Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
userguid укр.doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
01.03.2016
Размер:
585.22 Кб
Скачать

4.Закладка "Проекти"

"Список проектів задається як список фінансованих проектів, так і список фінансування для кожного з проектів.

Зразковий порядок роботи з діалогом.

Спочатку необхідно додати в список проекти, далі вказати (установити відповідний прапор) якої з проектів є внутрішнім. Внутрішній проект може бути тільки один і бути присутнім він повинний обов'язково. Якщо не зазначено, що проект є внутрішнім, то, відповідно, у проекту можна установити фінансування. Приміром, у нас у списку є один проект- "Проект 1":

Із секції "Фінансування проекту", натискаючи кнопку "Додати" викликається діалог "Додати фінансування":

Вибираючи тип фінансування - кредити або акціонери, можна побачити, які кредити видавалися проектові, або ж які акціонери в ньому присутні. Тут потрібно відзначити, що в цьому діалозі не відображаються як кредити, так і акціонери зі стартового балансу.

Вибираючи зі списку або кредит, або акціонера, користувач указує тим самим, що холдинг бере участь у даному проекті або через обраний кредит, або через обраного акціонера.

Допустимо, з "Проекту 1" користувач вибрав "Кредит 1" і "Акціонер 1" . Якщо в списку фінансування вибрати позицію, що описує акціонера, стає доступним прапор "Продаж акцій", у якій можна вказати, коли і за якою ціною холдингом були продані акції фінансованого проекту:

Як у списку проектів, так і в списку фінансування всі позиції можна видаляти, редагувати, додавати нові.

Якщо зазначено внутрішній проект - у змісті з'являється четверта закладка "Внутрішній проект".

4.Закладка "Результати"

Таблиці з закладки "Результати" заповнюються після розрахунку проекту холдингу. Перед розрахунком у всіх фінансованих проектах установлюються наступні опції:

  • Надходження у виді позик

  • Виплати на погашення позик

  • Витрати на обслуговування позик

  • Надходження від реалізації акцій

  • Виплати дивідендів

Включення цих опцій приводить до відображення однойменних фінансових потоків у "Таблиці деталізації". Назви цих потоків дані щодо фінансованого проекту, щодо проекту холдингу ці ж потоки будуть мати наступні назви:

  • Кредити і позики видані

  • Кредити і позики повернуті

  • Відсотки отримані

  • Внески в статутний капітал

  • Дивіденди отримані

Встановлюючи в діалозі "Список проектів" опцію "Продаж акцій" користувач тим самим створює ще один фінансовий потік у холдингу:

Надходження від продажу акцій

Усі ці потоки відбиті в таблиці "Кэш-фло холдингу" ( закладка "Результати", кнопка "Кэш-фло" ).

Для кожного проекту "Кредити і позики видані" по всіх обраних кредитах суммируются з "Внесками в статутний капітал" по всіх обраних акціонерах і ідуть у рядок, що відповідає проектові, таблиці "Інвестовані засоби".

Аналогічно "Кредити і позики повернуті" і "Надходження від продажу акцій" по проектах показані в таблиці "Вилучені засоби", а "Відсотки отримані" і "Дивіденди отримані" по проектах показані в таблиці "Доходи". Потоки по проектах з таблиці "Доходи" додаються також у внутрішній проект холдингу. Після розрахунку холдингу їх можна побачити також у діалозі "Інші надходження" внутрішнього проекту:

5.Закладка "Внутрішній проект"

Усі таблиці і звіти з закладки "Внутрішній проект" відбивають дані внутрішнього проекту.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]