Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
VSTUP.docx
Скачиваний:
6
Добавлен:
26.09.2019
Размер:
610.51 Кб
Скачать

2.2 Правила та обов’язки

Начальник ЕТС має право:

- Подавати свої пропозиції щодо прийому, звільнення та переміщення по посаді інженерно-технічних працівників і робітників служби в межах затвердженого штатного розкладу та існуючих форм.

- Подавати свої пропозиції щодо заохочення робітників служби згідно з положенням про преміювання.

- Встановлювати ступінь вини та міру покарання підлеглого персоналу у вигляді позбавлення премії, накладення стягнень за порушення техніки безпеки, трудової дисципліни, вимог інструкцій та правил.

- Подавати директору та головному інженеру свої пропозиції і заходи щодо покращення експлуатації підстанцій, пристроїв РЗА і зв'язку.

- Подавати свої зауваження по всіх проектах будівництва, реконструкції та розширення підстанцій.

- Вимагати відключення обладнання підстанцій для проведення його своєчасного ремонту.

Підписувати планові і звітні документи служби.

Персонал ЕТС має право:

- Цілодобово користуватися засобами диспетчерського зв'язку для переговорів з оперативних питань щодо експлуатації обладнання.

- Отримувати премії при виконанні показників та умов преміювання, а також інші види премії.

ЕТС має право:

- Вимагати систематичного і безперебійного забезпечення необхідним автотранспортом для перевезення людей і матеріалів, механізмами і вантажопід’ємними машинами при виконанні ремонтних та експлуатаційних робіт.

- Приймати участь у комісіях по розслідуванню відмов та інших порушень у роботі обладнання.

- Розподіл обов'язків, прав і відповідальності поміж начальником служби, заст. начальника, його інженерами та майстрами регламентується посадовими інструкціями.

- Начальник служби призначається, переміщується і звільняється з посади директором ЧнМЕМ, інші працівники служби - по узгодженню з начальником служби.

- Доручення функціональних відділів та інших виробничих підрозділів ЧнМЕМ передаються начальнику ЕТС тільки керівництвом ЧнМЕМ.

- Діяльність ЕТС повинна координуватися з діяльністю інших виробничих підрозділів підприємства.

2.3 Основні показники роботи

Показники, за якими оцінюється робота електротехнічної служби :

- виконання планів робіт ;

- якісний ремонт обладнання, своєчасне усунення пошкоджень обладнання ;

- якісна перевірка пристроїв РЗА , своєчасне усунення відключень пристроїв РЗА;

- правильність та своєчасність прийняття рішень ;

- кількість аварій і відмов по вині персоналу служби ;

- виконання вимог посадових інструкцій ;

- достовірність і своєчасність звітних даних ;

- точне і своєчасне виконання розпоряджень керівництва ;

- якісне ведення технічної документації ;

- виконання вимог ПТЕ,ПБЕЕ, ПУЕ та інших директивних матеріалів [1].

  1. Ознайомлення з апаратурою та схемою принциповою підстанції 35/10 «еловщина»

Підстанція електрична, електроустановка або сукупність електричних пристроїв для перетворення напруги (трансформаторна підстанція) або роду електричного струму (перетворювальна підстанція), а також для розподілу електричної енергії між споживачами. Електрична підстанція є проміжною ланкою в системі передачі електричної енергії від електростанцій до споживачів. До складу підстанції входять: розподільний пристрій, що містить високовольтні (понад 1000В) комутаційні апарати (вимикачі, роз'єднувачі, віддільники, короткозамикачі) і апарати захисту від перенапруги (розрядники); основні перетворювальні агрегати - електричні трансформатори, випрямлячі; розподільний пристрій, що містить низьковольтні (до 1000 В) комутаційні апарати (рубильники, автоматичні вимикачі, контактори) для включення і відключення електричних мереж, що відходять до споживачів електричної енергії; щит управління, на якому розміщується апаратура ручного або автоматичного керування агрегатами й комутаційними апаратами, а також вимірювальні прилади і апаратура захисту від перевантажень, коротких замикань, надмірного пониження напруги.

Підстанція «Еловщина» (рисунок 3.1) – це двохтрансформаторна підстанція. На ній встановлено силові трифазні двох обмотувальні трансформатори ТДНС-16000/35 з примусовою циркуляцією повітря і природною циркуляцією масла, з регулюванням напруги під навантаженням (РПН) призначені для роботи в електричних мережах загального призначення.

Підстанція живить ся від двох ліній – Подусовка-А та Подусовка-Б.

На високій стороні 35 кВ розташоване таке обладнання:

  1. ЛР-110, РН-110, яке призначене для:

  • включення і відключення знеструмлених ділянок електричного кола високої напруги, струмів холостого ходу трансформаторів, зарядних струмів повітряних ліній;

  • забезпечення безпечного виконання робіт на відключеному ділянці;

  • заземлення відключених ділянок за допомогою вбудованих заземлювачів.

  1. ТТ-110 призначений для живлення електричних вимірювальних приладів та релейного захисту в електричних мережах змінного струму частоти 50 Гц з глухо заземленою нейтраллю.

  2. ОД-110 призначені для автоматичного відключення пошкодженої ділянки лінії або трансформатора після штучного короткого замикання короткозамикачем.

  3. КЗ-110 призначені для створення штучного КЗ в ланцюгах електроустановок напругу вище 1 кВ. Під дією струму КЗ відключається вимикач лінії, яка живить ТП, після чого віддільник автоматично відключає пошкоджений трансформатор, а вимикач знову включається за допомогою пристрою автоматичного повторного включення.

  4. РВС-110, РВСН-35, РВО-10 призначені для захисту від атмосферних перенапруг ізоляції електрообладнання змінного струму частотою 50 Гц.

На низькій стороні знаходяться дві шини по 10 кВ. На стороні 10 кВ розташовані різноманітні електромагнітні вимикачі та вакуумні вимикачі, які служать для відключення високовольтних ланцюгів під навантаженням в нормальних і вимушених режимах роботи; та дугогасильні котушки ДГК-10, які необхідні для того, щоб звести до мінімуму наслідки короткого замикання на землю. Далі через ТП навантаження йде до споживачів.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]