Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Moe.doc
Скачиваний:
13
Добавлен:
03.03.2016
Размер:
458.75 Кб
Скачать

6 Стратегія і тактика рекламної кампанії

6.1 Тактика рекламної діяльності

Реклама має 2 основні цілі це, по-перше, зробити так щоб споживач потрапив під вплив реклами і звернути на неї увагу, по-друге споживач, що звернув увагу на рекламне звернення, повинний зрозуміти й оцінити його так, як хотілося б рекламодавцю.

Тактика рекламних звернень передбачає розробку раціональних і ефективних рішень про розподіл рекламного бюджету з метою доведення реклами до споживчої аудиторії в потрібному вигляді. Управлінські рішення по конкретному питанню приймаються на підставі як кількісних, так і якісних критеріїв.

Коли ми використуємо кількісні критерії, то збирається інформація про те, яка кількість людей на території конкретного цільового регіону може бути охоплена за допомогою ЗМІ конкретної категорії:п перша категорія пов'язана з визначенням ступеня відповідності між конкретним засобом масової інформації і творчим втіленням реклами, друга – з питаннями матеріально-технічного і виробничого характеру, третя – з діями конкурентів.

Головним у творчому процесі є розробка рекламної ідеї, яка має точно сформулювати мету рекламного звертання.

Основні вимоги до рекламного звернення: бути привабливим по ідеї і змісту; нести в собі раціональну інформативність; мати високоякісне художнє оформлення; гармоніювати з носіями реклами.

6.2 Шляхи і методи досягнення маркетингових цілей рекламними засобами

Рішення про шляхи і методи доведення розробленого рекламного звернення до споживчої аудиторії приймаються на підставі порівняльної характеристики основних засобів масової інформації, яка представлена аналітично (додаток Г).

Вартість засобів інформації співвідносяться із бюджетними сумами на проведення рекламної кампанії. Складання бюджетного кошторису відбувається як послідовне оцінювання усього комплексу елементів, що дає змогу заздалегідь визначити обсяги асигнувань, реально можливі для підприємства-рекламодавця.

"Pro-Svet" буде використовувати у якості рекламних засобів місцеві газети та радіо.

Газета "Кочегарка" має найбільший тираж у суботній випуск - близько 400000 екземплярів ,тому ми обрали саме суботній випуск для розміщення свого рекламного звернення. Вартість розміщення залежить від площі рекламного звернення, при цьому 1 см2 коштує 1 грн. Площа нашого звернення складає 41см2, отже одна публікація буде коштувати 41 грн. Плануємо публікації рекламного звернення - один раз на тиждень.

Таблиця 6.1 - Кошторис витрат на рекламу в друкованих ЗМІ

Назва газети

Витрати на рекламу, грн.

січень

лютий

березень

1-9

10-16

17-23

24-31

1. "Кочегарка"

41

41

41

41

Аналізуючи дані таблиці 6.1 можемо зробити висновок, що кошторис витрат на рекламу в друкованих ЗМІ складе 164 грн.

Для радіо реклами "Pro-Svet" планує залучити місцеву радіостанцію „Клас-центр”. Кількість слухачів перевищує 100 000 осіб. Рекламу на радіо "Клас-центр" "Pro-Svet" використовує об'яву у рубриці „Дошка оголошень ” два рази на тиждень (вартість одного оголошення коливається від 10 до 20 грн.). Кошторис витрат на радіо рекламу представимо в таблиці 6.2

Таблиця 6.2 - Кошторис витрат на радіо рекламу

Назва газети

Витрати на рекламу, грн.

січень

лютий

березень

1-9

10-16

17-23

24- 31

1. Об'ява у рубриці „Дошка оголошень”

20х3

20х3

20х3

20х3

Разом

60

60

60

60

Таким чином, кошторис витрат "Pro-Svet" на радіорекламу складає 240 грн.

Планується також виготовлення невеликих буклетів і брошур, що описують основні види товарів, що пропонуються магазином. Витрати на виготовлення цих буклетів складуть 250 грн, також біг-борд у центрі міста витрати на який складуть приблизно 1000 грн.

Бюджет рекламної компанії склав 1654 грн.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]