Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
userguid укр.doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
01.03.2016
Размер:
585.22 Кб
Скачать

What-if аналіз

Роботою по створенню й аналізові варіантів на базі проекту, розробленого за допомогою програми Project Expert, займається окремий додаток "What-If аналіз", що запускається з групи "Project Expert".

У процесі роботи з додатком "What-if-аналіз", насамперед, визначається базовий варіант для проведення аналізу, у якості якого вибирається який-небудь існуючий проект. Після цього створюється необхідна кількість копій базового варіанта. Для кожного створеного варіанта можна описати число змінюваних параметрів і діапазон їхніх змін.

Для підготовки в такий спосіб варіантів, програма виконує розрахунок показників ефективності і відображає результати порівняльного аналізу на графіках і в звітах.

Pic Holding

1.Загальні зведення

PIC Holding – універсальна система моделювання діяльності холдингової компанії. PIC Holding ґрунтується на технології Project Expert і дозволяє детально описати фінансовані проекти, сформувати загальний бюджет холдингу, а також контролювати хід реалізації проектів.

Для моделювання холдингу використовується представлення його діяльності у виді набору взаємозалежних проектів, кожний з яких описує діяльність фінансованих холдингом компаній. Враховуються взаємні фінансові зобов'язання і грошові потоки. Окремим проектом описується операційна діяльність самої холдингової компанії. У загальному виді така структура виглядає в такий спосіб:

Власні проекти холдингу описують діяльність, виконувану безпосередньо холдинговою компанією. Сюди також входять адміністративні витрати холдингової компанії, витрати на обслуговування її боргу й інші витрати.

Зовнішні проекти реалізуються дочірніми компаніями холдингу. Ці проекти мають власний баланс і кэш-фло, але зв'язані з головною компанією зобов'язаннями по виданим їм кредитам і внескам у їхній статутний фонд.

Система PIC Holding автоматично відслідковує взаємні зобов'язання і грошові потоки холдингу і дочірніх компаній, реагуючи на зміни грошових потоків окремих проектів. Це дозволяє розглядати весь набір фінансованих проектів як єдине ціле і полегшує прийняття рішень по їхньому фінансуванню.

Далі по тексту будуть застосовуватися деякі терміни:

  • фінансованими проектами - проекти Project Expert, яким холдинг видали кредити, або в яких бере участь як акціонера;

  • внутрішній проект - проект Project Expert, що описує холдингову компанію;

  • проект холдингу - проект PIC Holding, що описує холдинг у цілому.

2. Початок роботи

З погляду інтерфейсу робота з PIC Holding багато в чому нагадує роботу з Project Expert: многодокументная середовище(MDI), панель інструментів, панель підказки, вікно змісту з закладками. Схоже, також і початок роботи: користувач або створює новий проект, або відкривають існуючі, ці операції виробляються також, як і в Project Expert. Файли проектів PIC Holding мають розширення *.PHF ( Project Holding File ). Як і в Project Expert за кожною кнопкою змісту коштує виклик або діалогу, або MDI-вікна. Далі йде короткий опис таких діалогів і вікон.

3.Закладка "Холдинг"

"Заголовок" задається назва, варіант, автор, коментар проекту холдингу. Поля "Дата початку" і "Тривалість" редагувати не можна, тому що ці параметри визначаються проектами вхідними в холдинг, тобто дата почала проекту холдингу відповідає даті початку проекту, що починається раніш всіх і, відповідно, дата закінчення - даті закінчення проекту заканчивающегося пізніше усіх. Виходячи з дат початку і закінчення проекту холдингу обчислюється його тривалість.

"Відображення даних" аналог PEW.

"Настроювання розрахунку" - завдання періоду розрахунку інтегральних показників і ставок дисконтирования.

"Захист проекту" - майже аналог PEW, відсутній пароль для актуалізації.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]