Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
МВ (ЕОДОП) СР модуль.doc
Скачиваний:
14
Добавлен:
07.03.2016
Размер:
707.58 Кб
Скачать

Індивідуальна робота

На виконання індивідуальної роботи за дисципліною навчальним планом відведено 20 годин. В межах цього часу передбачається виконання 2-х індивідуальних завдань. Кожне з них виконується студентом самостійно в 308 аудиторії кафедри ЕОУП. Алгоритм розв’язування завдань є типовим, але оцінка одержаних студентом індивідуальних завдань передбачена на 4 та 11 навчальних тижнях. Результати виконання завдань оформлюються у вигляді звіту і у встановлені терміни (6 та 13 тижні семестру) подаються на перевірку.

Вихідні дані для виконання індивідуальної роботи знаходяться у методичному кабінеті кафедри ЕОУП (311 ауд.). Номер варіанту відповідає порядковому номеру у журналі академічної групи.

Індивідуальне завдання № 1 «Аналіз інвестиційного проекту компанії (за допомогою комп’ютерної програми Case_inv»

Мета завдання: вивчення методики оцінки ефективності інвестиційного проекту з урахуванням короткострокового фінансування господарської діяльності компанії.

Зміст роботи:

1. Вивчити сутність різних методик аналізу інвестиційних проектів інтегрованих структур та можливості використання комп’ютерної діагностики для вирішення цих питань.

2. На основі індивідуальних даних провести аналіз інвестиційного проекту компанії за допомогою комп’ютерної програми Case_INV за наступними етапами:

1 етап: аналіз вихідних даних та попередні висновки щодо реальності застосування інвестиційного проекту (розподіл інвестицій, джерела фінансування, виробничі показники, звіт про прибутки, звіт про рух грошових коштів, прогнозовані грошові потоки, критерії ефективності інвестиційного проекту);

2 етап: планування короткострокового фінансування діяльності компанії;

3 етап: дослідження по підвищенню ефективності проекту шляхом підбору цін на продукцію та структури фінансового проекту.

4 етап: оцінка стійкості інвестиційного проекту.

Зміст звіту:

  1. Формулювання мети роботи.

  2. Зазначення вихідних даних.

  3. Наведення результатів розрахунку показників із узагальненням їх у табличному вигляді.

  4. Подання висновків щодо ефективності інвестиційного проекту компанії.

Індивідуальне завдання № 2 «Спільний аналіз балансу та звіту про прибутки компанії» за допомогою електронних таблиць excel 5.0.

Мета завдання: отримання практичних навичок щодо аналізу балансів та звітів інтегрованих структур.

Зміст роботи: На основі індивідуальних даних провести аналіз балансу та звіту про прибутки компанії за наступними етапами:

  1. Запустити програму Lab1.xls.

  2. Перший етап виконання роботи полягає в заповненні колонки «Вар. 1», у відповідності з наступними припущеннями: 22 грудня холдингова компанія закупила додаткових товарно-матеріальних запасів на суму $1,000,000, заплатив K відсотків грошима, а на суму, що залишилася отримала відстрочку платежу на 1 місяць.

  3. Другий етап виконання роботи полягає в заповненні колонки «Вар. 2», у відповідності з наступними припущеннями: 15 грудня головним підприємством холдингу було продано товарів на $1,000,000, при цьому L відсотків воно отримало грошима, а на залишок суми надало клієнту відстрочку платежу на 1 місяць. Вартість реалізованих товарів склала $ M.

  4. Третій етап виконання роботи полягає в заповненні колонки «Вар. 3», у відповідності з наступними припущеннями: 1 грудня холдингова компанія випустила N додаткових звичайних акцій номіналом $12, (продавши їх колишнім власникам на тих же умовах, що і у випадку первинного розміщення) та облігації на суму $ R. Залічені фінансові кошти були використані на покупку обладнання вартістю $1,000,000. Залишок коштів був витрачений на закупівлю сировини.

Примітка: Кожний етап виконується окремо, як варіант зміни результатів діяльності підприємства в базисному році, а не послідовно.

Результати роботи оформлюються у вигляді звіту з відповідними розрахунками та висновками.