Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Методичка по практике ТР.doc
Скачиваний:
23
Добавлен:
28.02.2016
Размер:
265.73 Кб
Скачать

4.2.3 Аналіз прибутковості та рівня рентабельності туристичної організації

Прибутковість підприємства характеризується сумою прибутку та рівнем рентабельності. Рівень рентабельності визначається як відношення прибутку від реалізації (П) до собівартості продукції (С) (робіт, послуг):

R = (П/С) * 100%

Усі дані беруться із ф. 2 – «Звіт про фінансові результати та їх використання»

У процесі аналізу вивчається, як змінюються протягом певного періоду значення прибутку від реалізації, чистого прибутку, рівня рентабельності, розглядаються фактори, що приводять до їх зміни.

Крім того, вивчається вплив на балансовий прибуток підприємства таких показників, як виручка від реалізації, ПДВ, акцизний збір, собівартість реалізованої продукції, а також прибуток (збиток) від іншої реалізації та позареалізаційних операцій .

4.2.4. Аналіз використаного прибутку туристичної організації

Необхідним елементом аналізу є дослідження результатів фінансової діяльності та напрямків використання прибутку.

Аналізу підлягає розподіл прибутку звітного та попереднього років, який відображений у ф. 2.

У тому разі, коли підприємство збиткове, можна зробити висновок про відсутність джерела поповнення власних коштів підприємства для ведення ним нормальної господарської діяльності.

За наявність збитку попереднього або звітного року співвідношення в % для відповідної графи не розраховується. Аналізується тільки відхилення по статтях використання прибутку.

Якщо на виробничий розвиток спрямовано менше 30% чистого прибутку, необхідно встановити об'єктивність причин такого розподілу, а також звернути увагу на розподіл прибутку "на інші цілі".

Якщо підприємство використало прибутку більше, ніж його отримало ,то у цьому випадку необхідно звернути увагу, які саме статті витрат призвели до збитку.

4.3. Висновки та пропозиції після проходження техніко-економічної практики

В результаті проведеного техніко- економічного аналізу роботи туристичного підприємства студент повинен надати стислу характеристику його стану, звернувши увагу на перспективи розвитку, визначити найбільш рентабельні та перспективні напрями розвитку, запропонувати свої пропозиції щодо підвищення ефективності його роботи.

4.4. Оформлення результатів проходження техніко-економічної практики

Після завершення техніко-економічної практики студенти подають на кафедру (безпосередньо керівнику практики) для перевірки таку документацію:

  • звіт про виконання програми виробничої практики;

- підписану та завірену керівником туристичної установи (організації), де відбувалася практика, характеристику, складену за результа­тами діяльності студента-практиканта.

Звіт про проходження практики оформлюють за загальними вимогами щодо творчої роботи студентів на стандартних аркушах (обсяг — щонайменше 20 аркушів) за таким планом:

  • титульна сторінка (див. додаток);

  • вступ (резюме практичної діяльності);

  • зміст звіту;

  • розкриття змісту техніко-економічного аналізу практичної діяльності туристичного підприємства відповідно до розді­лів програми практики;

  • висновки і пропозиції;

  • додатки.

Звіт повинен бути конкретним та стислим і обов'язково містити графічний матеріал (схеми, таблиці, рисунки, діаграми, графіки), який наочно розкриває суть виконаної роботи і особливо результа­ти виконаного управлінського та економічного дослідження.

Додатками до звіту можуть бути зразки зібраних первинних до­кументів (організаційних, господарських, ділових), аналітичні таб­лиці, схеми та інші матеріали, що характеризують господарську ді­яльність організації.

Звіт перевіряє і затверджує керівник практики від кафедри менеджменту НТУ.