Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Метод вказівки заповнювачі.docx
Скачиваний:
19
Добавлен:
05.03.2016
Размер:
1.74 Mб
Скачать

МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ

ПОЛТАВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТЕХНІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ ІМЕНІ ЮРІЯ КОНДРАТЮКА

Заповнювачі для бетону Методичні рекомендації

до виконання лабораторних робіт

для студентів спеціальності 6.06010104

“Технології будівельних конструкцій, виробів і матеріалів"

Полтава 2013

УДК 693.552

З-33

Укладачі: В.В.Шульгін, канд.техн.наук, доцент, О.М.Гукасян, асистент

Рецензент Л.В.Бондар, канд.техн.наук, доцент

Відповідальний за випуск В.В.Шульгін, канд. техн.наук, доцент

Затверджено на засіданні кафедри технологія будівельних конструкцій, виробів і матеріалів, протокол №1 від вересня 2013 р.

Заповнювачі для бетону: Методичні рекомендації до виконання

лабораторних робіт / Уклад.: В.В.Шульгін, О.М.Гукасян – П.: ПолтНТУ, 2013. – 32 с.

Наведено методики виконання лабораторних робіт з метою вивчення властивостей щільних та пористих заповнювачів, що використовуються для отримання бетонів і будівельних розчинів.

Призначено для студентів напряму підготовки будівництво 6.06010104 за професійним спрямуванням “Технології будівельних конструкцій, виробів і матеріалів”.

Видається в авторській редакції.

Загальні положення

метою виконання лабораторних робіт є ознайомлення зі стандартними методами визначення властивостей щільних та пористих заповнювачів різної крупності.

У процесі виконання лабораторних робіт студенти повинні розширити та закріпити теоретичні знання, набуті під час вивчення дисципліни, навчитися самостійно працювати з технічною літературою та державними стандартами, вміти визначати властивості заповнювачів згідно зі стандартними методами випробувань, ознайомитися з приладами, інструментами та устаткуванням, що при цьому використовуються. Все це дозволяє виробити вміння системно підходити до вивчення монографій та довідникової літератури, пов’язаних з особливостями використання заповнювачів у бетонах та розчинах, а також з розробкою нових видів заповнювачів, що є конкурентоспроможними на ринку сучасних будівельних матеріалів.

Під час виконання лабораторних робіт студент повинен занотувати до лабораторного журналу методику проведення роботи, обов’язково навести засоби вимірювальної техніки та устаткування. Після виконання експериментальної частини роботи результати випробувань потрібно оформити у вигляді таблиць та графіків. Кожна робота повинна завершуватись висновками про результати виконаних випробувань та відповідність якості матеріалів вимогам державного стандарту.

Лабораторна робота №1

ВиЗнАчення якості Щільних дрібних заповнювачів

Метою роботи є ознайомлення з методиками визначення основних властивостей щільних дрібних заповнювачів

Нормативне забезпечення

1. ДСТУ Б В.2.7-32-95 Будівельні матеріали. Пісок щільний природний для будівельних матеріалів, виробів, конструкцій і робіт. Технічні умови.

2. ДСТУ Б В.2.7-232:2010 Будівельні матеріали. Пісок для будівельних робіт. Методи випробувань

Матеріали: пісок кварцовий різних фракцій