Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Naskr_zna_praktika_TURIZM.doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
23.02.2016
Размер:
177.15 Кб
Скачать

10. Індивідуальні завдання всіх видів наскрізної практики

Одним із головних етапів проходження студентами практики є індивідуальні завдання, які сприяють самостійності студентів, розширюють їх кругозір і дають можливість застосувати теоретичні знання, отримані в університеті, для вирішення конкретних завдань діяльності туристських комплексів і готелів.

Індивідуальні завдання мають ознайомче, технологічне, управлінське спрямування і повинні враховувати потреби підприємства, загальнонаукову (економічну, комп’ютерну, гуманітарну) і спеціальну теоретичну підготовку студента, а також умови діяльності підприємства і повинно відповідати програмі та терміну тривалості практики. В індивідуальному завданні містяться питання техніки безпеки, охорони праці та пожежної профілактики. Як орієнтовні для індивідуальних завдань можуть бути використані такі теми:

Вивчення організації обслуговування в туристському підприємстві та туркомплексах.

Вивчення структури туристського комплексу і його служб.

Вивчення стану взаємозв’язку всіх служб туркомплексу і туристськими підприємствами.

Вивчення стану керування структурними підрозділами туристських комплексів і туристських підприємств.

Вивчення технології екскурсійного обслуговування туристського підприємства.

Аналіз організації документообліку в туркомплексі, готелі.

Підготовка номерів до прийому туристів.

Перевірка дотримання санітарних норм в готелі.

Перевірка забезпечення необхідним устаткуванням кафетерію, бару і ресторану туркомплексу.

Розробити практичний мінімум з англійської мови для адміністраторів, заступника директора з господарської діяльності, заступника директора з комерційних питань, директора ресторану, чергових на поверхах.

Перелік індивідуальних завдань і тем уточнюється відповідно до інтересів базового підприємства, університету і студентів і затверджується рішенням кафедри.

11. Заняття та екскурсії під час наскрізної практики

Лекції, семінари, екскурсії в період практики проводяться з метою поглибленого вивчення студентами окремих питань з організації обслуговування в туристських підприємствах і туркомплексах, ознайомлення з новими досягненнями технології обслуговування. Такі заходи узгоджують керівники від університету та базового підприємства. Керівництво заходами може бути, як зі сторони університету, так і підприємства.

Приблизна тематика лекцій:

Профіль підприємства, історія і перспективи його розвитку.

Особливості управління структурними підрозділами туркомплексів та їх взаємодія.

Особливості розробки рекламної продукції туристських підприємств.

Значення дизайну корпусів та прилеглої території для підвищення якості послуг в туркомплексах і туристських підприємствах.

Сучасний стан та перспективи розвитку туристської галузі в Україні та регіоні.

Особливості обслуговування іноземних туристів.

Технологія обслуговування туристів в ресторанах і барах туристських підприємств, туркомплексів та в підприємствах громадського харчування.

Проведення екскурсій.

Мета екскурсій ознайомити студентів з історією і традиціями туристського комплексу, туристського підприємства, з історією розвитку туристської справи в регіоні і в Україні з діяльністю туристських комплексів і туристських підприємств на сучасному етапі, з основами передової технології, новітніми засобами обробки інформації.

Екскурсію по базовому підприємству потрібно проводити на початку практики. В другій половині практики доцільно провести екскурсії на споріднені підприємства, в музеї, на тематичні виставки.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]