Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
vitmark.doc
Скачиваний:
67
Добавлен:
30.03.2016
Размер:
1.25 Mб
Скачать

АКАДЕМІЯ МУНІЦИПАЛЬНОГО УПРАВЛІННЯ

ФАКУЛЬТЕТ МЕНЕДЖМЕНТУ

Маркетингове дослідження сп «Вітмарк-Україна»

Виконали:

Студенти ІІІ курсу,

Групи М -34

Гриценко Аннамарія, Пазунка Христина,

Пільник Еміл, Мороз Валентин, Хотян Дмитро

Київ 2012

Зміст

Вступ

РОЗДІЛ 1. Аналіз факторів макросередовища маркетингу.

РОЗДІЛ 2. Аналіз факторів мікросередовища маркетингу.

РОЗДІЛ 3.Сегментація ринку.

РОЗДІЛ 4. Позиціонування товару.

РОЗДІЛ 5. Розробка стратегії маркетингу підприємства.

РОЗДІЛ 6.Розробка тактики.

Вступ

Мета нашої роботи – навчитися проводити маркетингове дослідження фірми на ринку. Для аналізу ми обрали компанію «Вітмарк-Україна» , оскільки, на нашу думку, який є українським національним підприємством, що гідно представляє країну в світі. А такий статус - це не тільки престиж, а ще й величезна відповідальність за розвиток суспільства в соціальній, економічній та екологічній сферах.

Компанія «Вітмарк-Україна» - найбільший український виробник соків, нектарів, соковмісних та безалкогольних напоїв, дитячого харчування, пюреобразних і концентрованих напiвфабрикатiв.

  • Рік заснування – 1994.

  • Частка компанії на ринку СНН – 27,5%.

  • Обсяг продажів Компанії в 2010 році склав 970 млн. грн.

 

Основною виробничою базою компанії«Вітмарк-Україна» є Одеський завод дитячого харчування. Вибір саме цього заводу був обумовлений його унікальними виробничими можливостями, а висока репутація підприємства - лідера ринку Радянського Союзу в області виробництва дитячого харчування - підтвердили правильність вибору. Завод співпрацює з великими агропромисловими господарствами, розташованими у південній частині України.

  Величезні асептичні ємкості, розташовані на виробничому майданчику в Одеській області, дозволяють зберігати свіжовіджатий сік, виготовлений із зібраних у цьому ж місці свіжих плодів, без використання консервантів протягом року. На Рахнянсько-Лісовому консервному заводі (с.Рахни-Лісові, Вінницька область), виробляеться яблучний концентрований сік та пюреобразні напівфабрикати.

Одеський завод дитячого харчування був заснований в 1867 році як приватна консервна фабрика.

За часів Радянського Союзу підприємство покривало близько 60% потреб СРСР в дитячому харчуванні.  Кілька поколінь радянських людей зросло на продукції «Рум'яні щічки», «Кудєснік», «Нєжєнка» Одеського заводу дитячого харчування.

Крім того, за спеціальним замовленням, з середини 60-х років на заводі вироблялося харчування для радянських космонавтів.

У 90-і роки ОКЗДХ виходить на новий виток розвитку - компанія «Вітмарк-Україна»реконструює завод, оснащує його новітнім західним обладнанням, і починає підготовку до виробництва високоякісних соків під торговельною маркою «Jaffa».

  Сьогодні «Вітмарк-Україна» - один з лідерів українського ринку соків, нектарів, напоїв та дитячого харчування, а також абсолютний лідер в інноваціях. Завдяки фруктової експертизі ТМ «Jaffa», за 15 років свого існування на українському ринку Компанія випустила найбільшу кількість продуктових інновацій в Україні.

  Продукція компанії визнана й популярна не тільки в Україні, а й далеко за її межами - соки і нектари «Вітмарк-Україна» експортуються у 21 країну світу, розташованих на 4 континентах (Євразія, Північна Америка, Африка, Австралія).

  Філії Компанії відкриті в 12 великих містах України, в 14 містах працюють віддалені офіси та 6 фокусних команд. У Компанії працюють сильні енергійні люди, закохані у свою справу, які прагнуть до успіху та професійного зростання. Великий, дружній колектив компанії налічує більше 2500 осіб.

 

Місія компанії:

Соціальною функцією діяльності нашої компанії є активна турбота про розвиток людини на різних етапах її життя, починаючи з найперших місяців. Ми хочемо бути впливовими і значущими провідниками новаторських рішень, що задовольняють споживчі бажання і прагнення до поліпшення якості життя.

  Компанія «Вітмарк-Україна» пропагує і активно просуває ідеї здорового розвитку споживачів і суспільства в цілому

Компанія «Вітмарк-Україна» створює торгові марки, що є джерелами натхнення, життєвої мотивації і турботи

Компанія «Вітмарк-Україна» - лідер у галузі за кількістю впроваджених на ринок інновацій, що задовольняють потреби споживачів

РОЗДІЛ 1. Аналіз факторів макросередовища маркетингу

В країні зниження валового внутрішнього продукту (ВВП) за підсумками першого кварталу 2009 року становило 25,5% у річномувимірі.

Про це сказано в коментарі аналітиків «ING BankUkraine».

Оцінка динаміки ВВП у першому кварталі 2009 р. ґрунтувалася на динаміці показників основних секторів економіки.

Аналітики банку зберігають прогноз зниження ВВП 2009 року на рівні 8,4% у річному обчисленні.

Реальний ВВП у цілому за 2004-2010 роки збільшився майже у 2,5 рази. Економічне зростання є результатом взаємодії зовнішніх чинників, змін внутрішньої економічної політики, реформ та інституційного розвитку.

Україна досягла успіху у використанні порівнянних переваг міжнародної конкуренції завдяки поєднанню дешевої робочої сили зі зростаючим зовнішнім попитом, зокрема зростанням цін на основні товари українського експорту на світовому ринку.

В лютому 2009 року порівняно з січнем імпорт цукру в Україну збільшився на 183,8%, або на 0068 тис.тонн до 0105 тис. тонн.

Порівняно з лютим 2008 року імпорт цукру зменшився на 98,4%, або на 6389 тис. тонн, або на 100 млндоларів.

Роки

2005

2006

2007

2008

2009

Грн.

7273

9372

11630

15496

20534

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]