Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
userguid укр.doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
01.03.2016
Размер:
585.22 Кб
Скачать

Засобу аналізу проекту і формування звітів

Модель компанії, побудована за допомогою Project Expert, імітуючи її діяльність, представляє результати у формі стандартних фінансових документів, зрозумілих будь-якому фінансовому аналітикові або бухгалтерові. Орієнтація на міжнародні стандарти бухгалтерського обліку (МСБО) допомагає тут відразу з двох точок зору - вона полегшує роботу з іноземними інвесторами й уможливлює більш точний аналіз фінансових результатів (тому що МСБО створені саме для цих цілей).

Фінансові звіти демонструють результати діяльності компанії. Звичайно потенційним інвесторам або банкірам надаються звіти за кілька останнього років, а також прогнози майбутніх фінансових результатів. До числа найважливіших фінансових звітів відносяться:

  • Звіт про прибутки і збитки

  • Бухгалтерський баланс

  • Звіт про рух грошових коштів (Cash Flow)

  • Звіт про використання прибутку.

У Project Expert усі перераховані документи формуються автоматично в результаті виконання розрахунків. Процес генерації бухгалтерських процедур і формування звітних фінансових документів здійснюється відповідно до міжнародних стандартів бухгалтерського обліку.

При оцінці ефективності інвестицій найбільш важливим є прогноз грошових потоків підприємства. Проектировки грошового потоку покажуть здатність підприємства генерувати достатня кількість коштів для покриття боргових зобов'язань, виплат відсотків по кредитах і дивідендів акціонерам. Прогнозний звіт про рух грошових коштів дозволить визначити потреба у фінансових ресурсах у різні періоди часу, розробити найбільш раціональну стратегію формування капіталу підприємства і розрахувати дисконтированные показники ефективності інвестицій (Cash Flow Discounted Criteria).

Модуль «Деталізація результатів» надає можливість користувачеві переглянути і вивести на печатку деталізовані результати, отримані при розрахунку проекту. Усього, користувач може використовувати до 30 стандартних таблиць, що відображають стан і результати проекту. Якщо це виявиться недостатнім або з'явиться необхідність у звітах іншого формату, вони легко можуть бути створені в розділі "Таблиці користувача".

Побудова і висновок графіків на печатку здійснюється за допомогою убудованого модуля Project Chart, що, поряд із процедурами побудови, відображення і печатки графіків, дозволяє розрахувати нові показники ефективності на основі даних або їхніх груп, представлених у таблицях: «Баланс», «Звіт про рух грошових коштів», «Звіт про прибутки і збитки» і таблицях деталізації результатів.

Результати розрахунку проекту включають також набір найбільш розповсюджених фінансових показників, що включають наступні групи даних:

  • Показники ліквідності - поточна ліквідність, швидка ліквідність, чистий робочий капітал і інші показники, що відбивають здатність компанії задовольняти претензії власників короткострокових боргових зобов'язань.

  • Показники рентабельності - набір коефіцієнтів, що показують, наскільки прибуткова діяльність компанії і наскільки ефективне використання різних типів ресурсів.

  • Показники ділової активності - дозволяють проаналізувати, наскільки ефективне підприємство використовує свої засоби. Включають набір показників оборотності різних типів засобів, зобов'язань і т.п.

  • Показники стійкості - характеризують фінансову незалежність і платоспроможність компанії, включають різні представлення співвідношень між джерелами фінансування (коефіцієнт фінансової незалежності, коефіцієнт покриття відсотків і т.п.).

  • Інвестиційні критерії, що характеризують вартість і прибутковість акцій підприємства (прибуток на акцію, P/E, коефіцієнт покриття дивідендів і т.п.)

  • Показники ефективності інвестицій (дисконтированные кэш-фло критерії) - чистий приведений доход, період окупності проекту, внутрішня норма рентабельності й інших показників, використовувані для комплексного аналізу проекту.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]