Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
VSTUP.docx
Скачиваний:
6
Добавлен:
26.09.2019
Размер:
610.51 Кб
Скачать

18

ЗМІСТ

ВСТУП………….……………………………………………………………………...3

1 КОРОТКА ХАРАКТЕРИСТИКА ПІДПРИЄМСТВА…………………................4

2 ХАРАКТЕРИСТИКА ЕЛЕКТРОТЕХНІЧНОЇ СЛУЖБИ…………………..........6

2.1 Призначення, основні завдання та функції ……………………………….........6

2.2 Правила та обов’язки………………………………………………………….....9

2.3 Основні показники роботи…………………………………………………..…11

3 ОЗНАЙОМЛЕННЯ З АПАРАТУРОЮ ТА СХЕМОЮ ПРИНЦИПОВОЮ ПІДСТАНЦІЇ 110/10 «ЛЕСКОВИЦА»……………………………………………..12

4 ТЕХНІКА БЕЗПЕКИ……………………………………………………………....15

ВИСНОВОК………………………………………………………………….............17

ПЕРЕЛІК ПОСИЛАНЬ……………………………………………………………...18

ВСТУП

Експлуатаційну практику по закінченню ІІI курсу я проходила на підприємстві в електротехнічній службі Чернігівських міських електричних мереж ПАТ «ЧЕРНІГІВОБЛЕНЕРГО».

Основною метою експлуатаційної практики є отримання нових знань і вмінь та ознайомлення зі своєю майбутньою професією на підприємстві Чернігівські міські електричні мережі, а також збір необхідної інформації та документації для написання звіту по практиці.

Строк проходження практики з 04.06.2012 до 24.06.2012

Найменування робіт, які я проходила на підприємстві:

  • прибуття на підприємство;

  • проходження інструктажу з техніки безпеки;

  • ознайомлення з підприємством;

  • ознайомлення з електричними апаратами та трансформаторами;

  • екскурсія на підстанцію 35/10 кВ «Центральна»;

  • екскурсія на підстанцію 110/35/10 кВ «Подусівка»;

  • виконання індивідуального завдання;

  • оформлення звіту.

  1. Коротка характеристика підприємства

ПУБЛІЧНЕ АКЦІОНЕРНЕ ТОВАРИСТВО «ЧЕРНІГІВОБЛЕНЕРГО» здійснює енергозабезпечення споживачів однієї з найбільших областей в Україні – Чернігівської.

Основні види діяльності «Чернігівобленерго»:

  • постачання електричної енергії за регульованими тарифами;

  • передача електричної енергії місцевим (локальним) електричним мережам.

Для транспортування електричної енергії до споживачів Компанія експлуатує 36 256 км повітряних та 1 511,5 км кабельних ліній електропередач різної напруги, біля 9 тисяч підстанцій. Підтримують дієздатність енергокомплексу 3 447 працівників. Компанія постачає електроенергію 558 932 побутовим споживачам та 11,5 тис. юридичним особам. За рік відпускається електроенергії понад 1,5 млрд. кВт годин електроенергії.

До складу Компанії входить 26 структурних підрозділів, з яких:

Високовольтні електричні мережі – 2 підрозділи.

Міські електричні мережі – 1 підрозділ.

Районні електричні мережі – 22 підрозділи.

Будівельно-транспортне управління – 1 підрозділ.

Чернігівські міські електричні мережі обслуговують споживачів м. Чернігова. Це найпотужніший структурний підрозділ ПАТ «Чернігівобленерго». На їх балансі знаходиться 326,76 км повітряних ліній 10/0,4 кВ; 930,322 км кабельних ліній 10-0,4 кВ, 454 трансформаторні підстанції 10-0,4 кВ та 6 знижувальних підстанцій 35-110 кВ. Чисельність персоналу МЕМу становить 336 чол., чернігівські міські електромережі постачають електричну енергію 105 387 побутовим споживачам та 11162 юридичним особам. Корисний відпуск електроенергії за рік становить 493 801 мільйонів кіловат годин.

Найближчим «родичем» сьогоднішніх міських електромереж є Чернігівський район електричних мереж. Бурхливий розвиток електрифікації міста та області, збільшення обсягів обслуговування, введення вдію нових ліній та підстанцій викликали необхідність перегляду існуючої структури, і з 1 вересня 1966року район електричних мереж реорганізовано у підприємство Чернігівських електричних мереж. У 1970 році до нього увійшли Прилуцький, Ніжинський та Новгород-сіверський міські РЕМ. А восени цього ж року на базі служби розподільчих мереж м. Чернігова організовується ще один його структурний підрозділ - Чернігівський міський район електричних мереж.

У 1976 році підприємство реорганізовується у Чернігівські електромережі та ще через два роки стає основою Чернігівського центрального підприємства електромереж, куди входять сім районів електромереж центральної частини області. Вони обслуговували повітряні лінії та підстанції напругою від 0,4 до 330 кВ.

У жовтні 1997 року Чернігівський міський район електромереж реорганізовується у більш потужний підрозділ – Чернігівські міські електричні мережі.

З перших місяців існування в міських електромережах стали впроваджувати новий підхід до роботи в напрямку збутової діяльності. Це дало можливість не тільки поліпшити розрахунки за електроенергію а й забезпечити виплату заробітної плати.

У підрозділі значну увагу приділяють впровадженням нових технологій та вдосконаленню системи організації праці. Завдяки чому значно скоротилась кількість випадків пошкодження кабелів 10 кВ. За останні роки силами експлуатаційного персоналу на підстанціях 110 та 35 кВ проведена заміна морально та фізично застарілих вимикачів 10 кВ на вакуумні, введено в дію другий трансформатор 110 кВ на підстанції «Коти», змонтовано ряд трансформаторних підстанцій, повітряних та кабельних ліній, що значно підвищило надійність електропостачання.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]