами, грн.

2000 – ціна виготовлення 2-х роликів, грн.

Ефективність телереклами виражається в потоці дзвінків клієнтів після чергового циклу прокручування роликів в ефірі.

В повсякденній діяльності підприємство використовує і «дірект мейл». Цей засіб має невисоку вартість, вибірковість аудиторії, гнучкість, відсутність реклами конкурентів у відправленні, особистісний характер.

Витрати на листівки розраховані в такий спосіб:

Витрати на листівки = 2*5000 + 2000 = 12 000 грн.

Де 2 - вартість виготовлення однієї листівки, грн.

5 000 - кількість листівок,

2000 - вартість розсилання листівок.

Керівництво підприємства вважає «дірект мейл» досить ефективним засобом реклами, тому надалі листівки будуть виготовлятися в більшій кількості і їхнім дизайном будуть займатися кваліфіковані фахівці.

Надалі планується більш широке використання зовнішньої реклами в зв'язку з тим, що вона має не високу вартість, слабку конкуренцію, гнучкість і високу частоту повторюваності контактів.

Газетна реклама використовується в комплексі стимулювання збуту підприємства не перший рік. Саме реклама в газетах має гнучкий характер, добре охоплює місцевість, має широке визнання і прийняття, до того ж така реклама завжди своєчасна.

Також СП «Вітмарк» має свій власний web-сайт, який постійно оновлюється та має високу популярність користувачів. На ньому розміщується повна інформація про діяльність підприємство і представлений весь асортимент продукції.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]