Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
userguid укр.doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
01.03.2016
Размер:
585.22 Кб
Скачать

Модель компанії

Основою побудови бізнес-плану в системі Project Expert є повна фінансова модель компанії. Фактично, у цій моделі імітуються всі платежі, зв'язані з реалізацією проекту, надходження від продажів, бухгалтерські операції.

Один раз побудована, модель компанії дозволяє надалі багаторазово аналізувати різні варіанти реалізації проекту (для цих цілей Project Expert Prof. містить спеціальну програму), оцінювати вплив на проект зміни зовнішніх факторів (так називаний "what-if" аналіз, його можна проводити як вручну, так і в спеціальному розділі "Аналіз чутливості").

Інформація про проект - назва, автори, тривалість і дата початку проекту, інша загальна інформація про особливості проекту і його реалізації.

Інформація про компанії - баланс компанії на момент початку проекту, детальний опис її активів, зобов'язань, запасів.

Інформація про фінансове оточення - опис податків, інфляції, курсів валют і інші характеристики того оточення, у якому реалізується проект. За рахунок гнучкої структури представлення інформації цей модуль дозволяє описати практично будь-які особливості законодавства й умов Росії, України і більшості інших країн світу. Це дозволяє легко використовувати програму для аналізу міжнародних проектів (що підтверджується продажами програми не тільки в Росії, але і на Україні, у Польщі, Угорщині, Чехії, США, Бразилії й інших країн).

Інвестиційний план - опис ініціативні інвестиції і підготовчі роботи, зв'язані з реалізацією проекту.

Операційний план - опис плану продажів, виробництва, витрат на персонал і інші операційні витрати компанії.

Опис джерел фінансування - акціонери компанії, кредити, придбання устаткування в лізинг, керування вільними засобами і дивідендною політикою.

Ініціативні інвестиції

Програма містить розділ «Інвестиційний план», призначений для складання календарного графіка капітальних початкових вкладень і підготовчих робіт. Тут можна вказати окремі етапи робіт, ресурси, необхідні, для виконання цих етапів, установити взаємозв'язку між етапами, сформувати активи підприємства, описати способи і терміни амортизації активів. Інтерфейс роздягнула добре знаком тим, кому вже приходилося працювати з такими системами керування проектами, як MS Project, Time Line або Primavera SureTrack. Однак у Project Expert упор зроблений не на тимчасові характеристики проекту (хоча і їхній опис найчастіше не уступає перерахованим системам сіткового планування), а на фінансові аспекти підготовки проекту - вартість підготовчих робіт, використовувані ресурси й особливості обліку ініціативних інвестицій.

Тісний зв'язок між календарним планом робіт і правилами їхнього представлення в бухгалтерській документації дозволяє заощадити значний час, затрачуваний на визначення майбутніх амортизаційних відрахувань, витрат на обслуговування устаткування й інших питань, зв'язаних з інвестиційним етапом проекту. Програма досить гнучко підходить до представленню даних про проект, дозволяючи або погоджувати всі етапи інвестиційної і подальшої операційної діяльності, або описувати ці стадії проекту незалежно.

У випадку, якщо які-небудь етапи підготовки виробництва зв'язані з будівлею будинків, придбанням устаткування, землі, або інших основних засобів, користувач може відразу вказати спосіб амортизації відповідних активів і інші, стосовні до них дані. Подальший розрахунок амортизації виробляється автоматично. Програма підтримує використання будь-яких типів амортизації, розповсюджених у Росії і Європі.

Дублюючи можливості інших систем керування проектами, Project Expert не змушує користувача використовувати тільки свою убудовану підсистему календарного планування. Програма підтримує обмін даними із системами MS Project і Primavera SureTrack, що дозволяє використовувати проекти, підготовлені в цих програмах при створенні бізнес-плану і, навпаки, переносити дані з бізнес-плану в системи, орієнтовані на контроль виконання проектів.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]