Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
vitmark.doc
Скачиваний:
67
Добавлен:
30.03.2016
Размер:
1.25 Mб
Скачать

Висновок

Організація не може існувати як закрита система, вона взаємопов'язана із зовнішнім середовищем. В ході господарської діяльності підприємтства його внутрішнє середовище взаємодіє із зовнішнім, в результаті чого відбувається або позитивний, або негативний вплив одного середовища на інше.

Економічний елемент визначає попит населення на продукцію в залежності від їх доходів. В свою чергу СП «Вітмарк» змушений збільшувати виробництво тих виробів, які користуються попитом, і зменшувати виробництво тієї продукції, попит на яку впав.

Щоб помічати такі зміни відділ маркетингу та збуту завжди слідкує за зміною смаків споживачів. Вивчення попиту це непросто достатнє виявлення попиту на конкретні товари, які задовольняють певні потреби, але й формування цього попиту, передбачення, в якому напрямку він буде змінюватись. Технологічний елемент є одночасно складовою і зовнішнього і внутрішнього середовища.

Тобто, можна сказати, що діяльність підприємства, а відповідно і його цілі, значно залежать від політичного і правового елемента мета - середовища. В залежності від поведінки конкурентів, керівництво СП «Вітмарк» може переглядати і, при необхідності вносити корективи в свою діяльність. Відповідно можуть змінюватись і короткострокові цілі підприємства.

Система взаємозв'язку зовнішнього та внутрішнього СП «Вітмарк» формується протягом всієї його діяльності, але у виробництво постійно вводяться нові технології, економічний, правовий і політичний, соціально - економічний та міжнародний фактори є нестабільними, смаки споживання змінюються, на зміну одним конкурентам приходять інші, тому керівництво повинно завжди вносити корективи в діяльність підприємства відповідно до змін зовнішнього середовища, щоб не втратити свої позиції.

Конкуренція на ринку напоїв Україні доволі інтенсивна.

Індивідуальне відтворення безпосередньо пов’язане з рівнем дохідності в галузі. Чим вона вища, тим більше підприємств намагається вступити на ринок. Зростання кількості конкуруючих підприємств призводить до зниження загального рівня дохідності галузі і, відповідно, зниження доданої вартості в процесі індивідуального відтворення. Якби підприємства могли безперешкодно вступати в галузь, існував би ринок чистої конкуренції, проте вступ на ринок певних товарів ускладнений існуванням бар’єрів входу.

Для підвищення іміджу нашого підприємства потрібно покращити рекламну політику–розробити низку заходів просування та стимулювання збуту. Для того, щоб переконати споживачів у розумному співвідношенні ціни та якості компанії а також у підвищенні мотиву гордості за національного виробника та статусу потрібно використати рекламу. Вона повинна привертати увагу споживачів, бути досить цікавою та мати здатність переконувати у нашій лідерській позиції на ринку.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]