Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
МНКД_Екологія_людини_2003.doc
Скачиваний:
21
Добавлен:
04.03.2016
Размер:
416.77 Кб
Скачать

Критерії оцінювання знань і вмінь студентів Модульної письмової контрольної роботи

Контроль успішності студента здійснюється з використанням методів і засобів, що визначені в ХДУ. Академічні успіхи студента оцінюються за шкалою, яка застосована в ХДУ з обов’язковим переведенням оцінок до національної шкали та шкали ECTS.

Оцінка за шкалою ECTS

Оцінка за бальною шкалою, що використовується в Херсонському державному університеті

Оцінка за національною шкалою

А

5

відмінно

С

4

добре

E

3

задовільно

FX

2

незадовільно з можливістю повторного складання

F

1

незадовільно з обов’язковим повторним вивченням дисципліни

Критерії оцінювання знань, умінь та навичок студентів

А5 (відмінно)

Студент має глибокі міцні і системні знання з усього теоретичного курсу. Його письмова відповідь з усіх питань письмової роботи характеризується цілісністю, повнотою, логічністю, обґрунтованістю, правильністю. Якщо у письмовій контрольній роботі є питання на порівняння, то в процесі відповіді студент виявляє вміння аналізувати, синтезувати, порівнювати, абстрагувати, класифікувати, узагальнювати, робити висновки тощо. Якщо у письмовій контрольній роботі необхідно виявити досвід творчої діяльності, то в процесі відповіді студент виявляє вміння виявляти проблеми та розв’язувати їх, формулювати гіпотези, робити самостійні оцінні судження.

С 4 (добре)

Студент знає програмний матеріал повністю, правильно відтворює навчальний матеріал, знає основоположні теорії і факти, вміє наводити окремі власні приклади на підтвердження певних думок, частково контролює власні навчальні дії, але не вміє самостійно мислити, не може вийти за межі теми та заданих прикладів, не поєднує надану інформацію з іншими психологічними знаннями та навичками.

E 3 (задовільно)

Студент знає основні теми курсу, має уявлення про основні методи, форми роботи, але його знання мають загальний характер, іноді непідкріплені практичними прикладами. Замість чіткого термінологічного визначення пояснює теоретичний матеріал на побутовому рівні та обмеженому життєвому досвіді. Вміє застосовувати знання при виконанні завдань за зразком.

Студент знає основні теми курсу, відтворює основний навчальний матеріал, здатний з помилками й неточностями дати визначення понять, методів та форм роботи, але не може наводити приклади, аналізувати, синтезувати, порівнювати, абстрагувати, класифікувати, узагальнювати, робити висновки тощо. Замість чіткого термінологічного визначення пояснює теоретичний матеріал на побутовому рівні та обмеженому життєвому досвіді. Вміє застосовувати знання при виконанні завдань за зразком.

Х2 (незадовільно) з можливістю повторного складання

Студент має фрагментарні знання, відтворює частину навчального матеріалу з усього курсу. Не володіє термінологією, оскільки понятійний апарат не сформований. Не вміє викласти програмний матеріал. Відсутнє розуміння професійних понять, словниковий запас не дає змогу оформити ідею.

F1 (незадовільно) з обов’язковим повторним вивченням дисципліни

Студент повністю не знає програмного матеріалу. Відсутні відповіді на всі питання.