Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Naskr_zna_praktika_TURIZM.doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
23.02.2016
Размер:
177.15 Кб
Скачать

3.1. Планування робіт з практики

З метою досконалого виконання всіх вимог щодо організації і проведення практики, в навчальній частині складається план роботи, в якому визначається питання організаційного, методичного забезпечення, керівництва і контролю практики. Обов`язковими документами, які регламентують організацію і проведення практики, в даному навчальному році, є наказ по університету і розпорядження по кафедрі, яка готує бакалаврів. Визначається орієнтовний обсяг часу, що виділяється без відриву від навчання.

Керівник підприємства-бази видає наказ на практику, визначаючи в ньому порядок організації і проведення практики, заходи щодо створення необхідних умов студентам-практикантам для виконання ними програми практики, по забезпеченню їх спецодягом, інструктажем з охорони праці з приводу запобігання нещасних випадків, контролю за виконанням студентами правил внутрішнього розпорядку, інші заходи, що забезпечують якісне проведення практики, призначає керівника практики від підприємства.

3.2. Закріплення підприємств за університетом у якості бази практики

Успішному проведенню практики сприяє закріплення за університетом базових підприємств. Це надає можливість університету встановлювати і зміцнювати з ними прямі довгострокові контакти, кооперуватися в справі підготовки бакалаврів. Співпраця університету з базами ґрунтується на результатах аналізу проведення практики, її якості та ефективності в справі загальної професійної підготовки студентів. Для здійснення вибору баз практики, університет постійно проводить роботу, спрямовану на вивчення організаційних, економічних та виробничих показників підприємств, відповідно до критерію вимог, щодо можливості проведення на них практики студентів галузі знань 1201 „Культура” з напряму підготовки 6.020107 “Туризм”.

Кафедра вивчає, також, перспективний, економічний розвиток туристського підприємства і можливості постійного вдосконалення підготовки бакалаврів у світлі постійно зростаючих вимог науково-технічного процесу. Університет укладає прямі договори з підприємствами на проходження практики студентами. Це повинні бути кращі підприємства туристської галузі, які відповідають наступним вимогам:

Високий рівень організації праці, технологічного процесу виробництва, технічного забезпечення виробничої культури.

Можливість проведення більшості, або всіх етапів практики.

Можливості оперативного звязку з університетом.

3.3. Укладання договору з підприємствами на проведення практики студентів

Офіційним документом, на підставі якого здійснюється проходження практики студентами є договір, який укладає університет з базовим підприємством на практику в наступному календарному році. Договори також укладаються з підприємствами, які направили студентів на навчання в університет. Вибрати підприємство для проходження практики дозволяється самому студенту за місцем проживання. Ректор університету видає наказ, визначається порядок укладання договорів і порядок розгляду заявок на проходження практики від студентів та підприємств. Відповідно до цього, затверджуються підприємства, на яких здійснюється практика, керівник практики від університету.

Університет видає кожному студенту лист-направлення на ім’я керівника підприємства, в якому визначаються принципи проходження практики і вимоги до її виконання, що допомагає студенту пройти практику на її початковому етапі.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]