Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
userguid укр.doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
01.03.2016
Размер:
585.22 Кб
Скачать

Коротке керівництво користувача project expert. Що таке Project Expert

Планування завжди зв'язане з майбутнім, а модель є представленням очікуваної реальності. Розвиток моделювання у фінансах йде по шляху створення моделей, здатних усе більш адекватно описувати реальність. Бурхливий розвиток інформаційних технологій і обчислювальної техніки надає фахівцям широкі можливості в створенні ефективних фінансових моделей.

Необхідність обліку впливу безлічі динамічно змінюваних у часі факторів обмежує застосування статичних методів, що можуть бути рекомендовані тільки для проведення грубих, попередніх розрахунків, з метою орієнтованої оцінки ефективності проекту. Більш ефективними, що дозволяють розрахувати проект з урахуванням безлічі зазначених факторів, є динамічні методи, засновані на імітаційному моделюванні. Імітаційна фінансова модель підприємства, побудована за допомогою Project Expert, забезпечує генерацію стандартних бухгалтерських процедур і звітних фінансових документів, як наслідок реалізованих у часі бізнес операцій. Під бізнес операціями розуміються конкретні дії, здійснювані підприємством у процесі економічної діяльності, наслідком яких є зміни в обсягах і напрямках руху потоків коштів. Ці моделі відбивають реальну діяльність підприємства через опис грошових потоків (надходжень і виплат) як подій, що відбуваються в різні періоди часу.

Приймаючи в увагу, що в процесі розрахунків використовуються такі важко прогнозовані фактори, як показники інфляції, плановані обсяги збуту і багато хто інші, для розробки стратегічного плану й аналізу ефективності проекту застосовується сценарний підхід. Сценарний підхід має на увазі проведення альтернативних розрахунків з даними, що відповідають різним варіантам розвитку проекту. Використання імітаційних фінансових моделей у процесі планування й аналізу ефективності діяльності підприємства або реалізованого інвестиційного проекту, є дуже сильним і діючим засобом, що дозволяє «програти» різні варіанти стратегій і прийняти обґрунтоване управлінське рішення, спрямоване на досягнення цілей підприємства.

Project Expert - комп'ютерна система, призначена для створення фінансової моделі нового або діючого підприємства незалежно від його галузевої приналежності і масштабів.

Побудувавши за допомогою Project Expert фінансову модель власного підприємства або інвестиційного проекту Ви одержуєте можливість:

  • розробити детальний фінансовий план і визначити потреба в коштах на перспективу;

  • визначити схему фінансування підприємства, оцінити можливість і ефективність залучення коштів з різних джерел;

  • розробити план розвитку підприємства або реалізації інвестиційного проекту, визначивши найбільш ефективну стратегію маркетингу, а також стратегію виробництва, що забезпечує раціональне використання матеріальних, людських і фінансових ресурсів;

  • програти різні сценарії розвитку підприємства, варіюючи значення факторів, здатних уплинути на його фінансові результати;

  • сформувати стандартні фінансові документи, розрахувати найбільш розповсюджені фінансові показники, провести аналіз ефективності поточної і перспективної діяльності підприємства;

  • підготувати бездоганно оформлений бізнес-план інвестиційного проекту, цілком відповідним міжнародним вимогам на росіянині і декількох європейських мовах.

Простій для розуміння інтерфейс "веде" користувача через всі етапи створення моделі компанії і пророблення бізнес-плану. Програма автоматично підтримує основні правила бухгалтерського обліку і фінансового аналізу і проводить глибокий аналіз коректності даних, що вводяться, під час розрахунку. Це дозволяє уникнути багатьох помилок на етапі планування.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]