Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
MU_kursovaya_rabota_2009.doc
Скачиваний:
10
Добавлен:
03.03.2016
Размер:
172.03 Кб
Скачать
  1. Загальні вимоги щодо оформлення курсової роботи

Обсяг курсової роботи 35-40 сторінок (без додатків). Вона має бути оформленою на аркушах формату А4 (210х297 мм) із застосуванням комп’ютерних засобів друку, машинописом або ж рукописно. Якщо текст роботи рукописний, то він повинен бути розбірливим.

Якщо робота надрукована, то при її виконанні необхідно враховувати наступні вимоги:

шрифт Times New Roman

розмір 14 пт

міжрядковий інтервал 1,5 інт.

розміщення тексту книжкове

верхнє і нижнє поля 20 мм

ліве поле 25 мм

праве поле 10 мм

ПРИМІТКА. При рукописному оформленні пояснювальної записки, розміщення тексту, а також параметри полів повинні відповідати вищенаведеним вимогам.

Нумерувати сторінки роботи необхідно арабськими цифрами, які проставляються на верхньому полі аркуша в правому його куті. На титульній сторінці, рефераті та на сторінці, де надається “Зміст” роботи номери не проставляються, але вони враховуються в загальній нумерації сторінок роботи.

Заголовки розділів та параграфів розміщуються по центру сторінки. При цьому необхідно мати на увазі, що після заголовків крапки не проставляються.

Розділи пояснювальної записки повинні розпочинатись з нової сторінки. Параграфи розділів розташовуються безпосередньо один за одним. Після закінчення попереднього на цій же сторінці розпочинається наступний параграф. При цьому його заголовок відокремлюються як від попереднього, так і від наступного матеріалу двома полуторними міжрядковими інтервалами.

При написанні роботи студент повинні посилатись на першоджерела з яких він використовував матеріал (цитати, числові дані і т. п.). Посилання на першоджерела наводяться відразу після відповідної цитати або цифрових даних в квадратних дужках. Наприклад, [8, c.11]. Це означає, що студент використав 8-е літературне джерело із списку посилань, а с. 11 - це номер сторінки джерела з якої була використана інформація.

Всі таблиці і рисунки повинні мати відповідний номер та назву. Рекомендується застосовувати наскрізну нумерацію в межах кожного розділу. Наприклад, “Таблиця 3.6” означає шоста таблиця третього розділу. Назви таблиць розміщують зверху над таблицями, а рисунків - знизу під рисунками. Назви таблиць і рисунків відокремлюються як від попереднього, так і від наступного матеріалів подвійними міжрядковими інтервалами. Найменування таблиці розпочинається над її верхнім лівим кутом. Після слова “Таблиця” і її номера ставиться дефіс і з великої літери розпочинається власне сама назва таблиці. Наприклад, “Таблиця 3.6 - Характеристика грошової маси України з 01.10. 99 р. по 01.10. 2009 р.”.

Слід також мати на увазі, що розділи повинні закінчуватись короткими висновками. Ні в якому разі розділ не може закінчуватись таблицею, рисунком чи то ж формулою.

Тему курсової роботи студент вибирає самостійно за двома останніми цифрами номера своєї залікової книжки. Самостійно складений студентом план курсової роботи погоджується з науковим керівником, який після необхідного уточнення затверджує його.

Написання тексту курсової роботи здійснюється після систематизації та обробки зібраного й проаналізованого матеріалу по кожному розділу плану. На цьому етапі треба узагальнити теоретичні положення, виконати певні розрахунки, обґрунтувати висновки й пропозиції, розробити ілюстративний матеріал. Чорновий варіант роботи бажано подати науковому керівникові з метою узгодження змісту окремих розділів. Після необхідних доповнень і уточнень студент остаточне оформлює курсову роботу.

Проблема, що буде досліджуватись повністю визначається темою курсової роботи, яку обирає студент.

Після вибору теми курсової роботи студент самостійно складає детальний план курсової роботи і узгоджує його з керівником курсової роботи. Обрану тему студент повинен розкрити використовуючи спеціальну і нормативну літературу та періодичні видання

У списку літератури слід вказати:

- для книг – прізвище (прізвища) та ініціали автора (авторів), назву книги, місто, видавництво, рік видання, кількість сторінок (наприклад: Селищев А.С. Деньги, кредит, банки. – Сб: Питер, 2007. – 432 с.);

- для статей – прізвище (прізвища) та ініціали автора (авторів), назву статті, назву журналу, рік видання, його номер, номери сторінок, у межах яких надруковано статтю (наприклад: Підкова Л. До питання про якісні чинники економічного зростання в Україні //Економіка України.-2009.-№6.– С. 45-50).

Приклад оформлення посилання на сайт мережі ІНТЕРНЕТ:

http://www.ukrstat.gov.ua.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]