Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
МВ - РФП - індивідуальна.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
05.11.2018
Размер:
173.57 Кб
Скачать

Методичні рекомендації щодо індивідуальної роботи студентів

Важливою, і обовязковою до виконання, складовою загальної самостійної роботи студента є індивідуальна домашня робота. Її метою є надання можливості студенту навчитись вирішувати практичні ситуації самостійно, отримуючи необхідну консультацію у викладача, поширити та вдосконалити свої знання у сфері економічних відносин на ринку фінансових послуг, як у теоретичному так і практичному аспектах.

Індивідуальна самостійна робота студентів з дисципліни «Ринок фінансових послуг» передбачає:

1. Виконання двох індивідуальних домашніх завдань (обовязковий вид роботи).

2. Виконання письмових робіт за модулем.

3. Підготовка доповідей (не обовязковий вид роботи).

1. Індивідуальні домашні завдання (ІДЗ) охоплюють ті теми дисципліни що відносяться до того чи іншого змістового модуля і передбачають розгляд та дослідження проблемних питань, які повинні бути підготовлені й оформлені у формі реферату.

2. Виконання письмових робіт за модулем (КМР) дає можливість студентам показати ступень засвоєння вивченого матеріалу дисципліни кожного змістового модулю до якого студенти готувались самостійно. Перелік питань які включенні до першої та другої контрольно-модульної роботи та пропонуються студентам на проробку наведені в додатку А.

3. Підготовка доповідей дає змогу студентам поглибити вивчення дисципліни та поліпшити результати поточного та проміжного контролів у разі пропусків аудиторних занять або негативних оцінок. Перелік тем доповідей включає основні теми курсу. Студенти самостійно вивчають курс, керуючись його програмою, опрацьовують літературні джерела, дані періодичної преси.

Робочою програмою дисципліни передбачено виконання 2-х індивідуальних домашніх завдань (ІДЗ), кожне з яких є складовою змістового модуля.

Індивідуальні домашні завдання полягають у вивчені та розкритті проблемного питання. Представлення теоретичного питання повинно бути лаконічним, базуватися на останніх результатах наукових досліджень у цьому напрямку та сучасних нормах встановлених законодавчими актами.

Студенти при виконанні завдань індивідуальної домашньої роботи повинні дотримуватись наступних вимог:

1. Робота виконується на стандартних аркушах формату А4. Не допускаються виправлення, граматичні і стилістичні помилки. У разі виконання роботи на комп’ютері використовується розмір шрифту 14 мм, полуторний міжрядковий інтервал, тип шрифту Times New Roman нижнє та верхнє поля становлять 2 см, праве поле – 1,5 см, ліве – 2,5 см .

2. На титульному аркуші повинні бути обов’язково вказаний номер та назва теми ІДЗ. Титульний лист роботи оформлюється за зразком наведеним у додатку В.

3. Робота повинна містити посилання на використану літературу та список використаних джерел, складений відповідно із загальними вимогами.

Теоретичні питання студенти обирають відповідно номеру в академічному журналі.

Кожне індивідуальне домашнє завдання повинно бути виконано охайно, без помилок і виправлень. Будь які розрахунки обов’язково повинні бути підкріплені обґрунтованими і змістовними висновками.

Загальний обсяг роботи повинен складати не менше 15 аркушів рукописного або друкованого тексту та містити:

  • титульний лист (див. додаток Б);

  • зміст;

  • вступ;

  • питання теми, що розглядається (не менше 2, бажано 3-4);

  • висновки;

  • перелік використаних літературних джерел.

Цитати, табличні, цифрові матеріали повинні супроводжуватись посиланнями на літературні джерела. Робота повинна бути змістовною, всі питання мають бути розкриті повністю, формулюватися чітко, в логічній завершеності. Перелік рекомендованих літературних джерел наведено в кінці методичних вказівок.

Індивідуальні завдання виконуються згідно з встановленими викладачем термінами та доповідаються студентами на семінарських заняттях або захищаються в індивідуальному порядку. Своєчасне та успішне виконання й захист ІДЗ дає можливість отримати додаткові до підсумкового модульного контролю бали.

Виконане ІДЗ здається викладачу на перевірку згідно з затвердженим графіком. Не зараховане завдання повертається студенту на доопрацювання.