Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Ридер КВ часть 1 / СОЦИОЛОГИЯ 1 Курс - Ридер / Giddens, Anthony (1998) (Germ) The Third Way - The Renewal Of Social Democracy Cambridge; Polity Press.doc
Скачиваний:
16
Добавлен:
29.03.2016
Размер:
587.78 Кб
Скачать

Bakside

Den tredje vei av den britiske sosiologen og direktøren ved London School of Economics and Political Science, Anthony Giddens, skapte raskt debatt da den kom ut i England i fjor. I denne boka pnsker Giddens å bidra til en diskusjon som nå pågår i både Europa og i USA, om sosial­demokratiets fremtid og om dets fornyelse. I Den tredje vei beskriver og analyserer han det "gamle" og det "nye" sosialdemokratiet og søker å vise at å utvikle en tredje vei ikke bare er en mulighet, men en nødvendighet i moderne politikk. Giddens er den intellektuelle som kanskje har øvet mest innflytelse på Tony Blair og New Labour.

I Den tredje vei berører Giddens en rekke problemstillinger og sentrale begreper som bl.a.: demokrati, europeisk union, familie, globaliser­ing, høyre‑ og venstreskillet, individualisme, kriminalitet, kulturell pluralisme, likhet, markeds­fundamentalisme, meritokrati, miljøspørsmål, nyliberalisme, politikkens virkemåte, sivilt samfunn, sosialisme og velferd.

ISBN 82‑530‑2125‑9

In n in w,£