Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
LAb_PTM-MB.doc
Скачиваний:
113
Добавлен:
05.03.2016
Размер:
7.92 Mб
Скачать

Таблиця 7.3 – Результати розрахунку

Показник

Позначення

Кут нахилу конвеєра, 

0

5

10

15

20

25

Площа поперечного перерізу матеріалу на стрічці, м2

F

Горизонтальна проекція конвеєра, м

Висота підйому, м

H

Продуктивність, т/год

Пт

Потужність на барабані, кВт

N

Потужність двигуна, кВт

Nдв

Лабораторна робота №8 одноківшовий фронтальний навантажувач

Мета роботи:ознайомитись із призначенням, будовою і принципом роботи навантажувача; визначити його технічну продуктивність.

Обладнання: одноківшовий фронтальний навантажувач ДЗ – 133.

Теоретичні відомості

Навантажувачі являють собою самохідну машину на базі спеціального колісного шасі чи трактора, що мають навісне обладнання у вигляді шарнірно–важільного механізму, до якого приєднують робочі органи ківшового, щелепового або вилкового типів.

Розрізняють автонавантажувачі періодичної та безперервної дії: перші призначені для перевантаження сипучих матеріалів і штучних вантажів; другі (багатоківшеві навантажувачі) – лише для сипучих матеріалів. Навантажувачі періодичної дії, обладнані ківшами (одноківшові навантажувачі), ефективно використовуються на земляних роботах у будівництві для розроблення ґрунту й навантаження його у транспортні засоби.

За типом ходової частини розрізняють навантажувачі колісні та гусеничні. За напрямком захвату й розвантаження вантажу розрізняють такі навантажувачі: з переднім захватом (зачерпуванням) і переднім розвантаженням вантажу (фронтальні навантажувачі); із заднім захватом та заднім розвантаженням – “через себе” тощо.

Навантажувачі зазвичай обладнують змінними робочими органами, що дозволяє використовувати їх на різних роботах.

Робоче обладнання (стріла, гідроциліндри підйому стріли і повороту ківша) прикріплюють до порталу, що являє собою просторову жорстку зварну конструкцію, або до обв’язувальної рами чи спеціальних опорних балок, що встановлені на ходовій рамі машини.

Фронтальний бульдозер – навантажувач ДЗ – 133 (рис. 8.1) –призначений для виконання земляних (наґрунтах І – ІІ категорій) і навантажувально–розвантажувальних робіт малого обсягу, транспортування сипучих матеріалів на невеликі відстані, підняття й переміщення одиничних вантажів, планування майданчиків, засипання траншей, ям та інших робіт. Він може експлуатуватися в різноманітних кліматичних умовах при температурі – 40 ... + 40 С.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]