Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Диплом / 2_2.doc
Скачиваний:
25
Добавлен:
27.03.2016
Размер:
234.5 Кб
Скачать

Особливості складання Звіту про нерозподілений прибуток відповідно до мсфз, gaap – us та п(с)бо*

МСФЗ

GAAP – US

П(С)БО

Складання цього звіту не є обов’язковим, оскільки інформація про зміни накопиченого нерозподіленого прибутку буде відображена у Звіті про зміни власного капіталу.

Звіт може бути представлений окремо або об’єднатися із Звітом про прибутки та збитки (додаватися як розділ).

Складання звіту не вимагається

* Розроблено автором за матеріалами [53, 75]

Отже, результати аналізу показали, що існують розбіжності між положеннями (стандартами) бухгалтерського обліку та міжнародними стандартами фінансової звітності, зокрема в частині неповного включення пояснювальної інформації, невідповідності окремих положень, відсутності аналогів окремих стандартів серед національних П(С)БО. Має місце схематичність подання інформації в самих положеннях (стандартах), надто загальний перелік статей та параграфів. Це ускладнює ведення бухгалтерського обліку та викликає неоднозначність у трактуванні понять, категорій, окремих позицій, що в свою чергу утруднює проведення обліку, аналізу, аудиту, а також досягнення їх гармонізації з міжнародними стандартами. Це свідчить про необхідність розробки конкретних заходів щодо удосконалення існуючих стандартів у напряму їх максимального зближення з міжнародними. Детальніша інформація про це розкрита в третьому розділі роботи.

Встановлено, що національні Положення (стандарти) бухгалтерського обліку майже повністю відповідають Міжнародним стандартам фінансової звітності, хоча певні відмінності існують, оскільки МСФЗ постійно переглядаються та доповнюються. Таким чином, найближчим часом слід очікувати перегляду та прийняття відповідних змін до П(С)БО, оскільки вони повинні повністю відповідати міжнародним стандартам.

Соседние файлы в папке Диплом