Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ghfrnbrf / Додатки до звіту / Регламент / РЕГЛАМЕНТ РДА - 2011.doc
Скачиваний:
6
Добавлен:
25.02.2016
Размер:
251.39 Кб
Скачать

Порядок підготовки і випуску розпоряджень

69. Розпорядження адміністрації видаються у межах повноважень, визначених законодавством України.

У разі відсутності голови адміністрації його повноваження щодо видання розпоряджень адміністрації виконує перший заступник голови адміністрації.

70. Проекти розпоряджень адміністрації вносяться за поданням першого заступника голови, заступників голови, керівника апарату адміністрації та керівників структурних підрозділів адміністрації.

У разі, коли підготовка проекту розпорядження адміністрації доручена кільком структурним підрозділам адміністрації, виконавець, зазначений першим, є відповідальним розробником.

У разі відсутності керівника структурного підрозділу адміністрації подання візує виконуючий обов’язки керівника структурного підрозділу адміністрації, призначений в установленому порядку.

71. До проектів розпоряджень адміністрації, предметом яких є питання соціально-економічного та культурного розвитку району, будівельних та ремонтно-реставраційних робіт, комунального майна, фінансових питань та затвердження довгострокових програм та таких що підлягають державній реєстрації в Солом’янському районному управлінні юстиції у місті Києві обов’язково додається пояснювальна записка. Пояснювальна записка повинна містити необхідні розрахунки, обгрунтування і прогнози соціально-економічних та інших наслідків питань, що вирішуються, до якої у разі потреби, може додаватися інформаційно-довідковий матеріал (таблиці, графіки тощо).

72. Текст проекту розпорядження адміністрації викладається державною мовою у стислій формі. Виклад окремих пунктів, додатків та тексту в цілому, повинен бути органічно пов’язаним і не допускати можливості подвійного тлумачення змісту. Обов’язковою складовою частиною розпорядження адміністрації є заголовок, який стисло розкриває його зміст. Преамбула проекту розпорядження адміністрації повинна містити посилання на відповідний закон або нормативні акти, що регулюють предмет правовідносин, зазначених у розпорядженні адміністрації, мотиви та цілі його видання.

Проект розпорядження адміністрації повинен містити пункт щодо осіб, які здійснюють контроль за його виконанням.

73. На зворотному боці останньої сторінки проекту розпорядження друкуються дані про подання і погодження проекту, а саме: посада, прізвище та ініціали керівника, який подає або погоджує проект розпорядження, дата погодження.

Проект розпорядження адміністрації підлягає обов’язковому погодженню із заінтересованими структурними підрозділами адміністрації, а у разі потреби з іншими органами.

Головний розробник самостійно визначає заінтересовані структурні підрозділи адміністрації, її апарату та інші органи, виходячи із змісту основних положень проекту розпорядження адміністрації.

Головний розробник організовує, спрямовує і координує роботу заінтересованих структурних підрозділів адміністрації, її апарату та інших органів з розроблення проекту розпорядження адміністрації, вживає вичерпних заходів для врегулювання розбіжностей у їх позиціях щодо проекту (проводить консультації, узгоджувальні наради, робочі зустрічі тощо), отримує від них інформаційно-аналітичні та інші необхідні матеріали).

Проект розпорядження адміністрації погоджується шляхом його візування: керівником структурного підрозділу адміністрації, який вносить проект розпорядження адміністрації, першим заступником голови, заступниками голови адміністрації, яким підпорядковані управління та відділи, котрим у проекті розпорядження передбачені завдання та доручення, керівником апарату адміністрації, начальником відділу контролю адміністрації (при необхідності), начальником юридичного відділу адміністрації, начальником відділу організації діловодства адміністрації.

При поданні і погодженні проекту розпорядження адміністрації відповідним керівником проставляється дата подання і погодження та відмітка про існуючі зауваження.

До відділу контролю адміністрації подаються на погодження ті проекти розпоряджень адміністрації, які готуються на виконання актів чи доручень органів влади вищого рівня. На таких розпорядженнях адміністрації проставляється відмітка про взяття їх на контроль.

Проекти розпоряджень адміністрації, що містять питання витрачання фінансових ресурсів, погоджуються з начальником фінансового управління адміністрації.

Проекти розпоряджень адміністрації, які стосуються демонополізації економіки, розвитку конкуренції, погоджуються у Київському міському територіальному відділенні Антимонопольного комітету України.

Якщо об’єкт будівництва, реконструкції, реставрації, з пристосуванням, капітального ремонту, розширення та технічного переоснащення підприємств є пам’яткою або розташований в межах зон охорони пам’яток, історичних ареалів, - до проекту розпорядження в обов’язковому порядку надається відповідний висновок уповноваженого органу охорони культурної спадщини – Головного управління охорони культурної спадщини виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) з подальшим обов’язковим погодженням проекту розпорядження.

Зазначені питання підлягають обов’язковому узгодженню з заступниками голови адміністрації згідно з розподілом обов’язків.

74. Проект розпорядження адміністрації про схвалення програмного документа концептуального характеру, що зачіпає права, свободи, гарантовані Конвенцією про захист прав людини і основоположних свобод, підлягає опрацюванню з урахуванням положень зазначеної Конвенції та практики Європейського суду з прав людини. При цьому головний розробник визначає:

чи містяться у проекті розпорядження положення, що зачіпають права та свободи, гарантовані Конвенцією про захист прав людини і основоположних свобод;

яких положень Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод стосується проект розпорядження.

Головний розробник забезпечує врахування у проекті розпорядження адміністрації положень Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод.

Результати опрацювання проекту розпорядження адміністрації відображаються головним розробником у пояснювальній записці.

75. Проект розпорядження адміністрації, який має важливе соціально-економічне значення для розвитку району, може бути винесений для публічного обговорення шляхом опублікування в засобах масової інформації або доведення до відома населення в інший спосіб.

Рішення про проведення публічного обговорення проекту розпорядження адміністрації приймає голова адміністрації або перший заступник голови адміністрації на підставі пропозиції розробника або за власною ініціативою.

У разі прийняття рішення про інформування населення щодо зазначених питань текст інформаційного повідомлення передається до відділу організаційно-аналітичного забезпечення роботи голови адміністрації для доведення його до відома населення.

У разі проведення публічного обговорення зазначених питань головний розробник вносить проект розпорядження разом з довідкою про проведення публічного обговорення, в якій зазначається коло осіб, що були залучені до публічного обговорення, результати цього обговорення, рішення щодо врахування пропозицій, мотиви та обґрунтування їх відхилення (в цілому або частково) та план проведення публічного обговорення.

Довідка з пропозицією щодо проведення публічного обговорення проекту розпорядження адміністрації повинна містити обґрунтування необхідності обговорення, стислий зміст, мету та очікувані результати прийняття розпорядження адміністрації.

Довідка з пропозицією підписується головним розробником та візується керівниками заінтересованих структурних підрозділів адміністрації або іншими органами.

У плані проведення публічного обговорення зазначається:

які верстви та групи населення повинні взяти участь в обговоренні;

яких результатів необхідно досягти;

які заходи передбачено здійснити в ході обговорення;

строк проведення обговорення.

Організація проведення публічного обговорення покладається на головного розробника проекту розпорядження адміністрації.

Пропозиції та зауваження, що надійшли у процесі публічного обговорення проекту розпорядження адміністрації, розглядаються головним розробником, узагальнюються та враховуються під час доопрацювання проекту розпорядження.

Доопрацювання проекту розпорядження адміністрації за результатами обговорення може бути підставою для звернення головного розробника щодо продовження строку внесення такого проекту.

76. Тривалість опрацювання проекту розпорядження адміністрації в апараті не повинна перевищувати десяти робочих днів (у разі необхідності цей термін може бути продовжено керівником апарату адміністрації за обґрунтованим висновком посадової особи).

77. Проекти розпоряджень адміністрації погоджуються юридичним відділом адміністрації протягом терміну, що не перевищує трьох днів, а у разі додаткового вивчення порушених у проекті розпорядження адміністрації питань – п’яти днів.

78. Юридичний відділ адміністрації опрацьовує проект розпорядження адміністрації, зокрема проводить його правову експертизу, вносить поправки, пов`язані з приведенням проекту розпорядження адміністрації у відповідність з вимогами чинного законодавства та нормо-проектувальної техніки, а також у разі потреби редагує проект розпорядження адміністрації.

Під час проведення правової експертизи юридичний відділ адміністрації перевіряє проект розпорядження адміністрації на відповідність Конституції та законам України, іншим актам законодавства.

При відсутності порушень чинного законодавства у проекті розпорядження адміністрації начальник юридичного відділу адміністрації візує його за наявності віз заступників голови адміністрації відповідно до розподілу обов’язків та керівників структурних підрозділів адміністрації.

При погодженні проекту розпорядження адміністрації начальник юридичного відділу адміністрації візує його кожну сторінку із зворотного боку.

У разі виявлення невідповідності проекту розпорядження адміністрації чи його окремих положень актам законодавства юридичний відділ адміністрації готує зауваження до такого проекту та повертає його на доопрацювання розробникові з відповідними пропозиціями. У разі коли недоліки проекту розпорядження адміністрації не можуть бути усунуті шляхом доопрацювання, юридичний відділ адміністрації готує висновок згідно з додатком.

79. Після візування проекту розпорядження адміністрації начальником юридичного відділу адміністрації внесення до нього змін і доповнень не допускається.

80. Зауваження та пропозиції, що виникають під час погодження проекту розпорядження адміністрації юридичним відділом адміністрації, викладаються у письмовій формі на окремому аркуші.

Виправлення, дописування та інші зміни тексту розпорядження адміністрації під час погодження не допускаються.

81. Додатки до проектів розпоряджень адміністрації візують: керівник структурного підрозділу адміністрації, що зробила подання, відповідний заступник голови адміністрації, начальник юридичного відділу, начальник відділу організації діловодства. Додатки до проектів розпоряджень адміністрації підписує керівник апарату адміністрації.

82. Якщо до розпорядження адміністрації вносяться зміни чи доповнення, то разом з ним подається також і копія розпорядження адміністрації до якого вони вносяться.

83. Відповідальність за якість підготовки проекту розпорядження адміністрації, відповідність вимогам законодавства та літературне редагування несуть особи, які вносять подання проекту розпорядження адміністрації, та заступник голови адміністрації згідно з розподілом обов’язків.

Відповідальність в частині відповідності проекту розпорядження адміністрації вимогам чинного законодавства несе юридичний відділ адміністрації.

84. Підготовлений та погоджений в установленому порядку проект розпорядження адміністрації разом з іншими необхідними документами, розрахунком розсилки подається до відділу організації діловодства адміністрації, який здійснює контроль за додержанням вимог щодо оформлення проектів розпоряджень адміністрації і, у разі їх порушень, повертає проект виконавцям.

85. Проекти розпоряджень адміністрації подаються на підпис голові адміністрації начальником відділу організації діловодства адміністрації.

86. Підписані головою адміністрації розпорядження адміністрації реєструються відділом організації діловодства адміністрації.

Відділ організації діловодства адміністрації забезпечує відправлення копій розпоряджень адміністрації відповідно до листа розсилки.

87. Контроль за виконанням розпоряджень адміністрації здійснює відділ контролю адміністрації.

88. Розпорядження адміністрації набирають чинності з моменту їх видання, якщо самими розпорядженнями адміністрації не встановлено пізніший термін введення їх у дію.

89. У разі розроблення проекту розпорядження адміністрації, який має ознаки регуляторного акта, розробник проекту розпорядження проводить аналіз його регуляторного впливу відповідно до вимог Закону України "Про засади державної регуляторної політики в сфері господарської діяльності".

Розробник разом з проектом розпорядження адміністрації, який має ознаки регуляторного акта, подає:

копію рішення територіального органу Держкомпідприємництва про його погодження або копію рішення апеляційної регуляторної комісії про задоволення скарги розробника щодо відмови зазначеного органу в погодженні проекту акта разом з аналізом його регуляторного впливу;

копію повідомлення про оприлюднення акту.

90. Розпорядження адміністрації, що мають нормативний характер, зачіпають соціально-економічні, політичні, особисті та інші права, свободи і законні інтереси громадян та мають міжвідомчий характер підлягають державній реєстрації в Солом`янському районному управлінні юстиції у місті Києві згідно з Положенням про державну реєстрацію нормативно-правових актів міністерств, інших органів виконавчої влади, органів господарського управління та контролю, що стосуються прав, свобод і законних інтересів громадян або мають міжвідомчий характер, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 28 грудня 1992 року № 731.

Державна реєстрація нормативно-правового акта полягає у проведенні правової експертизи на відповідність його Конституції та законодавству України, Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод 1950 року і протоколом до неї, міжнародним договорам України, згоду на обов’язковість яких надано Верховною Радою України, та acquis communautaire, а також з урахуванням практики Європейського суду з прав людини, прийняті рішення про державну реєстрацію цього акта, присвоєнні йому реєстраційного номера та занесені до Єдиного державного реєстру нормативно-правових актів.

91. Забезпечення реєстрації розпоряджень адміністрації в Солом’янському районному управлінні юстиції у місті Києві покладається на головного розробника в частині підготовки проекту розпорядження, пояснювальної записки, розміщення проекту розпорядження на ВЕБ-сайті адміністрації, отриманні погоджень територіального органу Державного комітету України з питань регуляторної політики та підприємництва та Голови Київського Регіонального відділення Секретаріату Урядового уповноваженого у справах Європейського суду з прав людини і основоположних свобод та практику Європейського суду з прав людини, та на юридичний відділ адміністрації в частині визначення необхідності державної реєстрації, підготовки висновку юридичним відділом.

92. Необхідність державної реєстрації розпоряджень адміністрації визначається начальником юридичного відділу адміністрації при погодженні проекту, про що робиться спеціальна відмітка - «підлягає державній реєстрації» в районному управлінні юстиції.

93. Розпорядження адміністрації, що подається на державну реєстрацію, супроводжується листом, який підписує керівник апарату адміністрації.

94. Супровідний лист повинен містити такі дані:

обґрунтування для видання розпорядження адміністрації;

відомості про чинні акти з цього питання, інформацію про строки приведення їх у відповідність до розпорядження, поданого на державну реєстрацію, а також про розпорядження адміністрації, що втрачають чинність у зв’язку з виданням цього розпорядження адміністрації.

На листі повинна бути відмітка про безпосереднього виконавця цього документа, яка складається з його прізвища і номера службового телефону.

Разом з розпорядженням адміністрації та супровідним листом розробником проекту готуються та подаються до Солом’янського районного управління юстиції у місті Києві такі документи:

пояснювальна записка, у якій зазначається обґрунтування підстав та мета розроблення розпорядження, наводяться факти і цифрові дані, що обґрунтовують необхідність його прийняття, відображаються фінансово-економічні розрахунки та пропозиції щодо джерел покриття витрат, прогнозуються очікувані соціально-економічні результати реалізації акта;

відомості про чинні акти з питання, що належить до сфери правового регулювання прийнятого акта, інформація про строки їх приведення у відповідність до нормативно-правового акта, поданого на державну реєстрацію, а також про акти, що втрачають чинність в зв’язку з прийняттям цього акта;

завірена копія рішення територіального органу Державного комітету України з питань регуляторної політики та підприємництва про погодження проекту регуляторного акта або завірена копія рішення апеляційної регуляторної комісії про задоволення скарги розробника проекту регуляторного акта щодо відмови у погодженні проекту регуляторного акта;

інформаційно-аналітичні матеріали з публічного обговорення проекту розпорядження (у разі потреби);

висновок Голови Київського Регіонального відділення Секретаріату Урядового уповноваженого у справах Європейського суду з прав людини і основоположних свобод та практику Європейського суду з прав людини.

95. На державну реєстрацію розпорядження адміністрації подаються не пізніше 5-денного строку після їх прийняття у трьох примірниках (оригінал і дві завірені в установленому порядку копії).

96. Якщо до розпорядження адміністрації вносяться зміни чи доповнення, то разом з ним подається також і копія розпорядження адміністрації, до якого вони вносяться.

Соседние файлы в папке Регламент