Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ghfrnbrf / Додатки до звіту / Регламент / Про затвердження Регламенту Солом'янської РДА.doc
Скачиваний:
5
Добавлен:
25.02.2016
Размер:
146.94 Кб
Скачать

2

Про затвердження Регламенту Солом'янської

районної в м.Києві державної адміністрації.

Керуючись постановою Кабінету Міністрів України від 11.12.99 № 2263 "Про затвердження Типового регламенту місцевої державної адміністрації", розпорядженням голови Київської міської державної адміністрації від 10.01.01 № 1 “Про Регламент Київської міської державної адміністрації”:

1. Затвердити Регламент Солом'янської районної в м.Києві державної адміністрації (далі - Регламент), додається.

2. Встановити, що порушення працівниками райдержадміністрації вимог Регламенту тягне за собою застосування дисциплінарної відповідальності відповідно до чинного законодавства.

3. Контроль за додержанням Регламенту покласти на в.о. першого заступника та в.о. заступників голови Солом'янської районної в м.Києві державної адміністрації.

Голова В.Титарчук

Подано: начальник організаційного відділу В.Шатохіна

Погоджено: в.о. першого заступника голови І.Сидоров

в.о. заступника голови –

керівника апарату Н.Яцюк

начальник загального відділу Р.Трощій

начальник юридичного відділу Н.Безименна

Затверджено

розпорядженням голови

Солом'янської районної

в м.Києві державної

адміністрації

"___"____________2001р №____

Р Е Г Л А М Е Н Т

Солом'янської районної в м.Києві державної адміністрації

ЗАГАЛЬНI ПОЛОЖЕННЯ

1.1. Цей регламент відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 11.12.99 № 2263 "Про затвердження Типового регламенту місцевої державної адміністрації" та розпорядження голови Київської міської державної адміністрації від 10.01.01 № 1 “Про Регламент Київської міської державної адміністрації” регулює організаційно-процедурні питання діяльності Солом'янської районної в м.Києві державної адміністрації.

1.2.Солом’янська районна в м.Києві державна адміністрація (далі - райдержадміністрація) є складовою частиною єдиної системи органів виконавчої влади. Вона підзвітна і підпорядкована Київській міській державній адміністрації та підзвітна Солом’янській районній в м.Києві раді.

1.3. Регламент райдержадміністрації є нормативним актом, який визначає механізм організації взаємодії керівництва, апарату, управлінь, відділів та інших структурних підрозділів райдержадміністрації по реалізації повноважень, визначених Конституцією України та Законами України, іншими нормативними актами, здійснення апаратом правового, організаційно-технічного та іншого забезпечення діяльності райдержадміністрації.

1.4. Райдержадміністрація будує свою роботу на засадах законності, гласності, персональної відповідальності, поєднання загальнодержавних інтересів та інтересів району, взаємодії з районною радою та органами місцевого самоврядування.

1.5. Основні засади організації діяльності райдержадміністрації, її апарату та структурних підрозділів визначаються Законами України "Про місцеве самоврядування в Україні", "Про столицю України - місто-герой Київ", "Типовим регламентом місцевої державної адміністрації", “Регламентом Київської міської державної адміністрації”, положеннями про управління, відділи та інші структурні підрозділи райдержадміністрації, розпорядженнями райдержадміністрації з організаційних питань та цим Регламентом.

2. Розгляд у райдержадміністрації питань, що належать до її повноважень, провадиться головою, першим заступником, заступниками голови (згідно з розподілом обов’язків), управліннями, відділами та іншими структурними підрозділами райдержадміністрації, а також консультативними, дорадчими та іншими допоміжними органами, утвореними головою райдержадміністрації.

РОЗПОДIЛ ОБОВ'ЯЗКIВ МIЖ ЗАСТУПНИКАМИ ГОЛОВИ,

Iншими посадовими особами райдержадмiнiстрацiї,

ПЛАНУВАННЯ ЇЇ РОБОТИ

3. Розподіл обов'язків між першим заступником та заступниками голови, іншими посадовими особами райдержадміністрації здійснюється головою райдержадміністрації не пізніше одного місяця з дня призначення його на посаду.

При цьому повинні бути визначені:

- функції і повноваження, закріплені за посадовою особою;

- управління, відділи та інші структурні підрозділи райдержадміністрації, діяльність яких спрямовується, координується та контролюється посадовою особою.

Для виконання програм економічного й соціального розвитку міста та забезпечення ефективного функціонування районного господарства перший заступник, заступники голови райдержадміністрації планують свою роботу з урахуванням пропозицій керівників управлінь, відділів та інших служб райдержадміністрації.

4. Робота райдержадміністрації проводиться за поточними (квартальними), а у разі потреби оперативними (місячними, тижневими) планами, що затверджуються головою райдержадміністрації.

5. Робота управлінь, відділів та інших структурних підрозділів, апарату райдержадміністрації проводиться за квартальними, а у разі потреби і місячними (тижневими) планами, що затверджуються першим заступником та заступниками голови (згідно із розподілом обов'язків), керівником апарату райдержадміністрації. Місячні (тижневі) плани управлінь, відділів та інших структурних підрозділів, апарату райдержадміністрації розробляються з урахуванням особистих планів роботи їх працівників.

Перспективні плани за 10 днів до початку кварталу, звіти про виконання перспективних планів за минулий квартал – за 5 днів до початку кварталу, а оперативні плани на наступний тиждень, щопонеділка, здаються в організаційний відділ для узагальнення.

Разом з оперативними планами здається і експрес-інформація про основні заходи, важливі події, їх наслідки, які відбулися на минулому тижні.

6. З перспективних планів структурних підрозділів та пропозицій заступників голови райдержадміністрації організаційний відділ складає проект плану основних заходів райдержадміністрації на наступний квартал, який затверджується розпорядженням голови райдержадміністрації.

Плани-календарі (оперативні) та експрес-інформацію організаційний відділ складає щовівторка і передає заступнику голови - керівнику апарату для погодження і затвердження у голови райдержадміністрації.

Поточні до 25 числа наступного кварталу, а оперативні плани і експрес-інформація щосереди організаційним відділом передаються в організаційний відділ Київської міської державної адміністрації.

7. Плани роботи райдержадміністрації повинні передбачати заходи, що спрямовані на реалізацію державної регіональної політики, виконання Конституції України, законів України, актів Президента України, Кабінету Міністрів України, інших органів виконавчої влади вищого рівня, державних і регіональних програм соціально-економічного та культурного розвитку, здійснення інших, наданих державою, а також делегованих відповідною радою повноважень.

8. Поточний (квартальний) план роботи райдержадміністрації повинен включати:

- перелік актуальних питань, пов'язаних з реалізацією заходів соціально-економічного розвитку території, або окремих її адміністративно-територіальних одиниць, функціонуванням галузей господарського комплексу та розв'язанням проблем соціальної сфери, поліпшенням діяльності районних органів виконавчої влади, їх взаємодією з органами місцевого самоврядування, що потребують розгляду на засіданнях колегії при голові райдержадміністрації, нарадах у голови райдержадміністрації, першого заступника і заступників голови та вжиття додаткових заходів для їх вирішення;

- перелік законів України, актів Президента України, Кабінету Міністрів України, інших органів виконавчої влади вищого рівня, розпоряджень голови райдержадміністрації, хід реалізації яких оперативно розглядатиметься в порядку перевірки їх виконання;

- перелік основних організаційно-масових заходів, проведення яких здійснюється райдержадміністрацією або за її участю.

До поточного (квартального) плану роботи в обов'язковому порядку включаються також питання:

- про підбиття підсумків діяльності райдержадміністрації відповідно за квартал, півріччя, дев'ять місяців, рік з визначенням основних напрямів подальшої роботи;

- про роботу структурних підрозділів райдержадміністрації щодо виконання законів України, актів Президента України, Кабінету Міністрів України, інших органів виконавчої влади вищого рівня, розпоряджень голови Київської міської та районної державних адміністрацій або із здійснення їх повноважень.

Заплановані питання щодо роботи управлінь, відділів та інших структурних підрозділів райдержадміністрації, як правило, повинні передбачати проведення комплексної або цільової перевірки стану справ на місцях.

9. Додаткові (позапланові) питання включаються до затвердженого плану роботи райдержадміністрації за рішенням голови райдержадміністрації.

Виключення з плану роботи питання здійснюється за дозволом голови райдержадміністрації на підставі доповідної записки першого заступника та заступників голови (згідно з розподілом обов'язків).

10. Контроль за виконанням плану основних заходів райдержадміністрації, оперативних планів та складанням експрес-інформації здійснюється першим заступником та заступниками голови у відповідності з розподілом обов'язків.

Загальний контроль за виконанням плану заходів райдержадміністрації та складанням експрес-інформації здійснює заступник голови з організаційних питань, який при затвердженні плану заходів на наступний квартал інформує голову райдержадміністрації про хід виконання плану за минулий період.

КАДРОВА РОБОТА РАЙДЕРЖАДМІНІСТРАЦІЇ

11. Організація роботи з кадрами в апараті райдержадміністрації здійснює відділ кадрів та з питань державної служби за затвердженим головою райдержадміністрації річним планом, у якому визначено заходи з добору, підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників.

12. Прийняття на державну службу в райдержадміністрацію здійснюється шляхом конкурсного відбору або за іншою процедурою, визначеною законодавством. Прийняття працівників на роботу до райдержадміністрації на посади, що не віднесені до категорії державних службовців, та звільнення їх з роботи здійснюється відповідно до законодавства про працю.

Керівники апарату, управлінь, відділів та інших структурних підрозділів райдержадміністрації організовують вивчення ділових та моральних якостей осіб, які претендують на посади державних службовців.

При прийняті на державну службу відповідно до Закону України “Про державну службу” може встановлюватись випробувальний термін до шести місяців.

13. Особи, які вперше зараховуються на державну службу, складають Присягу державних службовців і підписують її текст, про що робиться запис у трудовій книжці, а також підписують текст Попередження про спеціальні обмеження, встановлені Законами України "Про державну службу" та "Про боротьбу з корупцією" щодо прийняття на державну службу та проходження державної служби.

Особи, які призначаються на посади, віднесені до номенклатури посад працівників, що повинні мати допуск до роботи з таємними документами, можуть бути призначені на ці посади тільки після отримання ними такого допуску.

Чергові відпустки працівникам райдержадміністрації надаються у встановленому порядку згідно з графіком відпусток. Відпустка надається на підставі заяви на ім’я голови райдержадміністрації та оформлюється розпорядженням голови райдержадміністрації.

14. У райдержадміністрації, її структурних підрозділах створюється резерв кадрів, який підлягає щорічному перегляду та затвердженню. З особами, зарахованими до кадрового резерву, проводиться робота, що спрямована на підвищення їх ділової кваліфікації, необхідної для роботи на відповідних посадах.

З метою набуття практичного досвіду, перевірки професійних і ділових якостей осіб з кадрового резерву або державних службовців, які претендують на зайняття більш високих посад, може проводитися в установленому порядку їх стажування на відповідних посадах у структурних підрозділах райдержадміністрації.

15. Перевагу для зайняття посади державного службовця мають особи, які зараховані до кадрового резерву, досягли найкращих результатів у роботі, виявляють ділову ініціативу, постійно підвищують свій кваліфікаційний рівень. Без конкурсного відбору за поданням керівника управління, відділу та іншого структурного підрозділу райдержадміністрації рішенням голови можуть бути переведені на більш високі посади державні службовці, які зараховані до кадрового резерву чи пройшли стажування, а також в інших випадках, передбачених законодавством.

16. Райдержадміністрація розглядає і вносить пропозиції щодо нагородження державними нагородами, відзнаками Президента України, присвоєння почесних звань та заохочення працівників апарату і структурних підрозділів райдержадміністрації, підприємств, установ та організацій, що належать до сфери її управління.

17. На кожного працівника, прийнятого на роботу до райдержадміністрації, оформляється особова справа.

18. Відповідальність за проведення кадрової роботи покладається на голову, заступника голови райдержадміністрації з організаційних та кадрових питань і відділ кадрів та з питань державної служби.

19. Відділ кадрів та з питань державної служби разом з керівниками райдержадміністрації здійснює контроль за дотриманням вимог Законів України “Про державну службу” та “Боротьбу з корупцією”.

20. Відділ кадрів та з питань державної служби здійснює організаційне забезпечення роботи атестаційної, конкурсної комісій та комісії з питань нагород.

21. Відрядження керівників райдержадміністрації, начальників управлінь, відділів, інших структурних підрозділів та працівників райдержадміністрації здійснюються відповідно до плану роботи райдержадміністрації, її структурних підрозділів, а також згідно з документами центральних органів влади.

22. Відділ кадрів та з питань державної служби у межах своєї компетенції бере участь у розробленні структури райдержадміністрації та штатного розпису її апарату, структурних підрозділів райдержадміністрації.

ПОРЯДОК ВНЕСЕННЯ ТА РОЗГЛЯДУ ПРОЕКТIВ РОЗПОРЯДЖЕНЬ

ГОЛОВИ РАЙДЕРЖАДМIНIСТРАЦIЇ

23. Голова райдержадміністрації на виконання Конституції України, законів України, актів Президента України, Кабінету Міністрів України, інших органів виконавчої влади вищого рівня видає одноособово в межах власних і делегованих повноважень розпорядження і несе за них відповідальність згідно із законодавством.

У разі відсутності голови райдержадміністрації його повноваження щодо видання розпоряджень виконує перший заступник голови райдержадміністрації.

24. Проекти розпоряджень голови райдержадміністрації (далі проекти розпоряджень) вносяться управліннями, відділами та іншими структурними підрозділами райдержадміністрації, керівниками територіальних підрозділів міністерств, інших центральних органів виконавчої влади.

25. У разі необхідності, проект розпорядження вноситься після проведення відповідної експертизи з пояснювальною запискою, що містить необхідні розрахунки та обґрунтування і прогнози соціально-економічних та інших результатів його реалізації.

Необхідність супровідних листів, пояснювальних записок, тощо визначається першим заступником та заступниками голови райдержадміністрації (згідно з розподілом обов'язків).

Якщо розпорядження, що готується, тягне за собою зміни або доповнення до інших розпоряджень, то ці зміни або доповнення включаються до проекту розпорядження, що готується, або подаються окремим актом одночасно з проектом.

За наявності розбіжностей щодо проекту розпорядження керівник органу, який вносить проект, повинен забезпечити їх обговорення із зацікавленими органами та організаціями з метою пошуку взаємоприйнятного рішення. У разі, коли таке рішення не знайдено, проект вноситься з обов'язковим доданням переліку розбіжностей з їх обґрунтуванням та оригіналами зауважень, підписаних керівниками відповідних органів та організацій.

26. Проекти розпоряджень із соціально-економічних питань повинні, як правило, мати преамбулу, в якій викладається аналіз стану справ і причин недоліків у розв'язанні відповідних проблем, визначається мета видання розпорядження.

Встановлювані завдання повинні бути конкретними і реальними, спрямованими на досягнення у найкоротший термін мети, визначеної розпорядженням, з переліком виконавців і визначенням термінів виконання завдань.

В разі необхідності у проекті розпорядження можуть передбачатися проміжні контрольні терміни інформування райдержадміністрації про хід виконання встановлених завдань.

27. Текст проекту розпорядження видається українською мовою у стислій формі. Виклад окремих пунктів, додатків та тексту в цілому повинен бути органічно пов’язаний і не допускати можливості подвійного тлумачення змісту. Обов’язковою складовою частиною розпорядження є заголовок, який стисло розкриває його зміст.

Преамбула проекту розпорядження, крім мотивів та цілей його видання, як правило, повинна містити посилання на відповідний закон або нормативні акти, що регулюють предмет правовідносин, зазначених у розпорядженні.

Проект розпорядження, в разі необхідності, повинен містити пункт щодо осіб, які здійснюють контроль за його виконанням.

28. На зворотному боці останньої сторінки проекту розпорядження друкуються дані про подання і погодження проекту, а саме: посада, прізвище та ініціали керівника, який подає або погоджує проект, дата погодження.

Проекти розпоряджень візують:

керівник, що подає матеріал, заступники голови райдержадміністрації з питань, що віднесені до їх відання, перші керівники зацікавлених підприємств, організацій, установ, відділів та управлінь, начальники юридичного та загального відділів.

При цьому, якщо дата погодження, зазначена під час візування, перевищує 30 діб до подання на підпис проекту розпорядження, вона вважається недійсною.

29. Тривалість опрацювання проекту розпорядження в райдержадміністрації не повинна перевищувати 10 робочих днів (у разі необхідності цей термін може бути продовжено заступником голови за обгрунтованим проханням посадової особи).

30. Проект розпоряджень погоджується юридичним відділом протягом терміну, що не перевищує 3-х днів У разі необхідності детальної правової оцінки проекту розпорядження, та в зв’язку із складністю питання, термін його розгляду у юридичному відділі може бути продовжений до семи робочих днів, за погодженням із заступником голови райдержадміністрації. При цьому візуються всі сторінки проекту розпорядження і додатків до нього (із зворотного боку).

31. Після візування проекту розпорядження юридичним відділом внесення до нього змін і доповнень не допускаються.

32. Зауваження та пропозиції, що виникають під час погодження проекту розпорядження, викладаються у письмовій формі на окремому аркуші.

У разі неможливості узгодження позицій щодо спірних питань на рівні структурних підрозділів райдержадміністрації рішення про зняття або врахування зауважень приймає голова райдержадміністрації. В окремих випадках такі проекти розпоряджень можуть вноситися для колегіального обговорення та прийняття рішення.

33. Відповідальність за якість підготовки проекту розпорядження, відповідність вимогам чинного законодавства та літературне редагування несе керівник структурного підрозділу райдержадміністрації.

34. Погодження проектів розпоряджень здійснюється в такому порядку:

  • візується керівником, що подає матеріал;

  • погоджується начальником загального відділу;

  • погоджується начальником юридичного відділу;

  • погоджується заступником голови райдержадміністрації - керівником апарату;

  • погоджується з першими керівниками зацікавлених підприємств, організацій, установ, відділів та управлінь;

  • погоджується із заступником (заступниками) голови райдержадміністрації з питань, віднесених до їх відання.

Додатки до розпоряджень підписуються заступником голови райдержадміністрації – керівником апарату і керівником, що подає матеріал.

35. Проекти розпоряджень і додатки до них разом з листом розсилки та необхідною кількістю копій передаються до загального відділу.

36. Загальний відділ райдержадміністрації перевіряє правильність оформлення проекту розпорядження і передає для підпису голові райдержадміністрації.

В разі порушення встановленого порядку підготовки проектів розпоряджень загальний відділ повертає їх виконавцям для доопрацювання.

37. Підписані головою райдержадміністрації розпорядження реєструються в установленому порядку і надсилаються зацікавленим органам та установам згідно з розрахунком розсилання загальним відділом.

38. Розпорядження райдержадміністрації набирають чинності з моменту їх видання, якщо інше не зазначено в розпорядженні.

39. Розпорядження, що стосуються прав та обов’язків громадян і мають загальний характер, доводяться до відома населення.

ДЕРЖАВНА РЕЄСТРАЦІЯ РОЗПОРЯДЖЕНЬ ГОЛОВИ РАЙДЕРЖАДМІНІСТРАЦІЇ

40. Розпорядження райдержадміністрації як органу державної виконавчої влади, що зачіпають права, свободи й законні інтереси громадян або мають міжвідомчий характер, підлягають реєстрації в Солом’янському районному управлінні юстиції в м.Києві.

41. Забезпечення реєстрації розпоряджень покладається на юридичний відділ райдержадміністрації.

42. Необхідність державної реєстрації розпорядження визначається начальником юридичного відділу при погодженні проекту, про що робиться спеціальна відмітка – “підлягає державній реєстрації” (поруч з візою начальника юридичного відділу).

43. Розпорядження, що подається на державну реєстрацію, супроводжується листом райдержадміністрації. Прийнятий спільно з іншим органом нормативно-правовий акт подається на реєстрацію органом, підпис якого стоїть першим.

44. Супровідний лист повинен містити такі дані:

  • обгрунтування підстав для видання розпорядження;

  • відомості про чинні акти з цього питання, інформацію про терміни приведення їх у відповідність до розпорядження, поданого на державну реєстрацію, а також про розпорядження, що втрачають чинність у зв’язку з виданням цього розпорядження.

На лицьовому або зворотньому боці супровідного листа повинна бути відмітка про безпосереднього виконавця цього документа, яка складається з його прізвища, ім’я, по батькові та номера службового телефону.

45. При поданні розпорядження на державну реєстрацію заслуховуються, у разі необхідності, пояснення посадової особи, якій доручалася підготовка проекту розпорядження та представника юридичного відділу.

46. На державну реєстрацію розпорядження подається у трьох примірниках (оригінал і дві завірені копії).

47. Якщо на державну реєстрацію подається розпорядження про затвердження тарифів на надання послуг, то до нього також додається калькуляція цих тарифів.

48. Якщо до розпорядження вносяться зміни чи доповнення, то разом з ними подається також і копія розпорядження, до якого вони вносяться.

Соседние файлы в папке Регламент