Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
МВ - РФП - індивідуальна.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
05.11.2018
Размер:
173.57 Кб
Скачать

МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ

КРИВОРІЗЬКИЙ ТЕХНІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ

Кафедра економічного аналізу і фінансів

ЗАТВЕРДЖУЮ:

Перший проректор А.Г.

“_____”_______________ 2001р.

Методичні вказівки

до виконання індивідуальних робіт з дисципліни

“Ринок фінансових послуг”

для студентів 5 курсу

напрямів підготовки 7.030508, 8.030508 "Фінанси і кредит"

денної форми навчання

Кривий Ріг

2010

Укладачі: Сазонов Р.В., асистент

Відповідальний за випуск: Турило А. М., д.е.н., професор

Рецензент: Гарасюк О.А., к.е.н., доцент

Методичні вказівки розроблено для виконання індивідуальних робіт з дисципліни “Ринок фінансових послуг” призначені для поглибленого вивчення курсу, містять завдання індивідуальної домашньої роботи, зміст і порядок їх оформлення та список рекомендованої літератури

Розглянуто Схвалено

на засіданні на вченій раді

кафедри ЕАФ економічного факультету

протокол № 1 протокол № 1

від 31.08.2010 від 9.09.2010

ЗМІСТ

Стор.

Вступ

4

  1. Методичні рекомендації щодо індивідуальної роботи студентів

5

  1. Теми рефератів індивідуального домашнього завдання №1

7

  1. Теми рефератів індивідуального домашнього завдання №2

9

  1. Система поточно-модульного контролю

10

  1. Навчально - методична література

13

  1. Додатки

16

ВСТУП

Ринок фінансових послуг являє собою одночасно і місце купівлі-продажу фінансових послуг, і сукупність інститутів, які забезпечують їх надання, тобто сукупність соціально-економічних відносин в сфері трансформації без діючих грошових коштів в позиковий капітал через кредитно-фінансові інститути на основі попиту і пропозиції.

Задача курсу „Ринок фінансових послуг” – вивчити механізм перерозподілу капіталу між кредиторами й позичальниками за допомогою посередників. В якості капіталу виступають гроші та цінні папери.

Предметом вивчення дисципліни є економічні відносини, що пов’язані з купівлею і продажем фінансових ресурсів, які маються в надлишку грошових фондів. Також вивченню підлягають сегменти фінансового ринку як багатофункціональної системи, фінансові послуги, суб’єкти і функції складових ринку фінансових послуг тощо.

Мета викладання дисципліни «Ринок фінансових послуг» полягає у наданні допомоги майбутнім фахівцям сформувати належне розуміння взаємозв’язків на фінансовому ринку та у системі спеціалізованих фінансових інститутів у галузі фінансових послуг.

Значення курсу обумовлено тим, що ринок фінансових послуг на сучасному етапі сприяє формуванню ефективної динамічної економіки і тому потребують уваги напрями його розвитку, перспективи функціонування специфічних грошових відносин, що виникають у процесі руху фінансових активів.

За навчальним планом дисципліни “Ринок фінансових послуг” передбачається виконання самостійної роботи, яка дає можливість студентам отримати додаткові знання з курсу та збільшити уявлення про особливості функціонування фінансового ринку, більш детально розглянути окремі сегменти ринку фінансових послуга, проаналізувати його сучасний стан та визначити роль фінансових посередників на фінансовому ринку.