Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
vitmark.doc
Скачиваний:
67
Добавлен:
30.03.2016
Размер:
1.25 Mб
Скачать

5. Постачальники

В Україні  є певні перспективи зростання виробництва. Є й достатньо сировини для виробництва в великих об’ємах. Існує кілька методів, що сприяють більшому отриманню соку з сировини.

Постачаеться тільки та сировина яка не росте на території Уркаїни.

АНКЕТА

Просимо дати відповіді на наступні запитання!

Мета: Визначитиякий асортимент хліба Київхліб користується попитомсередспоживачів.

1. Чи вживаете Ви соки?

а) так;

б) ні;

в) інколи;

2. Як часто Ви купуєте сік?

а) кожного дня;

б) 2-3 рази на тиждень;

в) ніколи;

3. Чи відіграє для Вас у виборі сока його упаковка?

а) так;

б) ні.

4. Виберіть, будь ласка, лише одну відповідь.

а) я надаю перевагу виключно давно відомим виробникам соку;

б) я залюбки купую сік нових виробників;

в) для мене це немає абсолютно ніякого значення.

5. Ви купуєте сік у ...

а) кіосках;

б) супермаркетах;

в) інше________;

6. Ваша стать.

а) чол.;

б) жін.

7. Ваш вік.

а) 18-35 років;

б) 35-50 років;

в) 50 років і старше;

8. Яку ТМ ви купуєте?

а) Витмарк (ОКЗДХ, Джафа, Просто фрукти, Наш сік т.д.);

б)Сандора (Садочок, Новий дарунок т.д.);

в) інше______.

9. За складом який сок полюбляете?

а) із одного плоду;

б) поєднання плодів;

в) перший і другий варіант.

10. Як Вам соки СП «Вітмарк»?

а) мені подобаються, я є споживачем цього виробника;

б) не подобаеться, надаю перевагу іншому виробнику;

в) це не вживав продукти цього виробника;

Аналіз проведення анкети:

Провівши анкетування, ми можемо сказати, що попит на хліб завжди є, тому що хліб є продуктом першої необхідності кожного споживача товарів. За даними, ми також бачимо, що населення м.Києва досить часто купує свіжий хліб, а найбільшим попитом користується житній і пшеничний види хліба. Опитавши людей які споживають нашу продукцію можемо сказати, що найбільше її купують у великих супермаркетах. Під час вибору хліба, для споживача вирішальне значення відіграє якість товару,вартість, асортиментність та виробник. А за даними цього року Хлібокомбінат посів 2-ге місце серед найкращих виробників хлібобулочних виробів.

Постачальниками Київхліб є «Київмлин», що постачає борошно вищих гатунків, ТОВ «Віль-біль-дан» - постачає молочні продукти для випікання хлібних здоб, Державне підприємство «Артемсіль» - постачає сіль, ВАТ « Молочник», ЗАТ «Надія» - постачальник цукру для різних видів хлібобулочних виробів.

РОЗДІЛ 3. Сегментація ринку

Виробництво соків відіграє значну соціальну і стратегічну роль у житті людини,  задовольняючи потреби населення  в основному продовольчому продукті

З  метою дослідити  споживчі уподобання  покупців хліба соків нами  були проведені маркетингові дослідження на ринку м. Києві на протязі другого кварталу 2010 року.  У  ході дослідження  були використані кількісні (опитування споживачів) . Розмір виборки  при опитуванні споживачів склав 200 респондентів (похибка 7 %), інструментом  дослідження виступила  анкета . При спостереженні за поведінкою споживачів були обрані точки продажу соків ( 60 торговельних точок), в якості інструмента  використали лист спостережень.

В процесі дослідження були виявлені основні фактори, що найбільше впливають на вибір  соку: смакові якості (25%), якість продукції (23%),  виробник продукції (15%).

1. Смак та уподобання: Аналіз асортиментних уподобань показав, що найбільшим попитом у споживачів м. Києва користується сік з поєдненними плодами (мікс) - йому віддають перевагу 45% опитаних респондентів . Найменшим попитом у споживачів користується сік із одного плоду (зокрема овощеній) - 8% респондентів.

Місце здійснення покупки також має значний вплив на споживача. Проведені дослідження показали, що найбільш розповсюдженим місцем для придбання соків є великий супермаркет (36%) та кіоск (23%). Що стосується супермаркетів, то його популярність серед споживачів зростає з кожним роком, оскільки у ньому покупець має змогу придбати також іншу потрібну для нього продукцію, як харчову так і побутову. І все це в одному торговому приміщенні, що досить зручно, особливо у зимовий період року. Тому можна прогнозувати, що популярність супермаркетів буде зростати  і далі, про що говорить збільшення кількості великих супермаркетів у місті  („Велика кишеня”, „Ашан”, „Сильпо”, „Фуршет”). Найменша кількість покупок здійснюється на стихійному ринку (5%).

2.Рівень доходів: На поведінку споживача в процесі здійснення покупки впливають чинники індивідуальних відмінностей: демографічні характеристики, доходи, мотивація, рівень знань, стиль життя та психологічний процес, що характеризує реакції покупця. Вивчення характеристик споживача допомагає визначити найбільш ефективні маркетингові інструменти, які можуть вплинути на мотивацію та поведінку покупця.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]